Augusztus 21-én jött ki a Netflix csatornáján a Lucifer 5. évada. Temérdek rajongója van és igen, főleg nők körében hasít. De mégis, mitől olyan nagy szám? Röviden összefoglalva: szex, szerelem, szexi pasi. Persze nem merül ki ennyiben a sztori, ahogy az sem, miért ragasztja oda a nézőket a képernyőre.

 

 

lucifer 01

kép: pinterest

 

Hogy miről szól a sorozat? Egy szexi férfi, – aki egyúttal a pokol ura – maga az Ördög úgy dönt, hogy fő a változatosság és egy kicsit a Földön tengeti a napjait. Vele tart a hűséges démon védelmezője, a pokol leghíresebb kínzója, Mazikeen, aki pedig egy hihetetlenül szexi nő. A pokolbéliek nagyon szeretnék már, hogy hazamenjen, de Lucifer fantasztikusan érzi magát a Földön és olyan hedonista életét él, amit el lehet várni a pokol nagyurától!

 

Aztán beüt a ménkű, megismeri a karót nyelt nyomozót, Chloe Deckert, akire bizony nem hat az ördögi varázsa, karizmája, kisugárzása, egyszóval semmilyen hatással nincs rá. Legalábbis egy ideig. Ugyanis Lucifer úgy dönt, jobban, mélyebben meg akarja ismerni az embereket, ezért együtt nyomozni kezd Chloéval együtt, és hogy biztosra menjen, még egy pszichológushoz is eljár. Így szép lassan felfedezi sajátja és az emberek lelki világát.

 

Lucifer egy igazi rosszfiú. Az a tipikus lázadó, macsós, elbűvölő személyiség, aki lazán leveszi a nőt mind a tíz körméről. Szinte minden nő, legalább életében egyszer beleszeretett már egy ilyen rosszfiúba. Sikerült minket megbolondítania annak a híres ördögi sármnak. Az agyunk teljesen kikapcsolt, képtelenek voltunk egyetlen józan döntést is hozni. Csak a mának éltünk, a testi gyönyörnek és a szerelemnek.

 

lucifer 02

 

Ez a jó a rosszfiúban. Mindenki fél tőle – sokszor joggal – hogy összetöri a szívünket, kihasznál, átver, megbízhatatlan, nem lehet rá alapozni, majd eltűnik, mint szürke szamár a ködben. Bizony sokan jártunk már pórul velük és égettük meg magunkat. De lássuk be: valahol azóta is édes íze van az emlékének. Talán most gyűlöljük, pedig valaha tiszta szívből szerettük és minden percét élveztük a vele eltöltött időnek. Nemcsak őt magát imádtuk, hanem azt is, akik mellette lehetünk. Szabadok, vadak, szenvedélyesek, egy kicsit mi magunk is rosszkislányokká váltunk. Ördögünk megmutatta, hogyan lehet igazán élvezni az életet. Teljesen lecsupaszodtunk mellette, elvesztettük a gátlásainkat, önazonosan életünk, mert nem kellett szerepet játszani a jelenlétében. De minek is tettük volna, úgyis átlátott rajtunk! Ugyanis nem buta emberek, nagyon is okosak!

 

Hamar kiismernek bennünket és az ujjuk köré csavarnak. Nekünk pedig baromira imponál, hogy minden igyekezetükkel igyekszenek meghódítani minket, és valósággal kitalálják a gondolatainkat. Azt adják, amire vágyunk. Meglehet, hogy mindez nem tartott sokáig, és talán csak hetekig, hónapokig tartott a varázs, de mégis: szinte minden percét imádtuk. A forró együttlétekkel, a viharos veszekedésekkel, a kalandokkal és tombolással együtt.

 

lucifer 03

 

Különben erről is kellene szólnia a kapcsolatnak: megismerjük önmagunkat. Nemcsak a rosszfiúval való viszonynak, hanem mindegyiknek. Lucifer nemcsak az emberek viselkedésér próbálja megfejteni, hogy miért olyanok, amilyenek, miért reagálnak a dolgok úgy, ahogy. Hanem önmagát is igyekszik megismerni. A pszichológusnál magyaráz arról, hogy lázad az apja befolyása ellen, mivel szerinte minden, ami történik, Isten akaratából történik, de aztán persze kiderül, hogy a tetteiért és azok következményeiért egyedül ő a felelős. Lényeg, ami lényeg, nemcsak Lucifernek kellene alapos önvizsgálatot tartania egyedül vagy akár párban, hanem mindenki másnak is.

 

Egyúttal rámutat a sorozat egy tipikus szerelmi hibára. Mikor az egyik fél nagy nehezen eljutna oda: megérett lelki és önbizalom szinten is, és kész elmondani az érzéseit, addigra a másik bezárkózik vagy olyat tesz, amivel mindent elront. Ez gyakran megesik azoknál, akik ismerkednek, de még a pároknál is. Nem könnyű egyensúlyba kerülni a másik érzéseivel és talán lehetetlen is egy az egyben ugyanazon érzelmi szinten lenni. Mindig. De nem is lehetetlen és ezért kell dolgozni magunkon, hogy ne féljünk megnyílni és kimondani, kimutatni az érzéseinket!

 

A párunk lehet a tükrünk. Akár rosszfiú az illető, akár nem. Mellette megismerhetjük magunkat, az igényeinket, a vágyainkat. Nemcsak azt tesszük bölcsen, hogy igyekszünk kiismerni a kedvesünket, hanem saját magunkat is. Egy Luciferi rosszfiú pedig mérföldkő lehet az életünkben, aki valami értékeset taníthat a számunkra önmagunkról vagy éppen az életről.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

A nők többségének igenis egy alfahím kell! – A 365 nap c. film újra rámutatott erre!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!