Ha esetleg kétséged lenne a választ illetően: Nem. A legtöbb 30-as, 40-es korosztályú nőt a legkevésbé sem izgatja az, hogy a huszonévesek mit gondolnak róla, mit súgnak a hátuk mögött. Ki lehet őket gúnyolni, nevetni, fikázni, és keresni rajtuk a fogást, de hiszed vagy sem, minél jobban szapulják őket, ők annál magabiztosabbak lesznek. Mert tudják, hogy fiatalokat megeszi a fene, amiért gyönyörűek, sikeresek és jól érzik magukat.

 

 

erdekli a negyvenes not 01

Kép: portalraizes.com

 

Ugyanis sajnos sok mai fiatalban nincs tisztelet. A 40-esek számukra a „vén kurvák”. Pláne azok a hölgyek, akik igencsak jól néznek ki és vígan leragadhatnának egy tízest. Ők lesznek a viccek, gúnyolódás tárgyai egy pubban vagy munkahelyen – sőt, akár az utcán – hogy „Jól van mama, most már menj haza a kölködhöz.” Azt hiszik, övék a világ. Fiatalok, gondtalanok. Alapvetően úgy érzik, ha valaki elmúlt 30 vagy 40, akkor arra nem vár semmi, elmúlt felette az élet, már csak a munka, a gyereknevelés meg a szar házasság marad. Erre akadnak olyan nők, akik erre rácáfolnak.

 

Ledöbbenek, hogy egy középkorú nő lehet sikeres, kereshet jól, lehet boldog párkapcsolata, házassága, családja és mindennek a tetejében nem úgy néz ki, mint egy elszáradt kóró. Ám ahelyett, hogy tisztelettel adóznának az idősebb generációval szemben, lévén, hogy hozzájuk képest bőven letettek valamit az asztalra, annyira megijednek, irigyek lesznek, hogy inkább megpróbálják eltaposni őket.

 

Ugyanis meglátják a vetélytársat. Félni kezdik a státuszukat. Hirtelen már nem olyan magabiztosak belül, hogy övék a világ. Arra gondolnak, hogy jönnek ez a szépséges és tapasztalt nők, akik elszeretik az ő kedvesüket. Mert ösztönösen érzik vagy tudják, hogy modell alkat ide vagy oda, legfeljebb szexre kellenek, de sokukból hiányzik az extra, amivel hosszú távon megtarthatnának egy férfit. Ez a titok pedig megvan egy érettebb nőben, akik felé amúgy is érdeklődnek a férfiak. Nem csak azért mert kívánatosak, mert biztos sokat tudnak mutatni az ágyban, hanem azért is, mert egy csomó olyan dolog nincs meg bennük, ami egy fiatal csibében meg igen. Mellettük már nincs hiszti, féltékenykedés, mindent meg lehet beszélni, nem kell teljesen összeolvadni, megmaradhat az egyén. Vagyis a fiatalok, a lelkük legmélyén valamennyire csak-csak képben vannak a helyzetükkel.

 

erdekli a negyvenes not 02

 

Viszont ha ez így van, akkor miért nem tesznek ellene? Hiszen a középkorú nők is azt teszik, nekik sem pottyan minden az ölükbe. Eljárnak sportolni, figyelnek az étkezésükre, akár képezik is magukat, hogy még intelligensebbek legyenek. Ahelyett, hogy meló után naphosszat döglenének a kanapén, kitalálnak maguknak egy izgalmas programot, hobbit, hogy megtöltsék a mindennapjaikat. Nem nyafognak örökösen a gondjaikról, hanem megélik az életüket.

 

Ugyanezt megtehetné egy fiatal is, azon kívül, hogy bulival meg egész napos lustálkodással tölti meg a napját. De sokan nem teszik, méghozzá azért nem, mert kényelmesek. Legyintenek rá. Fiatalok, ráérnek még küzdeni a szépségért, most adott. Hiányzik belőlük a motiváció, hogy előrébb lépjenek az életben. Mindig a könnyebb utat választják. Hiszen az a kényelmes. Azt hiszik, a szépségükkel bármit elérhetnek. Esetleg ott van apu-anyu, aki eltartja, kisegíti, ha baj van, vagy találnak egy pasit, aki meg teszi. Amíg ők mentőöveket keresnek a süllyedő hajóban, a 40-es nő már rég kiúszott a partra. Ugyanis tettre készek. Tudják, mit kell tenniük és nem félnek megtenni. Bíznak önmagukban és a képességeikben, hiszen egy bizonyos kor után, már így jön a bölcsesség.

 

Az a szomorú, hogy a fiatalok nem a példaképet látják bennük. Hogy érdemes lenne a nyomdokaikba lépniük, tanulniuk tőlük. Hanem az ellenséget, aki lekőrözi őket. Pedig ők is lehetnének már húszas éveikben ilyen csodálatos emberek, ha hajlandóak lennének a kisujjukat mozdítani. Nincsenek céljaik, vagyis de: mindent könnyen, erőfeszítés nélkül elérni. Ez pedig vagy bejön, vagy nem. Amíg várnak a csodára, a 40-es mindent elér, amit akar, mert küzd, nem fél áldozatokat hozni és cselekedni. Viszont a középkorú nő pont nem fog arra törekedni, hogy bármit is bizonyítson, megmutasson, mert nincs rá szüksége, tudja mennyit ér. A fiataloknak maguktól kellene rájönniük, hogy érdemes lenne követniük az idősebbeket, vagy legalábbis tanulniuk tőlük. Mert az érett hölgyeket marhára nem érdekli, mit gondolnak róluk.

 

erdekli a negyvenes not 03

 

Miért is tennék? Már bizonyítottak. Semmi okuk arra, hogy bármiért is szégyelljék magukat. Igen, igazuk van, ha azt mondják nehogy már a nyúl vigye a puskát.  Nem fogják rosszul érezni magukat néhány irigy leányzó miatt. Nem az ő véleményük alapján fogják mérni az önbecsülésüket. Persze ettől még sajnálják a dolgot, mert látják, mennyi lehetőség van a fiatalokban, akik eltékozolják tehetségüket, önmagukat. Ám ha erre ők maguktól nem jönnek rá, nem fogják őket folyton noszogatni, mert lássuk be, a fiatalok rosszul – vagyis pokolian ellenségesen - viselik, ha bárki is „meg akarja mondani” nekik mit tegyenek, ergo egy jó szívvel adott tanácsot sem hajlandók elfogadni. Inkább mennek a saját fejük után. Később úgy is lesz idejük rájönni, igazuk volt az idősebbeknek…

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Miért temet mindenki, csak mert elmúltam 40?

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!