down-kóros baba

Matilda és férje Miki, már öt éve próbálkoztak azzal, hogy összehozzanak egy babát. Mindig csak nagy sokára sikerült Matildának megfogannia és mindkét alkalommal elvetélt. Már kezdtek különböző alternatívákon gondolkodni, mikor harmadszorra is sikerült. De sajnos megint nem szolgált jó hírekkel az szülész-nőgyógyász…

apacici

Viccen kívül. Ugyanis minden esély megvan rá. Persze csak ha szeretnéd, illetve apuka is elég vállalkozószellemű. De most komolyan: látod magad előtt, hogy a férjed szoptatja a babátokat? Hogy éreznéd magad? Egyáltalán mit gondolsz, milyen hatással lenne az utána a gyerekre? Meghálálná magát az apukás szoptatás vagy csak sérült lenne tőle a csemete?

fürdés gyerekkel

Közös fürdőzés a csemetével. Egyesek szerint ez a világ legtermészetesebb dolga. Egyrészt remek játék, szórakozási lehetőség, másrészt pedig kapcsolatépítésnek sem utolsó. Mások viszont a gondolattól is elborzadnak és messzire elkerülik annak lehetőségét, hogy pucérkodjanak a gyerekük előtt vagy például anyuka kínosan figyel arra, hogy lánygyermeke semmilyen körülmény között ne láthassa meg apu felszerelését. Szerinted melyik viselkedés az egészséges?

óvni a gyereket

Én is így nőttem fel. Már-már börtönben, mert az anyám túlságosan féltett. Tudom, hogy nem azért mondott olyan sokszor nemet és nem engedett sehova, mert gonoszkodni akart, nem akarta, hogy boldog legyek, hanem mert féltett. Hiszen mindig mondjuk: annyi rossz dolog történik ebben a világban. Igen, jó az, ha egy anya nem ereszti szélnek a gyerekeit, meg tojik rájuk nagy ívből. De mégis, hol van a határ? Meddig egészséges, normális az aggodalma, szeretete és mikortól válik betegessé?

gyereknév

„Kandida, hagyd már békén Deneriszt! Inkább szólj Dzsasztinnak meg Anakinnak, hogy 10 perc múlva indulunk a suliba!” Lehet, hogy most nevetsz (vagy szörnyülködsz), de ez a beszélgetés simán megtörténhet! Évről-évre egyre hajmeresztőbb neveket lehet adni a gyereknek, és persze a szülők gyakran a kedvenc sorozatukból vagy filmjükből inspirálódnak. Beszarás.

beteg gyerek

Nők között valahogy természetes ez a kérdés. Legalább egyszer egy baráti találkozón felmerül, elvégre a legtöbb nőt foglalkoztatja az anyaság és érzékenységük lévén jobban beletudják képzelni magukat egy-egy szituációba. Nálunk is egy ilyen kerekasztalos csajos beszélgetésen merült fel ez a kérdés: Ha megtudnád, hogy a kisbabád várhatóan valamiféle betegséggel, testi rendellenességgel vagy szellemi fogyatékossággal fog születni, megszülnéd vagy elvetnéd?