Hellának van egy kilencéves kisfia, Erik. A szülők két évvel ezelőtt váltak el. Az egyik okuk az volt, hogy elmúlt a szerelem. A másik az, hogy a házassága idején lett biztos Hella abban, hogy leszbikus. Az utolsó fél év nyitott házasságban telt és akkor már együtt volt Evelinnel, akivel a válás után, fel is vállalták a kapcsolatukat. Azóta romlott meg a fiával való kapcsolata.

 

 

leszbikus haragszik a fia 01

Kép: asupertiredmom.com

 

Mindig is éltem a gyanúval, hogy nem vagyok kimondottan hetero. Már tinédzser koromban is érdeklődve tekintettem a lányokra és nagyon jól esett, mikor a barátnőim megöleltek, megpusziltak. Azután az egyetemen egyszer ki is próbáltam a szexet az egyik barátnőmmel. Mindketten piásak és kíváncsiak voltunk. Nagyon jó volt! Soha addig még nem volt olyan jó a szex. Férfinak még addig nem sikerült úgy kielégítenie és talán azután se.

 

Pedig szegény férjem kitartóan próbálkozott. Egyrészt a szégyenérzet miatt kötöttem ki végül egy másik fiú, majd utána a férjem mellett, másrészt a szerelem miatt. Eleinte voltak félelmeim a leszbikussággal kapcsolatban. Azonkívül, hogy a pasik általában gerjednek rájuk, nagyon sokan megvetik, lenézik vagy épp kigúnyolják őket. Ezért tartottam attól, hogy esetleg én is az vagyok. Így mikor összekerültem a suli után egy sráccal, úgy éreztem megnyugodhatok, mert testi vonzalmat  éreztem iránta. Utána ismertem meg a barátaim révén a férjemet, akibe komolyan beleszerettem. Hosszú éveken át fel sem merült bennem a leszbikusság gondolata vagy a vágy, hogy szívesebben lennék egy nővel.

 

Főleg azután, hogy megszületett a kisfiúnk. Nagyon boldog voltam. Volt egy férjem, egy kisfiam, elégedett voltam a karrieremmel is, úgy éreztem kerek az életem. Ám egy idő után valami mégis megváltozott. A férjem munkahelyet váltott és bár több pénzt hozott haza, egyre kevesebbet volt otthon. Sokszor vesztünk össze apróságok miatt, és a végén valahogy elhidegültünk egymástól. Aztán egyszer csak új kolléganőt kaptam: Evelint. Azonnal megleltük a közös hangot. Egyik hétről a másikra olyanok lettünk, mintha mindig is ismertük volna egymást. Szoros és mély kapcsolat alakult ki közöttünk. Egyik nap munka után elmentünk lazulni egy bárba és ott vallotta be nekem, hogy ő valójában leszbikus és nem tud rám csak a kolléganőjeként tekinteni. De hozzátette, tudja, hogy házas vagyok, családom van, nem fog bekavarni.

 

leszbikus haragszik a fia 02

 

Elmeséltem neki, hogy hadilábon áll a házasságom, de utána sem kezdett nyomulni. Mégis közelebb kerültünk egymáshoz és egy idő után azt éreztem, számomra sem közömbös. Bevallottam a férjemnek, aki bár megvolt lepve, de azt mondta, hogy várjunk még a válással, amíg nem leszünk biztosak a dolgunkban. De fél évvel később már biztos voltam abban, hogy Evelinnel szeretnék lenni.

Elváltunk és velem maradt a fiunk. Ez már alapból egy sokk volt neki, hogy elválunk, pedig kifejezetten barátságban váltunk el.

