Kivételek persze vannak. Nem minden nő képes erre. Egyesek összetörnek a terhek és a megpróbáltatások súlya alatt. Nem mindenki erős nő, hiszen egyesek az évek alatt inkább gyengébbé válnak. Pedig a nők igazán képesek átváltozásra. Léteznek olyanok, akik nagyon is tisztában vannak a képességeikkel.

 

 

fonixmadar 01

kép: pimterest.fr

 

Ez a képesség pedig nem más, minthogy képesek újra meg újra felállni, megújulni. A legnehezebb próbatételek után is. Ezek a nők nem így születtek. Nem emberfeletti erővel és vasakarattal jöttek a világra. Az élet nevelte így őket. Éppen ezért, valahol hálásak a családjuknak, a környezetüknek, az exeiknek, mert tudják: nélkülük nem lennének ilyen erősek. Nem haraggal a szívükben, hanem köszönettel tekintenek vissza a múltjukra. Dönthettek, hogy feladják a harcot és visszazuhannak a földre vagy pedig felállnak. Volt bennük ambíció és kitartás. Erőt vettek magukon és felálltak. Folytatták útjukat.

 

 

Ugyanakkor nem követik el újra ugyanazt a hibát. Tanultak a történtekből. Nem esik nehezükre szembenézni az igazsággal vagy a vétkeikkel. Ennek köszönhetően pedig egyre csak fejlődnek. Még nagyobb szárnyakat növesztenek, hogy még nagyobb magasságokba repüljenek. Kíváncsiak, tudni szeretnék, még mire képesek, ezért állandóan feszegetik a határaikat. Nem félnek a csalódástól és nem tartanak attól, hogy még nagyobbat fognak puffanni. Úgy vannak vele: ha megtörténik, újra felállnak. Ezért nem fogják korlátozni magukat vagy az életüket.

 

Érdemes tanulni ezektől a példaértékű, tiszteletre méltó nőktől. Szárnyalásuk és újbóli felemelkedésük ránk – akik még bontogatják a szárnyaikat - inspirálóan hathatnak. Annak ellenére, hogy nem kérnek a csodálatból. Nincs szükségük rajongótáborra. Nem igényelnek mások általi pozitív megerősítést, mert ismerik ők erényeiket és negatív tulajdonságaikat, amiket fel is vállalnak. Nem szégyellik a hibáikat, mivel nem is akarnak tökéletesnek mutatkozni. Eszükbe sem jut efféle illúziókba ringatni magukat.

 

fonixmadar 02

 

Tudod, mit nem szégyellnek még? Az érzéseiket. Kimutatják a szomorúságukat, a fájdalmukat, nem rejtegetik és bújnak maszk mögé. Bátran vállalják gondolataikat, érzelmeiket, véleményüket, hiszen nem akarnak másoknak megfelelni, csak maguknak. Emiatt nem félnek kimondani az igazságot. Egy erős nő mindig őszinte lesz veled. Nem fog hazudni azért, hogy a kedvedbe járjon. Elvégre nem vágyik potya szeretetre, dicséretre, sem önbizalmának legyezgetésére.

 

Ugyanis az ilyen nők is tisztelik, becsülik és szeretik magukat. Mindent megadnak maguknak, amire vágynak. Többre tartják magukat annál, minthogy kevesebbel beérjék. Ha ők kitűznek maguk elé egy célt, azt tűzön-vízen keresztül, de megvalósítják. Hihetetlen akaraterővel rendelkeznek. Ez nem makacsság, nem büszkeség, mivelhogy ők is tudják, mikor kell leszállni döglött lóról. De ha azt a lovat meg lehet gyógyítani, mindent elkövetnek azért, hogy felépüljön. Ha mégis kudarcot vallanak valamiben, képesek elfogadni. Ők is össze tudnak törni és szenvedni. Ám a fájdalomból előnyt kovácsolnak maguknak. Ezért nem hallod őket panaszkodni meg siránkozni. Nem felejtik el a történteket, mert emlékezni akarnak rájuk. A sikerre, a napra, hogy legyőzték a fájdalmat, a kudarcot, a démonaikat és újra felálltak.

 

fonixmadar 03

 

Igazi túlélők, harcos amazonok, akik megtanultak alkalmazkodni a különböző helyzetekhez. Minél több ilyen csatát megvívtak már, annál erősebbek lettek. Látod? Ők mindenből újabb erőre és bölcsességre tesznek szert, mert így vannak berendezkedve. Így gondolkodnak. Keresik a lehetőséget, hogy még jobbá váljanak. Önmaguk miatt.

 

Még egy valamiről nem esett szó: az egyik legnagyobb erényükről. Bár képesek kiállni magukért és harcolni, sosem adnák bosszúra a fejüket. Mindig megbocsátanak, mert tudják, hogy a harag, a gyűlölet nem vezet sehová. Nem pazarolják az idejüket és az energiájukat ilyesmire. Sem méltatlan személyekre. Annál jobban értékelik magukat. Nem tartanak fenn látszat kapcsolatokat és nem könyörögnek senki szerelméért vagy barátságáért. Tudnak ők egyedül is boldogulni, nem ijeszti meg őket, mint más szingliket. Azért, mert minden helyzetben megtalálják a pozitívumot.

 

Érthető, ha mindez kicsit hihetetlennek tűnik, hogy a nők ennyi mindenre legyenek képesek. Pedig ez a valóság. Ezek a nők képesek minderre. Nem szuperhősnők, csak hétköznapi nők, akik megtanultak küzdeni és felállni. Bárkiből lehet ilyen ragyogó főnixmadár, ha úgy dönt és van benne hozzá elég akaraterő. Most már igazán láthatod, hogy az erős nőt a világ neveli ki és önmaga. Mert nem elég tűrni a pofonokat, hanem tudni kell felállni és idővel akár vissza is ütni. Ne feledd: erős nő nem fél, nincs veszteni valója. Ha elbukik, úgyis újjászületik, mert egy igazi főnixmadár

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Fájó leckék árán, de megtanultam: Értékes vagyok és szeretem magamat!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!