Annyit olvasni, hallani arról, hogy mikor egy randin kiderül, a potenciális partner mivel foglalkozik, mennyit keres, az kapásból meghatározza a kapcsolatot. Néha már akkor eldől a sorsa. Ha értelmiségi vagy legalább jól keres az illető, akkor maradhat és folytatódhat az ismerkedés. De ha nem…

 

 

almombanmar lattalak 01

kép: pinterest

 

Marisa Ventura élete bármelyikünké lehetne. Egy szállodában dolgozik szobalányként, egyedül neveli a gyerekét, de ennél többre vágyik. Sokkal. Ám ahogy ő is, úgy sokan nem mernek kilépni a komfortzónájukból és tenni azért, hogy megvalósuljanak a vágyaik. Talán mert azt hiszik, úgysem jön össze, nincsenek meg bennük a szükséges képességek. Nem mernek kockáztatni, hogy ne sérüljenek vagy nehogy elcseréljék a biztosat, a bizonytalanra. Netán mások hitetik el velük, hogy úgysem képesek rá.

 

Ezért beérik azzal, ami van. Marisa például szobalány. Csak álmodozhat mindarról, hogy az ő élete is lehet olyan, színes, érdekes, mint azoké, akik megszállnak a hotelben, ahol dolgozik. Elérhetetlen álomnak tűnik a karrier és a gazdagság is. Aztán egyszer poénból felpróbál egy méregdrága ruhát és véletlenül összetalálkozik Chrisszel. A sármos politikus a hotelban száll meg és összetéveszti őt egy vagyonos társasági hölggyel. Azonnal fellobban közöttük a láng, érezhető a vibrálás és Marisa képtelen bevallani az igazat. Belemegy egy játékba, megtéveszti a férfit, mert attól tart, ha megtudja, hogy igazából csak egy szobalány, már nem fogja érdekelni. Hiába hódította meg a szépségével, az intellektusával, a humorával, nem bízik önmagában. Persze, mint azt tudjuk, sajnos belebukik a szerepjátszásba…

 

almombanmar lattalak 02

 

Marisa esete sem egyedüli. Mármint olyan tekintetben, hogy valaki szégyelli a foglalkozását. Legyen az illető nő vagy férfi, sokan nem merik vállalni, hogy takarítók, építő- vagy gyári munkások, bolti eladók, felszolgálók és így tovább. Úgy érzik, hogy ők ettől kevesebbek, butábbak, egyszerűbbek, szegényebbek. Tisztában vannak azzal, hogy sokan lenézik, netán meg is vetik őket. Szolgának tartják őket. Egyesek úgy vélik, hogy képzetlenek, ezért jutott nekik ez a munka. Pedig sokuk sokkal értelmesebb a diplomás nagykutyákhoz képest és jóval több érzelmi intelligencia is szorult beléjük. Különben meg hová lennénk nélkülük? Igenis fontos, értékes munkát végeznek, mert szükségünk van rájuk is. Ha valaki például lenézi a péket, hogy akar friss kenyérhez jutni? Vagy aki lenézi a csőszerelőt, az mit csinál, hogyha eldugul a vécéje?

 

Meg kell becsülni azt, amit csinálnak és nekik, maguknak is büszkének kellene lenniük a foglalkozásukra. Aki meg elégedetlen, az merjen változtatni, ne csak álmodozzon! Valóban akadnak, akik többre születtek, több van bennük, de azok tegyenek is érte!

Ezért szomorú, hogy egy kapcsolatot eldönthet valaki anyagi helyzete vagy éppen egzisztenciája. Vannak nők, akik szóba sem állnak azzal, aki nem keres havonta minimum négyszázezret vagy nincs három diplomája. Ugyanígy lehetnek a férfiak is, akik elvárják, hogy a nő gyönyörű legyen és értelmisége legyen. Ne keressen nála többet, de ne is egy pénztáros legyen.

 

almombanmar lattalak 03

 

Ilyen elvárásokkal, elképzelésekkel mennek egyesek randira és vetnek is véget azonnal a kapcsolat a lehetőségének, ha kiderül: az illető nem felel meg az igényeiknek. Mindegy, hogy mennyire humoros, jólelkű, kedves, barátságos, szórakoztató. Ha az alapkövetelmény nem teljesül, nincs semmi, amivel piros pontokat szerezhetne.

 

 

Borzasztó, hogy egyesek ennyire sekélyesek. Hogy nem látnak túl a pénz és a státusz világán. Fontosabbak nekik ezek a dolgok, semmint az ember személyisége, lénye. Eldobják maguktól a valódi boldogságot és értéket, mert a boldogságukat a látszat világához kötik. Szomorú, hogy néhány ember emiatt nem kap esélyt. Persze lehetne mondani: jobb is. Olyan tekintetben, hogy ne is akarjanak összejönni olyannal, akinek fontosabb a státusz vagy hogy milyen vastag a pénztárcája. Ám ez ritkán vigasztalja azokat, akiket ezek egyike miatt utasítottak el. Ez olyan sérülést okoz bennük, ami sokáig megmarad és elhiteti velük: nem érnek annyit.

 

 

Szerencsére vannak kivételek, mint amilyen Chris is. Aki számon kérte Marisát, hogy esélyt sem adott neki, hogy eldöntse, akarja-e őt úgy, ahogy van vagy sem. Hála az égnek nemcsak a filmekben látni olyan férfiakat – és nőket – akiknek nem számít a pénz vagy az, mivel keresi a másik a kenyerét. Ők az ember látják. Értük érdemes bízni és hinni, hogy léteznek ilyen igaz emberek és mindenki meglelheti a boldogságot az életben függetlenül attól, hogy szegény vagy gazdag, netán utcaseprő vagy üzletember.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Minek veszekedjünk, mikor holnap a halál el is választhat bennünket? - A P.S. I love you üzenete

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!