Meseország mindenkié

Kérdezte tőlem egy anyuka, mivel azt tapasztalta, hogy meglehetősen vegyes fogadtatású lett a könyv. Több ismerőse is megrendelte, de sokan csak kíváncsiságból, hogy ők maguk elolvassák. Végül követte a példájukat és ahogy a többiek, ő maga is elbizonytalanodott: érdemes olvasni a Meseország mindenkié c. könyvből a gyereknek vagy sem?

rossz anya

Azt hiszem, hogy anyának lenni az egyik legkeményebb meló a világon. És most nem csak arra gondolok, amikor még pici a baba, és te hullafáradtan, az álmosságtól és kimerültségtől majdnem összeesve ringatod a gyereket órákon át hajnalban, és nem is arra, amikor a hisztikorszakba lépő, addig angyalként viselkedő gyermeked teljesen kifordul önmagából. Pedig tudjuk jól, hogy ezek már önmagukban is elég megterhelő dolgok.

terhes pocak

Móni a múlt hónapban wellnessezni volt a férjével úgy, hogy már a hetedik hónap járt. Álmában sem gondolta volna, hogy megszólják érte. Rengetegen megbámulták, de csak egy volt olyan bátor, hogy szóvá tegye neki, mikor nem volt ott a férje: „Nem szégyelli magát, hogy mutogatja a terhes hasát? Maga szerint ki kíváncsi erre?”

autista gyerek

Kittinek van egy hét és egy négy éves kisfia. A legkisebb gyermeke, András, autista. Pontosabban, szakszóval illetve autizmus spektrumzavarral diagnosztizáltál háromévesen. Mikor kiderült, elsőként tragédiaként fogta fel a hírt a férjével. Nem is maguk, hanem a gyerekük miatt. Úgy érezték, búcsút inthetnek egy szép jövőnek, amit megálmodtak neki, hiszen egy autista gyerekkel az élet minden, csak épp nem könnyű.

Miért mindig apa a jó fej és anya a gonosz

Több gyerekes családnál is megfigyeltem, sőt: mesélték. A gyerkőcök sokszor haragszanak az anyjukra, gonosz hárpiaként tekintenek rá. Vele ellentétben apa a szent, a laza, a csodáscsávó. Pedig ha jobban megfigyeli őket az ember, Anya valójában nem gonosz, csak óvatos, nevel és odafigyel. De érthető, miért bánt ez sok anyukát, hogy a gyerekük őket látja a megtestesült gonoszságnak.

 küzdelem a szülés utáni kilókkal

Kornélia 35 éves és nemsokára egy éves lesz a kisbabája. Ez idő alatt ideális esetben már bőven vissza kellett volna nyernie eredeti alakját, ami nem következett be. Hónapok óta elszántan küzd azért, hogy sikerrel járjon, mert egyáltalán nem érzi jól magát a bőrében és igen, tart attól, hogy a férje nem fogja kívánni.