Napi szinten tapasztalsz dolgokat, amire megesküszöl, hogy soha többé nem csinálod. Még azt is tudod min kellene változtatnod, de valamiért mégsem azt teszed.

 

Kép: pixabay.com

 

Mostantól kialszom magam

Reggel belenézel a tükörbe és szarkalábak csokra öleli körbe a hatalmas koffereket, amik a szemed alatt vannak. Tudod, hogy napi 8 órát az éjszakából azért nem ártana alvással tölteni, hiszen mégis csak arra rendeltetett ez a napszak. Amikor így látod magad, akkor meg is teszed a nagy esküt, hogy mától ez megváltozik. Időben lefekszel és egy tartalmasat szundítasz, hogy kicsattanó örömmel és energiával indulj neki a napnak. De amikor odakerül a sor és már az ágyban vagy, azért még a kedvenc sorozatodból megnézel egy utolsó részt, miután azt veszed észre, hogy hajnali kettő van és mindjárt csörög a vekker.

 

Minden nap kocogok egy kicsit

Tisztában vagy vele, hogy a mozgás az mennyire egészséges és a testednek szüksége is van rá. Főleg, hogy a zuhany alatt észrevetted, hogy sokkal dögösebben mutatna rajtad a múltkor kinézett koktélruci, ha az a kicsi úszógumi nem lenne ott rajtad. Lelkiismeretesen neki is készülsz a dolognak, hiszen gondolatban már baromi jó vagy. Felhúzod a vekkert a kora reggeli órákra, hogy ezzel tudd indítani a napot. De amikor az a fránya elkezd csörögni, a párnát a fejedre húzod, a másik oldaladra fordulsz és elkönyveled magadban, hogy igazából holnap is elkezdheted. Csak az a baj, hogy minden reggel ezt teszed.

Kép: pexels.com

 

Fáj a lábam ebben a cipőben. Holnap veszek egy kényelmeset, valami sportosat

Az még hagyján, hogy gyötröd magad a kényelmetlen magas sarkúdban, már a gerinced és az egész hátad is fáj tőle. Persze eszméletlenül dögös és szexi, de azért nem mehet minden az egészség rovására. Be is mész a boltba, hogy egy kényelmes sportcipőt válassz magadnak, de amikor meglátod a kiállított ultra szexi pasi fogó magas sarkút, azt azonnal fel kell próbálnod. Ezzel már gondolatban is elkövetted a hibát, hiszen majdnem 100%, hogy ezzel a darabbal fogsz kisétálni az üzletből. Milyen jó, hogy fáj a lábad. Nem igaz?

 

Megfogadom, hogy türelmesen kezelem a konfliktusokat

A párkapcsolat sem mindig a felhőtlen egyetértésről szól, néha azért vannak súrlódások. De enélkül nem is lenne izgalmas. A kérdés csak az, hogyan tudod lereagálni azokat a dolgokat, amik felbosszantanak? Mert hozzá lehet állni pozitívan és persze kell is, főleg ha tudod, hogy a másik a ludas. De ha a legelső pillanatban kicsattansz magadból és leordítod a fejét, azzal nem lesz megoldva az aktuális probléma. Főleg, ha tegyük fel tényleg ártatlan az illető a dologban. Mondhatod magyarázatnak, hogy ez csak hormon és pont azok a napok vannak, de ez inkább csak nagyobb olaj a tűzre, egy egyenes és kiegyensúlyozott kommunikáció helyett.

 

Kép: pexels.com

 

Mostantól egészségesen eszek

A barátnőid mostanában folyamatosan az egészséges életmódról beszélgetnek, ami annyira megütötte a füledet, hogy ezt te is akarod. Mert milyen jó a salátától és a joghurttól leadni pár kilót és még a szervezeted is meghálálja. Elkezded bojkottálni a húst, a zsíros kajákat, na meg persze megvonod magadtól a csokit is. De amikor senki nem látja, hogy mit csinálsz, varacskos malacként támadod be a hűtőt és szinte rágás nélkül csúsztatod le a torkodon a kalóriabombákat, a jobbnál-jobb falatokat. Nem lenne ezzel sem gond, ha mértékkel teszed és a megfelelő időben, de inkább ne ígérj magadnak olyat, amit úgysem tartasz meg! Főleg ne azért, hogy mások előtt jobb színben tűnj fel!

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!