A Wonder Woman, illetve a Csodanő nem egy sima képregény ihlette film. Nem pusztán arról szól, hogy van egy gigaerős nő szuperképességgel megáldva, aki hajmeresztő dolgokra képes. Többről szól, semmint egy embereket, világot megmentő hősnőről. Ha kicsit továbbnézünk ennél megláthatjuk, hogy a női lélekről és a nők-férfiak közötti kapcsolatról is szól.

 

 

csodano 01

kép: pinterest.com

 

Sokunkban lakik egy themüszkirai hercegnő, Diana, az amazonok királynője. A bennünk élőt talán nem a szülei nevelték szigorúan, hanem az élet. Akár a gyerekkori vagy a már felnőttkori tapasztalatainak köszönhetően megerősödött. Igazi erős nő lett belőle. Egy valódi túlélő. Olyan főnixmadár, aki megtanulta elviselni a pofonokat, és újra meg újra feláll, akár azért, hogy vissza is verjen egyet. Ugyanis van önbecsülése, tiszteli saját magát és nem hagyja, hogy eltapossák, kihasználják. Túl van már a naiv korszakon és olyannak látja a világot meg az embereket, amilyenek. Tud ő finom, kedves és gyengéd is lenni, de kegyetlenül odavág, ha veszély fenyegeti.

 

Egyeseknek talán a magabiztossága, határozottsága miatt túl erősnek tűnik. Már-már Jégkirálynőnek. Pedig csak tekintélyes, karizmatikus. Ez megrémiszt egyes férfiakat. Mivel úgy érzik, nem lehetnek mellette valódi férfiak – vagy nincs kedvük, idejük a hódításra – inkább lemondanak róla. Pedig egy ilyen nő, igazi kincs.

 

A mi, filmbéli Dianánk is az amazonok szigetén él. Tele hozzá hasonló nőkkel, akik egymást erősítik. Mind rettenthetetlen harcosok. Így igen nagy szám lesz, mikor betoppan életébe egy halandó férfi, aki kimozdítja a komfortzónájából. Képes érte elmenni egy másik világba, hogy segítsen Steve-nek és az embereken. Látszólag nem sok közös lehet bennük, mert túlságosan különbözik az értékrendszerük, a világuk, a gondolkodásuk, mégis szép lassan összemelegednek.

 

csodano 02

 

Mert Steve az a férfi, aki megszelídíti Dianát. Aki képes átlátni a páncélon (persze nem szó szerint), és képes megérinteni a nő szívét. Lassan, időt és energiát szánva rá, de meghódítja. Egyáltalán nem érzi magát gyengébbnek, kevesebbnek mellette, mindegy mennyire földöntúli, isteni, hatalmas az a nő. Nem érzi azt, hogy labdába sem rúghat mellette. Épp azt adja, amire az ilyen erős nőnek szüksége van: a gyengédséget, a figyelmet, a törődést. Az őszinte érdeklődést.

 

Kiderül, hogy a két világ nagyon is egymásba fonódhat, mert képesek és akarnak is tanulni egymástól. Igenis nyitni szeretnének a másik irányába és ehhez nem sajnálják sem az időt, sem az erőfeszítéseket. Ettől működhet minden kapcsolat. Ez a titok, hogy nemcsak a kapcsolat elején, hanem utána is dolgozunk magunkon és a kapcsolaton. Nem szűnik meg az egymás iránti értő figyelem.

 

Az erős nem sem akar mindig erős lenni. Vágyik arra, hogy néha elengedje magát, de ezt akkor teheti meg, ha biztonságban tudhatja a testét és a lelkét. Ezért inkább vár, akár hosszú-hosszú éveken át, hogy meglelje méltó társát. Nem is feltétlenül egy ugyanolyan erős férfira van szüksége. Legyen az, de nem a versenytárs kell neki. Nem arra vágyik, hogy legyőzzék, valakinek sikerüljön fölé kerekedni.

 

Azt szeretné, ha meghódítanák. Megszelídítenék. Ha valakinek lenne annyira fontos, hogy megtegye ezt érte. Nem magasztalni akarja magát, nem olyanra vágyik, aki királynőként bánik vele, nem alattvalót keres, hanem egy olyan partnert, aki egyenlő társa lehet. Persze, jól esik neki az elismerés, a csodálat, de nem a mágikus tükörre vágyik, aki mindennap elismétli, milyen szép és fenséges.

 

csodano 03

 

Az is téves gondolat, hogy uralkodni akar a férfi felett. Ahogy az is tévhit, hogy nincs szükségük férfiakra. Egyáltalán nem akarnak életük végéig szinglik lenni és nem is csak a szexre kell nekik a pasi. Igenis szerelemre vágynak. Csak éppenséggel nem érik be akárkivel, ezért választják a magányt. Nem mennek bele, majd maradnak egy rossz kapcsolatban azért, hogy ne legyenek egyedül. Sajnos könnyen félreértik őket.

 

Pedig egy harcos amazon mellett csodálatos az élet. Magabiztossága beragyogja őt. Lelki ereje példaértékű és motiválhatja a férfit is. Jó, hogy tud magáról gondoskodni, de mégis kér a férfiből.

 

Ha két olyan ember egymásra talál, mint Diana és Steve, akkor nem alá-fölérendelt kapcsolat jön létre, hanem egyesülés. Tökéletesen kiegészítik egymást és minden esélyük megvan arra, hogy boldogok legyenek. Mivel jobb emberek akarnak lenni egymás mellett és ezért folyamatosan törekedni fognak arra, hogy a kapcsolatuk is jobb legyen.

 

Tehát, ha te is Diana vagy, ne add fel! Meg fogod lelni azt a férfit, aki venni fogja a fáradtságot, hogy meghódítson és akinek figyelme sosem lankad majd irántad!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Minek veszekedjünk, mikor holnap a halál el is választhat bennünket? - A P.S. I love you üzenete

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!