Vannak filmek, amiket minden generáció elkészít magának.

 Ezzel nincs is semmi baj, ha a végeredmény jó akkor hajrá! Azért a legtöbb esetben van egy konszenzus arról melyik adaptáció sikerült a legjobban, de próbálkozni nem bűn. Vajon a 2016-os Tarzan legendája felér a legendás elődhöz?

Sajnos nem.

 film0

Az első fél órában majdnem halálra untam magam annyira vontatottan indul el a film.

Kongóban II Lipót belga király elintéző embere, Leon Rom (Christoph Waltz) gyémántot keres, hogy az uralkodó ebből finanszírozhassa a gyarmat teljes meghódítását. Mert bizony a katona pénzbe kerül, a zsoldos meg még több pénzbe. De a gyémántlelőhely sajnos a helyi gonosz ember, Mbonga (Djimon Hounsou) kezében van, aki Tarzan fejét követeli fia elvesztése miatt.

Rom nem az a fajta, akinek az ilyesmi megülné a gyomrát, így máris ördögi tervet eszel ki, hogy elfogja a dzsungel egykori fiát. Tarzan, vagyis most már John Clayton, Greystoke grófja (Alexander Skarsgård) eközben angliában él civilizáltan, felöltözve gyönyörű feleségével, Jane-nel (Margot Robbie).

film1

Hazájának azonban szüksége van rá,így visszamegy Afrikába,és magával viszi George Washington Williams (Samuel L. Jackson) amerikai abolicionista emberjogi harcost ( azt nem tudjuk meg a filmből miért ),meg az asszonyt, mert Ő is menni akar nyilvánvalóan.

film2

film3

Azután jön minden, liánon ugrálás, csak úgy Pókemberesen, kedélyes vonatozás, meg hajókázás a folyón, és persze majmok, főleg gorillák, mert ő Tarzan és ennyi. A jófiúk jót cselekednek, a gonoszok gonoszkodnak, de pontosan tudjuk, hogy mi lesz a vége, inkább csak a hogyan a kérdés.

A film gyönyörű. A tájak csodálatosak, a fényképezés szép, és nem túl giccses. Az állatok animációja zavarba ejtően életszerű. Persze az új Majmok Bolygója után ez nem meglepő, de akkor is varázslatos. A sztori teljesen átlagos kiszámítható, csak sajnos nélkülöz minden eredetiséget.

film4

Minden eleméről megmondható, melyik filmből kölcsönözték. Liánon lengés? Pókember. Tarzan eredete flashback-ekben elmesélve? Hegylakó. Fehérruhás és kalapos európai főgonosz? Frigyláda. Megállíthatatlan gnú csorda? Oroszlánkirály. Emberevő krokodilok? Végzet temploma. Van itt fekete-fehér buddy-páros és barátságos bennszülöttek is.

Casting? Kell egy stílusos főgonosz? Waltz. Egy rosszarcú feka? Hounsou. Egy badass feka? Jackson. Egy gyönyörű nő, aki nem tud játszani (Margot Robbie).

film5

Azért a színészekről érdemes elmondani, hogy sablonosak számomra hatalmas csalódás volt. Furcsa módon pont a főszereplő karaktere a legvérszegényebb sajnos. Robbie pedig nyilvánvalóan csak szép és ennyi.

Régi vágású kalandfilm, minden értelemben. Nosztalgiázni jó, de a ma már magasabban van a léc, amit nem igazán tud megugrani. Szerencsére a készítők egy-két csapdát elkerültek, de sajnos így is maradt, amibe beletört a bicskájuk.

Lányok nagyon látványos igazán lenyűgöző de ez nem az a Tarzan film amire vártam.

Az előzetes igéretes volt de ebben benne is van minden amit a filmben láthatunk.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!