Nem minden nő megalkuvó. Nagyon is sok olyan nő akad, aki nem éri be kevesebbel. Akinek nem jó akárki. Aki nem fél egyedül lenni és inkább kivár, amíg megleli a megfelelő partnert, semmint azonnal megállapodjon az első szembejövővel csak azért, hogy ne legyen egyedül. Természetesen ezért senki sem vethető meg, hiszen mindenki úgy éli az életét, ahogy jónak látja. Az erős nők pedig úgy vannak vele: jobb egyedül, semmint egy méltatlan kapcsolatban.

 

 

eros no inkabb egyedul 01

Kép: pinterest.com

 

Nem azért vallják ezt, mert olyan szörnyen válogatósak. Persze, biztos vannak olyanok is. Ám az erős nő egyszerűen nem éri be akárkivel. Nincsenek hatalmas elvárásai. Csak vannak. Szeretne olyan társat találni, akivel valóban leélheti az egész életét. Márpedig, ha igazán az egész élet a tét, akkor érthető, hogy a lehető legjobbat akarja, hiszen hosszú távra tervez.

 

Az erős nők szeretik, megbecsülik és tisztelik önmagukat. Éppen ezért nem engedhetik meg azt, hogy olyannal éljenek együtt, vagy legyenek kapcsolatban, aki méltatlan a szerelmükre. Nem fognak belemenni egy egyoldalú, kihasználó, bántalmazó kapcsolatba. Tisztában vannak a saját értékükkel és elég fontosnak tartják testüket és lelküket ahhoz, hogy ne engedjenek be akárkit az életükbe, még akkor se, ha pokolian vágynak rá. Mert kétségkívül erősek és nem dől össze számukra a világ, ha egyedül kell lenniük, de attól még nagyon is vágynak a kapcsolatra.

 

Csak éppen nem annyira, hogy akárki karjaiba beleszaladjanak. Inkább kiélvezik szingliségük minden előnyét és örömteli percét. Ugyanis ők képesek meglátni az egyedülállóság napsütötte oldalát. Nem úgy élik meg, hogy egyedül halok meg, másnak miért van, nekem miért nincs kedvesem, vagyis nem találják szégyellnivalónak, sem pedig tragédiának azt, hogy szinglik. Feltalálják magukat és a napjaik nem az örökös panaszkodásból és picsogásból áll. Az jár a fejükben, hogy addig is lehet teljes életet élni, amíg meg nem jön a megfelelő partner. Nem csak párban szép az élet, lehet egyedül is élni, utazgatni, szórakozni.

 

eros no inkabb egyedul 02

 

 

Úgy gondolják, ha leállnának egy olyannal, aki méltatlan a szerelmükre, a figyelmükre, azzal maguknak ártanak. Nem azért, mert nem álmaik hercegével jöttek össze, és fel kell ébredniük az álomvilágból, hanem mert sokat sejthetően sérülni fognak. De mivel szeretik magukat, az életüket, tudják, hogy az idő értékes kincs, amit nem szabad elpazarolni. Persze ők sem tudhatnak mindent, és legyenek akármilyen jó emberismerők, beleszaladhatnak egy pocsék kapcsolatba, de képesek arra, hogy hamar ki is lépjenek belőle. Miért húznák az időt vagy tengetnék napjukat egy notórius hazudozó vagy alkoholista, esetleg egy nőcsábász vagy épp agresszív ember mellett? Nagyon is tisztában vannak azzal, hogy ők sem tökéletesek nekik is van hová fejlődniük. Vagyis az erős nő nem egyenlő az egoista nővel. Na, de akkor is, miért legyenek együtt olyannal, aki csak sérülést okoz nekik és többet árt, mintsem épít?

 

Általában, amit elvárnak a partnerüktől, ugyanazt maguk is megadják neki. Ilyen többek között a kölcsönös tisztelet, megbecsülés és őszinteség. Olyan emberre van szükségük, aki hozzád az életükhöz, nem pedig elvesz. Valakire, aki gazdagabbá teszi őket testileg és lelkileg egyaránt, nem pedig rombolja őket. És bizony megéri várni egy ilyen emberre.

 

Talán a saját tapasztalataik miatt tudják ezt, de az is lehet, hogy egyszerűen nyitott szemmel járnak és látják, hogy mi zajlik más kapcsolatokban. Hogy egyenlőtlenség uralkodik és az egyik fél az elnyomó, a másik a megalkuvó. Nagyon sok nő beéri azzal, hogy van egy bunkó pasijuk, aki alkoholista vagy rendszeresen megalázza őket, méltatlanul bánik velük. Nyilvánvaló, hogy legfőképpen azért nem váltanak, mert félnek. Inkább ragaszkodnak a rosszhoz, mert az a biztos. Ez az a hiba, amit az erős nő nem követ el. Helyén van az önbizalma és bízik abban, hogy valaki úgy szereti és fogadja majd el, ahogy van. Nem akarja megváltoztatni, nem kell majd szerepet játszania mellette, hanem igazán önmaga lehet. Nem kell, hogy ő legyen az erősebb vagy épp a gyengébb fél. Egy egyenértékű társra vár, mert nem akar ideje korán megőszülni, megöregedni és összeroppanni egy pocsék kapcsolatban. Hiszen sokszor ez történik, hogy a boldogtalan fél vagy húsz évet öregedik, megháborodik vagy bármilyen más módon visszaüt az, hogy egy méltatlan kapcsolatban él.

 

eros no inkabb egyedul 03

 

Szóval miért tűnik olyan félelmetesnek várni arra, aki mellett igazán boldogok lehetünk? Miért kellene minden kis igényünket elengedni? Mindenki választhat és élhet olyan életet, amilyet szeretne. Bárkiből lehet erős nő, aki megtanul eléggé hinni magában, amellett, hogy szeret és tiszteli önmagát. Nincs semmiféle titkuk az erős nőknek, egyszerűen csak tartják magukat valamire és nem félnek. Büszkék magukra és arra, akik, miért ne kaphatnának egy olyan partnert, akire vágynak vagy aki ugyanúgy meglátja bennük az értéket?

 

Talán benned is ott van az erős nő, csak még nem látod, nem értékeled. Csak egy kicsit kell változtatni a gondolkodásmódodon és néhány lépést tenned. Akkor te is kihúzott testtartással járhatnál és olyan szerelemben, kapcsolatban lehetne részed, mint amilyenre vágysz. Semmit sem kell eltűrnöd, senkivel sem kell beérned. Minden a te döntésed. Az erős nők pedig úgy döntött, hogy ha kell, akkor vár és addig él. Mivel, amíg egyedül van, addig csupa móka és boldogság lehet az élet. Ám ha leáll egy méltatlan férfival, akkor ez az egy szem élete akár kínkeserves és boldogtalan is lehet. Most már érted, miért jobb nekik inkább egyedül? Miért lehet akár neked is jobb?

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Hová lett a híres női méltóság? Te is engeded, hogy mások lábtörlőnek használjanak?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!