Eljött ismét az a nap, amikor megemlékezhetünk azokról a csodálatos dolgokról, amiket az édesanyánktól kaptunk. Ő embert faragott belőlünk úgy, hogy 24 órás szolgálatban állt az év minden napján. 

anya2

Forrás: https://pexels.com/

 

Talán nem is gondolnád, de a világ legösszetettebb állását az anyukák töltik be. Ő maga életünk műveleti igazgatója, ami nélkül semmi sem létezhetne. Hatalmas felelősség az övé, ezért a munkakör, amit betölt, az életének legfontosabb állása. Hogy miért?

 

Állandó készenlétben kell lennie és folyamatosan a legjobbat kell kihoznia magából. Ez a legkevesebb esetben is minimum heti 135 órányi munkából áll, ezért sem felelőtlen kijelentés, hogy a nap 24 órájában készenlétben kell lennie. Soha nem tarthat szünetet, mégis a legális állások közé tartozik az övé. Pozíciójának betöltéséhez elengedhetetlen a tökéletes kapcsolattartási és a tárgyalóképessége. Értenie kell az orvosláshoz, a gasztronómiához és a pénzügyekben való jártasság is kimagasló tulajdonság kell, hogy legyen.

 

Tulajdonképpen minden területen meg kell, hogy állja a helyét és sokszor éjszakákon keresztül is érvényesülnie kell. A munkavégzésre minden esetben képesnek kell lennie, nem okozhat problémát egy kialakult spontán felfordulás vagy egy feje tetejére állított élethelyzet sem.

 

anya3

Forrás: www.pixabay.com

Munkaszüneti nap nem létezik az ő pozíciójában! Még a Karácsony és a Húsvét is a nagy üzem ideje, akkor is helyt kell állni. Sőt, ilyen alkalmakkor még nagyobb nyomás nehezedhet rá és tartást, valamit példát kell mutatnia. Ilyen esetekben még az is elvárás, hogy mindezt örömmel tegye. De leginkább mindig, az év 365 napján. A legmegdöbbentőbb pont az, hogy mindezért a tevékenységért, amit ő nyújt nekünk, egyáltalán nem jár fizetés.

 

És ezt mind értünk teszik. A legcsodálatosabb nők a világon minden kétséget kizáróan az anyák. Ki vállalna rajtuk kívül ilyen állást? Minden tisztelet az övék, hogy ezt szeretettel megteszik és még örömüket is lelik benne és bennünk. A mosolyunkért és a boldogságunkért csinálják az egészet, amit büszkeségként kapnak majd vissza életük során. Ez egy hosszú távú befektetés az ő részükről, amit egyébként rajtuk kívül senki nem képes ilyen professzionális módon elvégezni.

 

anya1

http://www.pexels.com/

Értékeld, amit az anyák tesznek érted! Becsüld meg őt és gondolj vissza azokra az éjszakákra, amikor ott virrasztott melletted! Ápolt, amikor beteg voltál és vigaszt nyújtott, amikor szükség volt rá. Táplált és nevelt, a legjobbat nyújtotta neked. Taníttatott és most büszke rád!

 

Mindig ott van melletted. Jóban és rosszban is. Nem számít a korod, te mindig a kisgyermeke maradsz. Vedd észre a szemében azt a csillogást és köszönd meg neki hálával, hogy ilyen embert faragott belőled! Ne csak virággal gondolj ma rá, hanem írj neki pár sort is egy köszönőkártyán! Ha nem is vagy a szavak embere, az effajta gesztust sokkal többre fogja értékelni. Mond el neki, hogy mennyire szereted őt és idézzetek fel együtt egy régi emléket! Tedd félre nyugodtan a büszkeségedet és engedd szabadjára az érzelmeidet! Nyugodtan ejts pár könnyet, az a legőszintébb egy anya számára. De mindenképpen mond el neki: Nagyon szeretlek Anya!

 

Ők a legcsodálatosabb teremtések a Földön! Boldog anyák napját minden anyának és nagymamának!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!