A szorongás egy gyakori lelki probléma, mely alvászavarokat, pánikbetegséget, pót- vagy kényszercselekvéseket okozhat. Nehéz vele együtt élni, hiszen általában depresszió is társul hozzá, és kezelés nélkül csak súlyosbodik.

Biztosan Te is érzed, hogy valami nem stimmel a világban. Lehet, hogy van róla konkrétan megfogalmazott egyéni véleményed is, de ennél sokkal jobban lefoglal, hogy a közvetlen környezetedben teremts rendet.

Szinte megállás nélkül dolgozunk, hogy egyre több pénzt kuporgassunk össze. Bevállalunk plusz melókat, hogy egy ideálisnak ítélt életszínvonalat tudjunk fenntartani, miközben észre sem vesszük, a munkán kívül már nincs is időnk másra.

Számos példa akad arra, hogyan lehet a figyelmünket elterelni egy adott témáról és a kötelességeinkről. Egy érettségire készülő lány is áldozatul esett ennek, amit hosszú évek távlatából már nagyon bán. Az idő kerekét mégsem lehet visszafordítani, mert kiderült mégis erre volt akkor szükség.

Az emberi értelem egyik kevésbé fontosnak ítélt pillére az EI, azaz az érzelmi intelligencia. Napjainkban azonban, amikor a hatékony kommunikáció és a mindent behálózó kapcsolati tőke elengedhetetlen egy stabil életszínvonal fenntartásához, nagyon is lényegessé válik ezen képességünk fejlettsége.