 

Minimum hetente kétszer biztos az apjával van, olykor egész hétvégén is. Mivel látta, hogy jó viszonyban vagyunk, és az apját is gyakran látja, elérkezettnek láttam az időt, hogy újra sokkoljam szegényt. Azt mondtam: anyunak van egy új szerelme. Addigra már ismerte Evelint, de azt hitte, hogy csak barátok vagyunk. Mikor elmeséltem neki, milyen viszonyban vagyunk, először nem értette. De amint felfogta, hogy ellenségessé vált. Eleinte mogorva és goromba lett, aztán egyenesen tiszteletlen és engedetlen. Könyörgött, hogy hadd legyen az apjával, nem akar velem és Evelinnel élni. Evelinnel is rettenetesen bánik, aki sosem próbált meg a pótanyja lenni, inkább barátként közelített hozzá és nagyon óvatosan. Volt, hogy csak annyit kérdezett tőle, kér-e rántott húst sültkrumplival, mire Erik: Te nem vagy az anyám! Egyszer azt is hozzátette, „Dugd fel magadnak!” Na, itt már komolyan azt hittem megráncigálom, mert nem korábban sose káromkodott, egy csendes, nyugodt gyerek volt, most meg úgy beszél, mint egy kocsmatöltelék.

 

 

Értem a fájdalmát.  Valahol elveszítette az apját, megbomlott a család, a biztonságérzete és mindennek a tetejében az anyja beállított egy másik nővel. Nagyon-nagyon türelmesek és megértők vagyunk vele, de már hónapok óta nem lehet megölelni, nem lehet vele normálisan beszélni és többet van az apjával, semmint velem.

 

leszbikus haragszik a fia 03

 

Az apjától tudom, hogy szörnyen haragszik rám és Evelinre. Azt hiszi, miatta váltunk el, hiába mondta el neki az apja is, hogy amúgy sem működött a házasságunk és hogy attól még nagyon szeretjük őt. Láthatja, hogy alapvetően nem sok minden változott, jóban vagyok az apjával, akit ráadásul nagyon is gyakran lát. Nem tiltok meg neki semmit, ugyanúgy élheti a kis világát, eljárhat focizni, karatézni, ott alhat a barátainál. De bármit is teszek, bármennyire is vagyok engedékeny, kedves vele, semmi sem hatja meg. Elzárkózott előlem és úgy bánik velem, mintha egy idegen lennék. Akárhányszor leülök vele, hogy beszélgessek az új helyzetről, elzárkózik. Azt mondja, hogy ez neki undorító.

 

Néhány hónapja már beszéltem erről egy szakemberrel, aki elsősorban még több türelmet és megértést javasolt. Idővel hozzá fog tudni az új helyzet, de ehhez időre van szüksége és nem szabad siettetni benne. Nem szabad ráerőltetni a közös programokat, sem pedig a beszélgetéseket. De lehet csalinak használni olyat, hogy arra gondoltunk elmegyünk moziba – épp egy olyan filmre, amire ő is várt  – vagy akár egy olyan programra, ami őt is érdekelheti. Először kerültem minden testi kontaktust Evelinnel a jelenlétében, de kiderült, hogy ez rossz taktika. Természetesen kell viselkedni. Nem kell nyalni-falni egymást, de kell, hogy megszokja a látványt, másképp nem fogja elfogadni azt, hogy együtt vagyunk. Arra viszont továbbra is odafigyelünk, hogy a barátai előtt ne hozzuk őt kínos helyzetbe. Az osztálytársai tudnak a válásról. Csak egy-két szülő tud az Evelinnel való kapcsolatomról, azok is Erik barátainak szülei, akik diszkérten kezelik a dolgot, tehát elvileg nem az a baj, hogy Eriket gúnyolják miattunk az iskolába. Bár erre az esetre is felvagyunk készülve.

 

Az a baj, amíg ő nem kezdemény, úgy nehéz. Ha már nyitottabb lenne, lehetne mesélni a melegekről, az elfogadásról, arról, hogy természetes. De addig semmit sem szabad ráerőltetni. Szerencsére van némi fogalma ezekről a dolgokról, a mai filmek és mesék által. Csak attól még nehéz lehet neki, de arra kell törekednem, hogy megértsem őt és időt adjak neki, hogy feldolgozza az eseményeket. Nagyon bízom abban, hogy hamarosan újra egy rendes család leszünk és elfogadja majd a döntésemet és magát Evelint is.

 

Hella történetét meséltük el.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

„A feleségem bejelentette, hogy leszbikus. Abban a pillanatban romba dőlt az életem.” .

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!