Feltetted e már magadnak a kérdést, hogy miért vagy szerencsétlen és miért nem úgy történnek a dolgok az életedben, hogy neked is jó legyen? Mondtad e már, hogy a szegény embert az ág is húzza?

sad 01

Forrás: https://freestockpro.com/

 

A gond már rögtön az elején ott van, miszerint kizárólag csak a problémát keresed. Miért arra fókuszálsz? Miért azt nagyítod fel? Sokkal több értelme lenne egy teljesen másik oldalról megközelíteni egy élethelyzetet és hálával fordulni felé. Ez bizony már figyelmet igényel, amibe energiát kell belefektetned. Leginkább ezért nem teszed. Lusta vagy! Pedig ha tudnád, hogy egy apró lépéssel mennyi mindent el tudnál érni, valószínűleg belevágnál.

 

Először is nézd meg magadat jól! Van két kezed, két lábad, két szemed, két füled és van hol laknod. Valakinek ez mind nem adatott meg. Úgyhogy légy hálás azért, amid van! Tanulj azoktól, akik képesek sikeresen és nélkülözések nélkül élni, pusztán azért, mert lebeg előttük valami. A saját boldogságuk, amiért bármit megtesznek. És ez nem is akkora erőfeszítés, mint azt elsőre gondolnád. Pedig semmit nem csinálnak másképpen, mint te, csak nem felejtették el, hogy mi a legfontosabb: éld az életedet és ne mások álmait valósítsd meg! Egy egyszerű döntést hoztak, ahol nem számít egy átmeneti időszak. Ők is voltak már padlón, de soha nem adták fel és mindig talpra álltak. Mert tudják, hogy az életük olyan, amilyennek megálmodták.

 

A te életed olyan, mint amilyennek megálmodtad? Mert ha van még mit csiszolni rajta, akkor egy percig se habozz! Gondolj bele egy percre azoknak az embereknek az életébe, akik nem vehetik meg azt maguknak, amit szeretnének. Ha jó anyagi körülmények között élsz, a legnagyobb problémád lehet, hogy a lazac és a szarvasgomba közötti dilemmában jön elő, de valaki nagy álma, hogy legalább egy paprikás krumpli legyen este az asztalon. Lehet, hogy a cipős szekrényed tömve van szebbnél szebb darabokkal, de valakinek a sajátjából is kikandikál a lábujja. Télvíz idején lehet, hogy bosszúságot okoz, hogy nem tudsz begyújtani a kandallóba, mert eláztak a hasábok, de valaki egy kabátban vészeli át az utcán ezt az időszakot.

 

sad 02

Forrás: www.skitterphoto.com

Az élet lehet nehéz és könyörtelen, de döntéseink alapján tehetjük csodálatossá is. Mindig van remény és mindig van választás. Nagyon fontos, hogy megértsd: bármit gondolsz, azt az érzéseid valósággá teszik az életedben! Ezért is elengedhetetlen foglalkozni a gondolataiddal, mert amit tudatosan cselekszel, az nagyon hamar a tieddé is válik. Nincs ebben semmi varázslat, az életedet egyszerűen te alakítod!

 

Gondolj csak arra a kisfiúra, akit mindig csúfoltak, pusztán csak azért, mert lyukas cipőben és elnyűtt ruhákban járt. Minden vágya az volt, hogy ő is olyan holmikban járhasson, mint a többi gyerek. Akkor játszhatna velük és teljes értékű tagja lehetne a közösségnek. Egy napon elsétált a parkban egy pad előtt, ahol egy másik kisfiú üldögélt. Leült mellé és azt gondolta, bárcsak neki is ilyen szép ruhája és szép cipője lehetne. Majd felállt és egy fa alatt kisírta bánatát. Könnyei könyörgésbe csaptak át és azt kívánta, hogy legyen olyan, mint az a másik fiú. Kívánsága hamar valósággá vált és övé lett minden mire vágyott. De a padon ülő kisfiú mozgássérült volt és nem tudott talpra állni. Ő mindig csak arra vágyott, hogy lyukas cipőben és elnyűtt ruhában is boldog lenne, csak futkározhasson egész nap. Mindkettejük álma valóra vált, de milyen áron?

 

Figyelj oda az életedre és legyél tudatos cselekedeteidre! És vigyázz mit kívánsz, mert előbb vagy utóbb, de minden valóra válik.

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!