Kornélia 35 éves és nemsokára egy éves lesz a kisbabája. Ez idő alatt ideális esetben már bőven vissza kellett volna nyernie eredeti alakját, ami nem következett be. Hónapok óta elszántan küzd azért, hogy sikerrel járjon, mert egyáltalán nem érzi jól magát a bőrében és igen, tart attól, hogy a férje nem fogja kívánni.

 

 

szules utani elhizas 01

kép: stopotylosci.pl

 

Bevallom, kicsit az én hibám is, hogy itt tartok. A terhesség idején is hébe-hóba nassoltam, amikor nagyon erőteljesen rám tört a vágy, de feltett szándékom volt, hogy szülés után szép lassan ismét megszűntetem és visszaállok a tudatos táplálkozásra, ahogy arra mindig is figyeltem. Csak éppen azzal nem számoltam, hogy a kialvatlanság, a fáradtság miatt feszült leszek és nyűgös. Egy rövid ideig stresszevő lettem és néha rájártam a hűtőre.

 

 

Az első hónapban úgy voltam vele: belefér. Hiszen most szültem, még nekem is új az anyaság, szóval érthető, ha kicsit ki vagyok merülve és stresszelek. Hozzá kell tennem, a férjemnek soha, egy árva rossz nem volt azzal kapcsolatban, hogy meghíztam. Én persze mindig mondtam, hogy dagadt vagyok, bálna lett belőlem, de ő csak mosolyogott és megnyugtatott. És nem azért, mert közben megcsalt, hanem mert egyszerűen ő tényleg egy hűséges, jó ember.

 

Úgyhogy mikor valamivel több, mint négy hónappal később beláttam, hogy ez a stresszevés nem normális és a férjem sem azt érdemli, hogy egy bálnával élje le az életét, ezért rendszeres diétába és a lehetőségeimhez mérten, mozgásba kezdtem. Méghozzá komolyan, szóval nem csak mímeltem a tornát meg a diétázást. Mégsem jött az eredmény.

 

szules utani elhizas 02

 

Aggódni kezdtem, hogy sosem fogyok le. Egyre rosszabbul éreztem magamat a bőrömben, nem találtam magamat nőiesnek, szexinek, csak egy eldeformálódott krumplinak. A férjem türelmesen végigasszisztálta ezt az időszakot, aki végképp nem tudott bölcs dolgokat mondani, csak azt, hogy talán ez normális és idő kell hozzá. Én meg persze azt hangoztattam, hogy ja, idő, és neki egyszer csak elfogy a türelme és meg fog csalni vagy elhagy, mert kövér vagyok. Pedig sosem hanyagoltuk el egészen szexszet, mindig igyekeztem neki örömet szerezni. Nálunk tényleg az mondható el, én voltam jobban kétségbeesve, semmint ő.

 

De három hónnappal később sem történt semmi. Az átkozott plusz kilók nem mentek sehova. Sok más kismamával beszélgettem erről és a neten is utána olvastam, így attól kezdtem tartani, hogy talán más problémám van. Fel is kerestem a házi orvosomat meg a nőgyógyászt és teljesen kivizsgáltattam magam. A jó hír az, hogy nem a hormonháztartásommal van a baj, mint ilyenkor sok nőnél, nem is inzulinrezisztencia és még csak nem is pajzsmirigy alulműködés a ludas.

 

 

Annál alattomosabb a mumus neve: rectus diastasis. Az egyenes hasizmaim középen, függőlegesen szétváltak és eltávolodtak egymástól. Ezért lóg még mindig a hasam és nézek ki úgy, mint egy négyhónapos terhes. Terhesség alatt vagy után alakul ki, de a genetikailag gyenge kötőszövetek is okozhatják a bajt. Az egyenes hasizom szerepet játszik a gerinc és a törzs tartásában, és a szétválása hátfájást, de akár gerincproblémát is okozhat. Ebből sajnos a hátfájás ismerősnek is bizonyult.

 

szules utani elhizas 03

 

Végre, legalább tudtam, hol van a kutya elásva. De megtudtam, hogy ezen nem segít a felülés, meg a szokásos módszerek, sőt, még árthatok is velük. Ezért mielőbb kerestem egy RTM (Rectus Training Módszer) oktatót a közelünkben és vettem tőle két leckét, mivel többre nincs is feltétlenül szükség, ugyanis a gyakorlatokat otthon is lehet egyedül csinálni, amikor időm van rá és még videókat is kaptam hozzá. De a tanfolyamon már éreztem, hogy nem lesz könnyű. Alig kezdtünk el dolgozni, már fájt a hasizmom és hihetetlenül megerőltetőnek tűnt. Pedig nagyon könnyűek a gyakorlatok. Mindenesetre úgy voltam vele, ha eddig eljutottam, ezek után sem adhatom fel. Nem állhatok meg az első bukkanónál. Erre bíztatott a férjem is, hogy csináljam, legyek erős és tartsak ki. És tudom jól, hogy nem maga miatt mondta, mert mielőbb karcsúnak akar látni, hanem mert tisztában van azzal, hogy ez nekem fontos. Az én lelki nyugalmamhoz.

 

Nagyon sok hétbe és hónapba telt, mire végre látszódni kezdett az eredmény. De már látszódik! Rengeteget sírtam ez idő alatt örömömben és bánatomban. Megsirattam elvesztett nőiességemet és egy lehetséges jövőt, melyben attól rettegtem, hogy a férjem elhagy vagy megcsal. Örömkönnyeket hullajtottam, amikor a férjem bátorított és végre megjelentek az első eredmények. Sokan kérdezték, hogy nekem is megfordult-e a fejemben, hogy az egészről a szülés tehet, hogy kár volt gyereket vállalni. Nem, nekem ez soha, egy pillanatig sem jutott az eszembe, hogy esetleg a gyereket tegyem felelőssé. Ostobaság. Mindketten akartuk őt. Az, hogy megváltozott a testem, természetes dolog és valahol az én hibám is volt, mikor engedtem a csábításnak és nassoltam. Ami pedig a hasizmommal történt, azért végképp nem tehető felelőssé senki. Szóval bárhonnan nézem, a babánk nem tehet semmiről. De boldog vagyok, hogy kitartásomnak köszönhetően talán néhány hónap múlva visszanyerem eredeti külsőmet és szép anyukája lehetek a gyermekünknek. És szép felesége a férjemnek.

 

Kornélia történetét meséltük el.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

A feleséged vagy a baba életét mentenéd meg? És te, feláldoznád magadat?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!