Egy makulátlan elme örök ragyogása

Nem mindenkinek jut szerencsés szakítás, válás. Vannak, akiket tényleg megbántottak, akiknek igazán összetörték a szívét és persze olyanok is, akikben inkább a sértettség, a büszkeség, az összetört ego dominál. De vajon létezik olyan ok, amiért az exünk vagy éppen aktuális partnerünk megérdemli azt, hogy teljesen kitöröljük az életünkből? Egyáltalán biztos az, hogy jót teszünk ezzel magunknak?

Ha egy férfi igazán szeret

Példaértékű az 1994-es romantikus dráma. Olyan értéket képvisel, amely ennyi év után is megérinti az embert, mert a mondanivalója örökéletű. Segít jobban megérteni azokat a házaspárokat, ahol az egyik fél alkoholizmussal küzd. Mindkét szemszögből láthatjuk, hogy élik meg a helyzetet. Könnyű lenne rámondani, hogy „jó, de ez csak egy film”, ám ez nem lenne igaz. Sajnos ez a valóság.

angyalok városa

Több üzenete is van ennek a filmnek, de talán ez a legszebb, a legkirívóbb. Annak ellenére, hogy 1998-as, még mindig képes megérinteni az embert. Csodálatos története van, amely elrepít bennünket egy másik világba, ahol angyalok lehetnek szerelmesek és a földi halandók megtapasztalhatják a mennyei szerelemet. Legalábbis egy esetben biztos.

dirty dancing

Már több, mint 30 éves film, de még mindig nagy sikernek örvend. Tagadhatatlan, hogy szinte minden nő életében eljön a pillanat, amikor a Dirty Dancing hosszabb-rövidebb időre belopja magát a szívébe, pláne, mikor meghallja a film zenéjét, amitől nagyot dobban a szíve és arra vágyik: bár őt is ilyen szerelmesen megtáncoltatnák.

ghost

Nem túlzás azt mondani, hogy a világ egyik legromantikusabb filmje, amit valószínűleg mindenki ismer. Lelkeket megmozgató, könnyfakasztó film. Nem sok mai filmről lehet elmondani, hogy olyan gyöngyszem, mint amilyen a Ghost, ami kicsit sem nyálas, ellenben megható a története és a mondanivalója.

csillag születik

Az ember azt hinné, egy újabb romantikus, szirupos filmet fog látni. Egy nagyszerű szerelmet happy enddel. De hála az égnek nem ezt kaptuk. Attól olyan jó ez a film, hogy valóságos. Igazából olyan hétköznapi, hogy bárkivel megtörténhet. Sőt… valahol meg is kellene!