Annyira jó, mikor a férfiak egyre csak azt kérdezik, hogy „de mi kell a nőnek”? Úgy beszélnek rólunk, mintha akkora rejtélyek lennének. Pedig az igazság az, hogy valójában nagyon is nyilvánvalóak a szándékaink és abszolút érthetőek vagyunk. Hogy mi kell a nőnek? Hát szerelem! Mert erre vágyik a legtöbb nő és ezt kár is tagadni. Akkor lesz igazán boldog egy nő, ha van szerelem az életében.

 

nok szerelemre vagynak 01

Kép: Freepik.com

 

Hogy miért? Na, ez a rejtély! Talán mert egyszerűen gyárilag erre vagyunk beállítva. A finom, érzékeny női lélek testi és lelki szintű kielégülésre egyaránt vágyik. Igaz, sok nő van, aki azt mondja, hogy neki a testiség kevésbé fontos, arra vágyik, szeretve érezze magát. Érezni akarja, hogy a lelkük összeér, egybe olvad, hogy ők egyek a kedvesével. Egy olyan társra vágyik, aki mellett biztonságban érzi magát, aki mindenben a partnere. Mondják is, hogy egy nő, sokkal mélyebben képes megélni a szerelmet a férfiakhoz képest, az előbb is említett érzékenység miatt. Szóval csak erről lenne szó? Nagyobb a szívünk vagy több érzelem szorult belénk? Ezért olyan fontos nekünk a szerelem?

 

Minden bizonnyal ezekért is, mert úgy érezzük, a szerelemben tudunk kiteljesedni. Ezt közvetítik a sok romantikus film és regény is. Hogy vannak nők, akik hegyeket képesek mozgatni a partnerükért, akik igazán az életüket adnák a szerelemért. Meg persze ott vannak a hős lovagok, akik mindent megtesznek a kedvesükért, vérre menő csatákat vívnak érte és a házasság eszményében örök boldogságot ígérnek nekik. Valóban jól hangzik. Erre az álomszerű szerelem vágynak a hölgyek.

 

nok szerelemre vagynak 03

 

Mármint remélhetőleg nem csak álom. Biztos vannak olyan szerelmes párok, akik tényleg olyanok, mintha most szabadultak volna el Daniel Steel lapjairól. De az is igaz, hogy nem minden bokorban találni ilyen fantasztikus szerelmet. Mindenesetre, ha valaki kételkedik abban, hogy ez tényleg így lenne, hogy a nőket főleg a szerelem élteti, akkor gondoljunk csak bele, hogy miért is virágzik a romantika már több évszázada? Miért van dugig a tévé és a könyvesboltok polcai romantikus alkotásokkal? Erre van igény. Azok a nők, akik nem kapják meg ezt a mesebeli szerelmet, szépen elmenekülnek a regényekbe, a filmekbe, hogy ott éljenek olyan életet, amilyenre vágynak. Szeretnének azok a lányok, illetve nők lenni, akiknek szerelmet vallanak, akiért a partnerük tűzbe tenné a kezüket. De még egy boldog párkapcsolatban élő nő is szívesen időzik az ilyen világokban.

 

Hiszen ettől boldogok. Igen, ma már az is boldoggá teszi egy nőt, ha diplomás, ha sikereket ér el a karrierjében, ha megbecsült tag a munkahelyén és van elég pénze, hogy vígan eltartsa magát és elszórja egy részét annyi ruhára, amihez már szekrényt is kell vennie. Ám egy nő akkor is abban az esetben lesz Isten igazán boldog, ha szerelem van az életében. Szép dolog a családi szeretet, amit a szüleinktől, testvéreinktől kapunk és az is, amit a barátainktól vagy akár a kisállatainktól. Mindegyik felettébb értékes, de egyik sem szerelem. Azt az érzést, amit a szerelem adhat, semmi sem pótolja.

 

Nem lehet helyettesíteni az izgalmat, mikor várod, hogy újra láthasd. Amikor majd elepedsz azért, hogy halld a hangját vagy, hogy hozzád érjen. Semmihez sem fogható a szeretett személy puszta jelenléte, hát még mikor megcsókolja, megöleli az embert. Bár eleinte sokan fájónak és küzdelmesnek érezzük a hiányérzet, a liftező gyomor miatt, hogy mennyire szeretnénk már vele lenni. Ez is a velejárója és valóban szeretjük ezt az érzést. Édes ez a szenvedés, hiszen tudjuk, hogy utána úgyis megkapjuk. Jó érzés vágyni, várni valakire, aki ennyi vegyes érzelemmel tölti meg az életünket.

