megcsalás

Életemben nem találkoztam ilyen esettel. Mostanáig. Valóban, nagyon sok mindent eltűrünk a másik féltől, pláne a nők szeretnek benne maradni egy bántalmazó, egyoldalú, kihasználó kapcsolatban. De azért, amikor már megcsalás merül fel még ők is kivágják a balhét, akár azért, mert szeretik a partnert, akár féltékenységből és mert sérül az egójuk. Ha pedig még meg is bocsátanak – mert ez sem ritka – előtte azért cirkuszolnak egy sort. Az viszont, hogy cirkusz se legyen, csak csöndben asszisztálás, az már hihetetlennek tűnik!

Fiatal nőnek lenni a 21. században

Nem mintha különösebben okokat kellene rá keresni, hiszen szembeszökő a változás az elmúlt évszázadokhoz képest. Ezzel valószínűleg sokan egyet is értünk, de az örök elégedetlenkedők nem azt látják, mennyivel jobb lett, hanem hogy MÉG mennyivel jobb lehetne. Pedig már ez az időszak is fantasztikus és kész öröm fiatal nőnek lenni a 21. században.

húsvét

Az én időmben még húsvét idején nagy sürgés-forgás volt. Egyrészt azért, mert tudtuk, hogy érkeznek a rokonok családi nagyzabálására. De nemcsak miattuk volt nagy készülődés, hanem mert tojást kellett festeni a locsolók számára. Sőt, volt olyan, hogy egymást kergettük szódásszifonnal a panelben. Csakhogy ma már a húsvét inkább a bezárkózásról szól és arról, hogy együtt telefonozik a család.

A legerősebb hatalom az a szerelem

Kimondjátok, hogy együtt, és utána mit érzel magadban? Megnyugvást. Békét. Azt, hogy szeretem ezt a csávót, és a legmókásabb az egészben az az, hogy mennyire természetes. Mintha mindig így lett volna: te meg én, én meg te, mi vagyunk, meg ők, mások szemével.

rossz kapcsolat

Ezt se sűrűn hangoztatják, de azért lehet hallani egy-egy bátor nőtől, aki nem szenved társfüggőségben. Nem akar magának mindenáron partnert, még akkor se, ha vágyik rá. Remekül el vannak egyedül és inkább kihasználják szingliségüket, míg keresik az igazit. Mások viszont rettegnek az egyedülléttől, és inkább benne ragadnak egy pocsék, kihasználó vagy akár zsarnok kapcsolatban. Nem számít, hogy szenvednek. Még az is jobb, mint egyedül!

túlérzékeny vagyok

Nagyon sokszor kívántam már: bár ne lennék az. Miért kellett ilyen hülye túlérzékenynek születnem? Egyszerűen olyan vagyok, mint egy finomra hangolt adóvevő: mindent érzek. Túl könnyen érzem meg a fájdalmat, a szomorúságot, a depressziót. Elég, ha csak rád nézem, már tudom, milyen hangulatban vagy. Persze sokan próbáltak rámutatni ennek a dolognak a pozitív, a napos oldalára, hogy ez valójában mekkora áldás. Áldás a f… fityfenét!

őszinte vagyok

Elhiheted, nem azért mondom ezt, mert kotnyeles vagyok és mindenbe beleütöm az orromat. Csak egyszerűen őszinte vagyok.  Ráadásul mivel barátok vagy éppen partnerek, rokonok vagyunk, azt gondolnám, hogy ez természetes. Bőven belefér. De úgy látom nem. Mert ha beleférne, most nem írnám e sorokat és azt is tudom, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával.

Nem tudok pasi nélkül élni!

Élvezd az egyedüllétet, ismerd meg önmagad, legyél kerek egész egyedül is – villog a magazinok és cikkeik címeiben a felszólítás, holott ez sok nő számára elképzelhetetlen életstílus és felfogás. Mert az életnek csak akkor van igazán értelme, ha van valaki, akihez hazamehetsz egy fárasztó nap után, akivel tervezheted a hétvégéket, és aki kitölti a gondolataidat, e nélkül a tudat és érzés nélkül minden olyan üres… Ha így érzel, jó eséllyel társfüggő vagy!

szerethető vagy

Megvan az, amikor nehéz szeretned? Amikor már-már szó szerint meg kell erőszakolnod magad ahhoz, hogy ne lásd ilyen elborultan és cinikusan a világot? Amikor rá kell venned magad ahhoz, hogy a szürkeség mögött a saját belső hangodra hallgass, aki azt suttogja, hogy "Nézd, mennyien szeretnek, mennyien bíznak benned"?  Amikor nem hiszed el azt sem, hogy lehet, hogy a másik tényleg szeret?

exe a mostoha

Megpróbáltam elképzelni azt, ami Zalánnal történt, csak éppen fordított esetben. Totál kiakadnék. Olyan sokkot kapnék, mint annak a rendje. Örülhetek, hogy nem velem történt meg az, ami vele, hogy a 26 éves barátnője összejött az apjával. Mindezt az esküvőjük előtt. Igaz, volt utána esküvő. Csak éppen nem Zaláné meg Bernadetté…