Azért kaptunk magunk mellé testvért az élettől, hogy mindig ott legyünk mellette. Nem csak akkor, amikor szüksége van ránk, hanem akkor is, amikor mutatni kell neki az utat. 

sisters 01

Forrás: https://unsplash.com/

 

Minden kétséget kizáróan a család a legfontosabb és az első! De sokan ezt már csak akkor veszik észre, amikor már minden mélységet és tragédiát megélt a família. Amikor már nincs se anyu és se apu. Amikor már egyedül csak te vagy felelős érte, hiszen ő lett a családod, egy személyben. De ne aggódj, mert a törődés és az összefogás még akkor is vigaszt tud nyújtani, amikor már azt gondolnád, hogy késő.

 

Ugyanis sosincs késő. Nem számít, hogyan viselkedtél a testvéreddel, ha észhez kapsz és minden addigi sérelmet megbocsájtasz magadnak, amit ellene elkövettél. Azért is fontos ezt észre venni még minden szükséghelyzet és tragédia megtörténte előtt, mert lemaradsz az ő életéről. Egymás mellett nőtök fel úgy, hogy nem is ismeritek a másikat. És hány ilyen testvérpár létezik a Földön? Sajnálatos módon rengeteg.

 

Pedig a testvéred, ahogyan a szó maga is sugallja, a te részed. A te véred, a sajátod. Egyek vagytok. Együtt bármire képesek lennétek, de a büszkeség valamiért ezt nem engedte meg számodra. Ha kamaszként csak azzal voltál elfoglalva, hogy te jól érezd magad, hogy bulizz és a haverokkal legyél, akkor ismerd fel azt is, hogy csak magaddal törődtél és senki más nem létezett rajtad kívül! Csak magadat nézted és észre sem vetted, hogy mi történik körülötted. Az igazán fontos dolgokról nem vettél tudomást. Ne akkor nyíljon ki a szemed, amikor már rájössz arra, hogy nem lehetsz azzal az emberrel túl sokáig, aki anyád helyett is apád volt és mindent megadott neked!

 

sisters 02

Forrás: https://www.pexels.com/

Gondolj vissza egy kicsit azokra az időkre, amikor együtt játszottatok a kertben, térdig jártatok a sárban és építettétek a legnagyobb homokvárat, ahol a lovagok és a sárkányok csatáztak egymással, hogy megvédjék a szépséges királykisasszonyt! Ugye milyen boldog idők voltak? Emlékszel mennyi szeretetet adtatok egymásnak? Emlékszel milyen világot építettetek fel együtt, ami csak a tiétek volt? Nem volt a fantáziátoknak határa és senki mástól nem kaptál annyi örömet, mint a saját testvéredtől.

 

De valahogyan ez mégis megszűnt, mert a világ egy másik irányba terelt téged és elvesztél. Elveszett a kötődés is, aminek életetek végéig összecsomózva kellene maradnia. És ezen a ponton már olyan dolgokat is képes voltál megtenni, ami hatalmas fájdalmat okozott a testvérednek. Azt kívántad bárcsak ne lenne, bárcsak a saját életed élnéd úgy, ahogyan neked tetszik. Pedig ő csak védeni akart. Mindig a te biztonságodat akarta. Minden rossztól óvni szeretett volna, te mégis belementél, nem hittél neki. Ő akkor is melletted volt.

 

sisters 03

http://www.pexels.com/

Ápolt, amikor megbetegedtél, vígasztalt amikor fájdalom ért. Te ezt a világ legtermészetesebb dolgának tudtad be és cserébe semmit sem adtál vissza neki. Itt az ideje, hogy ha magadra ismersz, hogy eldobd a büszkeségedet és most vissza add neki mindazt, amit kaptál! Nem pénzre van szüksége, hanem szeretetre és törődésre.

 

Nem múlhat el úgy egy élet, hogy ne legyen alkalom újra gyereknek lenni és újra egymásra találni. Újra egyként élni és együtt boldognak lenni. Nem kell még csak együtt élni sem ehhez, de a kapcsolatnak meg kell maradnia. Legyenek meg a külön utak, a saját családjaitok és a saját köreitek, de a ragaszkodást nem szabad eldobni. Segítsd a testvéredet, mert nem tudhatod, hogy meddig lehet még veled és melletted, hogy meddig támogathatjátok egymást szavakkal és tettekkel. Törődj vele, mert egy ilyen helyzetben, ahol valóban szülők nélkül nő fel az ember és csak a testvéredre számíthatsz, ott nélküle valóban nem léteznél!

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!