Sokan azt gondolják, hogy az erős nőt csak egy még erősebb vagy legalábbis egyenrangú férfi hódíthatja meg. Vagy hogy a titok nyitja az intelligencia, a tekintély, nem beszélve az őszinteségről, mivel az erős nők nem kérnek a hazugságokból. Igen, egy kicsit mindegyikre szükség van, de talán legfőképpen arra, hogy megértsd azt a nőt. 

 

 

eros nok megertes 01

Kép: pinterest.ie

 

Bár ha jobban belegondolunk ez valahol minden nőről elmondható. Hogy megértésre vágynak. Csakhogy van, akiknél kifejezetten ez lehet a kulcs a szívhez. Ilyenek az erős nők is, akik kétségkívül egy határozott, céltudatos, őszinte és hasonlóképp erős férfira vágynak. Ám legfőképpen arra, hogy megértsék őket. Nemcsak az eszüket kell tudni meghódítani, hanem a szívüket is.

De ahhoz meg is kell érteni, miért lett valaki erős nő. Mert nem úgy született, hogy tekintélyparancsoló volt és egy kicsit távolinak, elérhetetlennek tűnő, hanem a környezete, a kapcsolatai tették olyanná, amilyen. Igen, volt, akinél rásegített a gyerekkor és eldöntötte, ha ő nagy lány, akkor hihetetlenül erős lesz és soha többé nem bánthatja, nem verheti meg, nem gúnyolhatja ki senki. Többé nem alázzák meg és a maga ura lesz, nem parancsolhatnak neki.

 

Ám aki nem jutott el erre a pontra gyerekkorában, az sajnos a felnőtt életében lyukadt ki erre. Egy rossz kapcsolat, egy lélekölő válás után döntött úgy, hogy meg fog változni és sokkal erősebb lesz. Persze, van, akinél ez csak egy pajzs, a védekező mechanizmus része. Egy fal, amit idővel le lehet bontani. De akad olyan, akik egyszerűen tényleg keménységre neveli magát és megváltozik. Sokuk képtelenné válik arra, hogy higgyen a szerelemben vagy egyáltalán megbízzon egy férfiban. Képesek egy fél életre elzárkózni, mert egy-két férfinak sikerült leírnia náluk az összes többit is. Igen, ők sajnos abba a hibába esnek, hogy általánosítanak. Ez rossz, de megvan az oka annak, miért ilyenek. Ezt kellene megértenie a férfinak és bebizonyítania, ő más, mint a többi.

 

Van, aki esélyt is kap erre.  Azok, akik nem zárkóznak el teljesen, tesztelik, próbára teszik a kiválasztottat, hogy megtudják, megéri-e vele kapcsolatot kialakítani. Ki akarják szűrni azt, nem-e olyan, mint azok, akikben csalódtak, fájdalmat és sérülést okoztak. Valahol érthető ez óvatosság, bár erre is lehetne mondani, nem szép, hogy elvárják, hogy a pasi bizonyítson és kiállják a hét próbát. De érthető. Minden sokkal könnyebb lesz, ha megértjük. Ha egy férfi nagyon akar egy nőt, pláne egy erőst és megérti mi mozgatja, mit, miért tesz és miért olyan, amilyen, valójában már meg is lelte a kulcsot a szívéhez.

 

eros nok megertes 02

 

Mondani sem kell, rengeteg pasinak nincs ehhez kedve meg türelme. Még azoknak sem, akik nemcsak egyéjszakás kalandot keresnek és meg akarják dönteni a nőt vagy legalábbis talonban tartják addig, amíg találnak egy jobbat. A komoly kapcsolatra vágyók között is akadnak olyanok, akik inkább passzolnak. Túl macerásnak, nehéznek tűnik a megértés. Pedig nem kell hozzá más, csak egy kis empátia és érzelmi intelligencia, amelyekkel állítólag mind rendelkezünk, még ha minimálisan is.

 

Tehát, könnyebb, kényelmesebb egyes férfiaknak várni egy kevésbé bonyolult, egyszerűbb nőre, még akkor is, ha időbe telik. Úgyis rengeteg nő van, majd csak akad egy „normális”, aki beéri egy kis romantikával, meg némi udvarlással és nem kell mindjárt sárkányt ölni érte. Pedig érdekes, hogy sokszor a jéghegynek, de legalábbis nagyon elérhetetlennek tűnő erős nő nem vár túl sokat a férfitól. Ugyanannyit, mint a többi. Ráadásul egy erős nő nem fog féltékenységi játszmákba bonyolódni, hanem érett, bölcs nőként fog viselkedni, amit állítólag szeretnek a pasik. Ezek alapján nem megérné inkább egy erős nőért küzdeni?

 

Igen, küzdeni kell érte. Nem hullik az ember ölébe egy csokor rózsától meg pár szép szótól. Neki ennél több kell. Hogy egyenrangú partnere légy és megértsd őt. Egyáltalán nem lehetetlen vállalkozás. Csak idő és energia kell hozzá. Elég kitartás és türelem. Ha az erős nő úgy látja, hogy legalább ezek már megvannak benned, jóval könnyebben nyílik meg. Egyszerűen látnia kell a férfi szemében az igyekezetet, hogy törekszik arra, hogy megértse és nem adja fel. Hogy igyekszik elnyerni a kegyeit és ezért hajlandó megadni neki azt, amire a legjobban vágyik. A megértést. Még szerencse, hogy vannak férfiak, akik képesek rá és nem esik nehezükre. 

 

eros nok megertes 03

 

Hogy megérted, nem azért kemények, mert gonoszok, szívtelenek, mert fapinák. Jó, vannak ilyenek is, akik szimplán besavanyodtak, de őket nem szabad összekeverni az igazán erős nőkkel. Meg kell érteni, hogy őket nem lehet megvenni, lekenyerezni, több kell, néhány kedves szónál és gesztusnál. Nekik nem a látszat kell, hanem a valódi tartalom, egy igazi férfira vágynak maguk mellé. Mivel nekik az nem igazi, aki készen szeretné megkapni a nőt vagy legalábbis minimális erőfeszítéssel szeretné meghódítani őket.

 

Ugyanakkor meg kell érteni azt is, hogy ők mások, mint a többi nők, nem várják, hogy a férfiak a tenyerükön hordozzák őket. Szeretnék megőrözni a kapcsolatban is a szabadságukat olyan téren, hogy nem korlátozzák magukat. Ugyanúgy mennek és élnek, építik a karrierjüket, találkoznak a barátaikkal. Megmarad az addigi életük is attól még, hogy lett egy kedvesük. Viszont ők sem várják el, hogy a férfi bármit is feladjon értük.

 

Tessék, most már igazán a férfiak kezébe van a használati útmutató az erős nőkhöz. Az a férfi, aki nem éri be akárkivel, komoly kapcsolatra vágyik egy igazán érett, erős nővel, az igyekezni fog meghódítani úgy, hogy megérti. Hiszen nem riad vissza a kihívástól.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Hová lett a híres női méltóság? Te is engeded, hogy mások lábtörlőnek használjanak?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!