Ha nem is mindig, néha azért nagyon jól tud esni egy olyan filmet megnézni, amit kifejezetten nőknek forgattak le. Ez hangulattól függően lehet drámai, vicces, könnyed vagy éppen tanulságos alkotás, de annyi biztos: férfiak társaságában nem az igazi megnézni őket.

Hogyan legyünk szinglik? - How to Be Single (2016)
Ez a 2016-os romantikus vígjáték nem egy megszokott alkotás a maga műfajában. Alice (Dakota Johnson alakításában) önszántából úgy dönt, hogy véget vet jó, ám ellaposodott kapcsolatának, hogy szingliként igazán megismerje önmagát. New Yorkba költözik újdonsült munkája miatt, ahol kissé őrült kolléganője Robin (Rebel Wilson) megmutatja neki a szingli élet rejtelmeit, örömeit. A szereplőgárdát még két hölgy – Meg és Lucy -, valamint jó néhány férfi - többek között a nőcsábász Tom, az özvegy David, és a kissé butácska, de jóképű Ken – teszi teljessé. Rengeteg jó poénnal teletűzdelt film, amely kissé fájó őszinteséggel mutatja be a férfiak és nők közti különbségeket, a kapcsolatok, illetve az azok közötti útkeresős időszakot. Tökéletes választás laza csajos estékhez.

hogyan legyunk szinglik

Napos oldalSilver Linings Playbook (2012)
A Napos oldal roppant érdekes egyvelege a drámának, a romantikának és a vígjátéknak. Jennifer Lawrence és Bradley Cooper kivételes alakítást nyújtanak furcsa szerepeikben. A különc Tiffany és a csekély önkontrollal rendelkező Pat kellemetlen, erőltetett körülmények között ismerkednek meg. Hamar kiderül azonban, hogy a maguk furcsa módján, rettenetesen véget ért párkapcsolatokkal a hátuk mögött, egy igen tökéletes párost alkotnak, még ha ez számukra nem is válik azonnal nyilvánvalóvá. Ironikus poénok, őszinte párbeszédek, eredeti karakterek teszik igazán emlékezetessé ezt a filmet.

silver linings playbook

Barátság extrákkalFriends with Benefits (2011)
Dylan (Justin Timberlake) és Jamie (Mila Kunis) nem túl szerencsések párkapcsolatok terén, így elhatározzák, a köztük lévő újdonsült barátságot nem lépik túl, sőt hasznos tanácsokkal látják el egymást a randizáshoz. Amikor azonban még így is kudarcot vallanak kapcsolataik terén, egy radikális lépésre szánják el magukat: nyílt és őszinte barátságukból kifolyólag úgy gondolják, nem okozhat gondot, ha alkalmanként megejtenek egy-egy kizárólag testi igényeiket kielégítő, érzelemmentes szexet. Ez az ötlet talán be is válna, ha nem emberekről, hanem robotokról lenne szó, de esetükben csak felkavarja az érzelmeket. A mellesleg kellemes kikapcsolódást nyújtó film, bepillantást enged a másik nem felé támasztott elvárásokba mind a női, mind a férfi oldalról.

friendswithbenefitshd

Szerelmünk lapjaiThe Notebook (2004)
Egy igazi romantikus dráma, mely kötelező jelleggel megtekintendő. Az alapkonfliktus kissé elcsépelt, hiszen a szegény, ám szenvedélyes és odaadó Noah (Ryan Gosling) első látásra beleszeret a gazdag, életvidám Allie-be (Rachel McAdams), így hát rögtön gondolhatjuk, hogy szerelmük akadályait családi hátterük fogja képezni. Persze ez csak egy igen felszínes megközelítés, hiszen sokkal több mindent tartogat magában ez a felejthetetlen film. Az érzelmi hatásokat megsokszorozza, hogy történetüket a már idősek otthonában élő Noah meséli el az időskori demenciában szenvedő Alli-nek, aki az egészből nem emlékszik semmire és persze senkire. Az események előrehaladtával egyre jobban megkedveljük a szereplőket, de éppen ezért – ismerve a végkifejletet – már előre elhullajtunk egy-két könnycseppet. Tipp: készítsünk be jó sok zsebkendőt!

the notebook

Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt – How to lose a guy in 10 days (2003)
Valószínűleg ez az a film, amit gyakorlatilag senkinek sem kell bemutatni, hiszen örök klasszikus. Az egyébként ötletes alap sztori egyik főszereplője Ben (Matthew McConaughey), aki sikeres reklámszakemberként és férfiként fogadást köt, miszerint bármelyik nő fejét el tudja csavarni 10 nap alatt. Erre kontráz rá az újságíróként tevékenykedő Andie (Kate Hudson), akinek következő írásában be kell mutatnia tanítójelleggel, milyen hibákat követnek el a nők a párkapcsolatokban, azaz hogyan lehet elveszíteni egy pasit 10 nap alatt. Andie és Ben természetesen pont egymást szemelik ki a maguk kis áldozatának, így hát jelentősen megnehezítik a másik dolgát. Vicces, romantikus, könnyed kis film a borongós napokra.

how to lose a guy

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!