Megismered a férfit, megtudod, hogy elvált és van egy gyereke. Ha ez egy nőt nem riaszt el azonnal, úgy van vele: no para. Ha pedig nagy a szerelem, akkor aztán jöhetnek a hetes ikrei is, mindegy is, csak legyen tiéd férfi vagy éppen nő. Na, igen ám, de mikor elérkezik a gyakorlati rész, hogy együtt vagytok annyi ideje, hogy bemutassa neked a gyerekét, ha addig nem szólalt meg benned a kisördög, akkor talán akkor fog: ez a kölyök a párom ex-nejétől van. Gyűlölöm.

 

 

bunteted a gyereket 01

Kép: pinterest.com

 

Persze hála a magasságosnak, nem minden nő és férfi ilyen, hiszen ez a sztori, bármely kapcsolatban előfordulhat. Lazán el tudják fogadni a válás és a gyerek tényét, nemcsak elméleti, hanem gyakorlati szinten is. De ismertem olyat, akinek eleinte voltak fenntartásai, rossz érzése, de rájött, hogy hülyeség lenne bárkire is neheztelnie azért, mert a párja elvált és van egy gyereke. Felülemelkedett a kicsinyes féltékenységén és azóta boldog családként élnek együtt.

 

Na igen ám, de sajnos olyat is ismerek, aki egyáltalán nem győzte le a rossz érzéseit. Már hosszú évek óta dagonyázik a féltékenység mocsarában. Pedig ő is azt hitte, hogy nem probléma a válás ténye meg a gyerek. De mikor először bemutatta Kornéliának párja a kisfiát Márkot, egyből megutálta az ötéves kisgyereket, pedig nem tett ellene semmi. Csak annyit, hogy létezik és nem tőle van.

Amikor csak náluk vagy velük töltötte a hétvégéket, szinte végig magában fortyogott. Arra gondolt, hogy a párja, Misi miatt, meg kell erőltetnie magát és eljátszani a tökéletes partnert. Ezért magára kapott egy álarcot és megpróbálta előadni, hogy a világ legtüneményesebb pótanyukája. Mindenki bevetette, míg egyre csak gyűlölte a gyereket, aki befurakszik az életébe, ellopja a párja figyelmét és szeretetét, aki miatt meg kell játszani magát. Amikor csak tudja, hogy náluk lesz a gyerek, már előre ideges.

 

bunteted a gyereket 02

 

Pedig az első találkozótól kezdve történt néhány változás. Például Kornélia és Misi összeházasodtak. Kornélia hitte, ez majd segít neki megnyugodni. Hogy nem fog úgy tekinteni a gyerekre, mint egy férjlopóra, mintha ő lenne az ex, akivel osztozkodni kell. De nem sikerült megnyugodnia, ugyanúgy zavarja a gyerek, aki ráadásul imádja őt. Saját bevallása szerint nincs is baj Márkkal, mert kedves, aranyos, segítőkész, udvarias, jóravaló gyerek. Mégsem bírja elfogadni. Sőt, így, hogy már házasok, és mondhatni a nevelt fia, már elfelejti a szerepét játszani és időről-időre rendesen leteremti a gyereket. Mindig keres valamit, amibe beleköthet és levezetheti rajta a feszültséget, mikor a férje nem látja. Utána szégyelli magát és röstelli, amit tett, tudja, hogy nem helyes, de nem bírja megállni. Még mindig az ellenséget látja benne.

 

Sokáig feszélyezte a féltékenység olyan téren, hogy úgy tekintett a Misivel és a láthatatlan exével való kapcsolatára, mint egy versenyre. Neki már volt egy házassága. De ezt pár éve kipipálhatta, most már ő a feleség. Viszont az ex még mindig előnyben van, mert van egy közös gyerekük. Természetesen a megoldás erre nem más volt, mint hogy vállaltak egy közös gyereket, márpedig erre Misi egyébként is vágyott. Ment az újabb reménykedés Kornélia részéről, hogy most már tutira megleli a lelki békéjét. Egy közös csemete majd szorosabbra fűzi Misivel a kapcsolatát. Élvezte a figyelmet kismamaként majd élvezni kezdte az anyuka szerepét is. Végre rá és a közös kis babájukra figyel többet, bár észrevette, hogy igyekszik nem hanyagolni elsőszülött fiát sem.

 

bunteted a gyereket 03

 

Ezért még mindig oda-odapirít Kornélia a fiúnak, hogy most a kisbaba, jobban mondva a kishúga az első és az ő igényei. Folyton igyekszik emlékeztetni, hogy ő csak a második. A legszebb, hogy szinte azonnal megbánja – bár ki nem mondja – csak ösztönösen igyekszik demonstrálni a hatalmát. A fiú pedig ennek ellenére is szereti, bár néha iszonyatosan boldogtalan tud lenni egy-egy csípősebb megjegyzés után. Nem csoda, nem érti a helyzetet. Elváltak a szülei, kapott egy új anyát és kistestvért. Ez már önmagában is sok lehet egy gyereknek, aki egyébként egy tünemény és mégsem érti, miért nem tudják elfogadni, mit tett, amiért néha gonosz vele a mostohája.

 

A mostoha sem érti önmagát, hogy képes hosszú évek után is félni, ill. féltékeny lenni az ex-feleség árnyékára és gyermekére. Még mindig nem bízik önmagában és attól retteg, hogy Misi elhagyja és visszamegy az ex-nejéhez vagy, hogy jobban szereti a gyerekét nála. Tele van félelmekkel és komplexusokkal, de mivel szégyelli magát, senkinek sem mer beszélni róla a barátnőjén kívül, pedig már fontolgatta, hogy felkeres egy pszichiátert, mert ő sem érzi jól magát ebben az állapotban. Nem tud felhőtlenül boldog lenni, úgy érzi, az élete örökös versengés és harc, pedig soha, senki sem pályázott a helyére, jelét nem adta, hogy el akarnák venni a trónját, csak ő képzeli így.

 

Tény és való, ha ezen nem változtat rövidesen, lazán sikerül egy sérült gyereket nevelnie, ami Márkot illeti, de még akár a saját lányának is okozhat majd sérülést azzal, hogy folyton mérgezni fogja a testvérével való kapcsolatát. A házasságának sem fog jót tenni azzal, ha befolyásolni igyekszik a férjét kivel foglalkozzon többet vagy megpróbálja megszabni, melyik gyereke a fontosabb. Rá mehet a kapcsolatukra a féltékenysége, hiszen Misi mindkét gyerekét imádja. Nem célszerű szabályok közé szorítani egy gyerekeit szerető apát.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Megcsalt, miközben a kisfiát vártam – Fogadjam el és lépjek tovább?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!