túlérzékeny vagyok

Nagyon sokszor kívántam már: bár ne lennék az. Miért kellett ilyen hülye túlérzékenynek születnem? Egyszerűen olyan vagyok, mint egy finomra hangolt adóvevő: mindent érzek. Túl könnyen érzem meg a fájdalmat, a szomorúságot, a depressziót. Elég, ha csak rád nézem, már tudom, milyen hangulatban vagy. Persze sokan próbáltak rámutatni ennek a dolognak a pozitív, a napos oldalára, hogy ez valójában mekkora áldás. Áldás a f… fityfenét!

őszinte vagyok

Elhiheted, nem azért mondom ezt, mert kotnyeles vagyok és mindenbe beleütöm az orromat. Csak egyszerűen őszinte vagyok.  Ráadásul mivel barátok vagy éppen partnerek, rokonok vagyunk, azt gondolnám, hogy ez természetes. Bőven belefér. De úgy látom nem. Mert ha beleférne, most nem írnám e sorokat és azt is tudom, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával.

szerethető vagy

Megvan az, amikor nehéz szeretned? Amikor már-már szó szerint meg kell erőszakolnod magad ahhoz, hogy ne lásd ilyen elborultan és cinikusan a világot? Amikor rá kell venned magad ahhoz, hogy a szürkeség mögött a saját belső hangodra hallgass, aki azt suttogja, hogy "Nézd, mennyien szeretnek, mennyien bíznak benned"?  Amikor nem hiszed el azt sem, hogy lehet, hogy a másik tényleg szeret?

Miért mindig a jók mennek el és a gonoszok maradnak itt

Túl sokszor hallottam már ezt a kérdést, ami persze valahol az élet része. Hiszen a halál egy természetes jelenség és a velejáró fájdalom is, ahogy az utána következő szenvedés és gyötrődés, mikor azt kérdezzük: Miért őt vitte el? Mivel érdemeltem ki? Miért mindig a jók mennek és a gonoszok maradnak? A tépelődéstől nem lesz jobb, legfeljebb annyira, hogy valami leköti a figyelmünket. Na, de ha tudnánk is a választ, hogy miért a jók mennek el, attól jobb lenne?

barát elvesztése

Vidám hangulatú borozások szombat esténként, táncos éjszakák egy népszerű szórakozóhelyen, reggelik napsütéses teraszokon, shopping napestig, csajos wellnesshétvége, végeérhetetlen csacsogás pasikról, ruhákról, álmokról, vágyakról, ezek alkotnak egy barátságot. Egészen addig, amíg valamelyik oldalon beüt a krach. Egy fájdalmas szakítás, válás, egy súlyos betegség, egy szülő halála vagy betegsége. Határvonalak ezek, ahol megmérettetik egy barátság és eldől, hogy valódi volt-e…