 

nok szerelemre vagynak 04

 

 

Sokan mondják, hogy idővel a szerelem elmúlik és csak a szeretet marad. Badarság. Ez nem törvényszerű. Igenis vannak párok, akik tíz vagy annál is több éve együtt vannak és szerelemmel szeretik egymást. Nem csak azért, mert mondjuk összeillenek vagy népszerű spirituális kifejezésekkel élve lelki társak meg ikerlángok, hanem mert tettek is azért az évek során, hogy lángoló maradjon a szerelmük. Rengetegen irigylik az ilyen az kapcsolatokat, ám ezt nem irigyelni kell, hanem örülni neki. Hiszen ha vannak ilyen párok, akkor miért ne lehetnél te a következő, akinek ilyen szerelemben van része? Egyedül ezt a tanulságot kell levonni ebből, hogy létezik ilyen fajta szerelem és hogy eleve… létezik az igaz szerelem.

 

Az a tündérmeseszerű szerelem, amire vágyunk. Ez nem csak a kamaszlányok kiváltsága, hogy ilyesmiről álmodozzanak, felnőtt is fejjel is bőven belefér. De különben is, úgy is többen megteszik, mintsem bevallják, mert egyes nők gyengeségnek tartják a szerelmet és limonádénak. Ám a lelkük talán épp ugyanúgy vágynak erre, mint bárki más. Lehet, hogy a nők fele a mellüket verve azt hangoztatják az utóbbi években, amióta virágzik a feminizmus, hogy nekik nem kell szerelem, jól meg vannak anélkül is, a férfi ágymelegítőnek jó vagy annak sem. Hiszen ma már egy nő is lehet karrierista, aki képes tökéletesen ellátni önmagát. Sokan már nem függnek anyagilag a férfiaktól, nincsenek rájuk szorulva. Kivívták maguknak az egyenlőséget, a jogokat, végre kibújhatnak a több évszázados társadalmi normák alól és egymaguk is érvényesülhetnek. Igen, az alfanők korszakát éljük. Tele vagyunk nagy, méltóságteljes nőkkel, akik azt mondják, hogy pár nélkül is teljes az életük. Különben sincs rá idejük, hogy szerelmesek legyenek, játszmázzanak és kapcsolatot építsenek. Ellenben lazán megtehetik, hogy egyéjszakás kalandokba bonyolódnak csak azért, hogy szexualitásban is legyen részük.

 

nok szerelemre vagynak 05

 

Ám az igazság az, hogy még ezek a harcos amazonok, alfanők is vágynak valahol a szerelemre. Csak éppen szégyellik, hogy erre vágynak. Pont azért, mert ők a kemény nők. Nem lehetnek gyengék, nem engedhetik meg, hogy egy férfi vagy maga a szerelem uralkodjon felettük. Mások pedig azért szégyellik, mert kitudja miért, de egyesek kigúnyolják a szerelmet, elbagatellizálják és ettől a szerelemre éhes nők azt gondolhatják, hogy olyan ciki, hogy romantikára vágynak. Tudod, amikor valaki teli torokból röhög meg szanaszét alázza a romantikát, hogy milyen undorító, szánalmas, hogy az emberek szerelmesen becézgetik egymást és nyalakodnak. De ez ostobaság. Mint ahogy az is, hogy sokukat a félelem gátol meg, mert már korábban is összetörték a szívüket és ezért mondogatják, hogy neki nem kell szerelem. Még egyszer senki sem teheti ezt velük. Már erősebbek, tapasztaltabbak, kibújt belőlük a Vas Lady és inkább ők törik össze a férfiak szívét, semmint fordítva. Csakhogy mi nők ilyenek vagyunk, akármilyen ultrakemények is legyünk, mindegy hányszor törik össze a szívünket, ugyanúgy vágyni fogunk a szerelemre. Éppen ezért kár viaskodni a lelkünkkel és a félelmünkkel, egyszerűen csak meg kellene engedni magunknak, hogy szerelmesek legyünk.

 

Nyilvánvalóak a szándékaink. Reméljük, megértik ezt a férfiak is. Hogy nem minden nő vágyik drága ajándékokra, pénzre, meg egy Adoniszra, hanem nekik az kell, hogy szerethessenek és szeressék őket, mert így érzik jól magukat, ettől lesz számukra olyan kerek a világ. Egy férfinak elég lenne csak a szívét adnia és a nő már is boldog lenne. Remélhetőleg sok férfihoz jut el ez az okosság és megértik végre a nők szándékait! A „szerelemellenes” nők meg lássák be, természetes vágyunk a szerelem, hiszen azáltal lesz teljes az életünk, az ad nekünk emberfeletti erőt a mindennapokban. Úgyhogy érdemes erőfeszítéseket tenni azért, hogy rátaláljunk, illetve ha már meg van, akkor azért, hogy tovább lángoljon!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Csóró vagyok és így is kellek neked?!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!