Szereted. De legalábbis akarod őt. Szeretnéd, ha téged választana örökre, melletted parkolna le. Jól tudjuk, hogy a rózsaszín köd mi mindenre képes és eszméletlen dolgokra veheti rá az embert. Ám egy érett nő, aki szereti, tiszteli és becsüli önmagát, soha nem tenne meg bizonyos dolgokat a szíve választottjáért. Tudja, hogy annyit nem ér az egész. De mégis mi az, amit nem tenne meg?

 

 

nem szabad megtenni 01

kép: pimterest.ch

 

Adott egy nő. Érzelmileg érett, megtanulta tisztelni, szeretni és becsülni önmagát. Helyén van az önértékelése. Pedig sok fájdalom és csalódás érte már, de mindig felállt és igazi főnix madárként újjáéledve újrakezdte az életet. Egy ilyen nő már igazán értékeli magát. Ugyanúgy vágyik a szerelemre, mint bárki más, ugyanúgy belehabarodhat valakibe, de jól tudja, mik azok a dolgok, amiket nem szabad megtenni, feladnia, akármennyire is vágyik az illetőre.

 

Már nem egy tini fruska, aki boldogan adja oda a szívét, áldozza fel a lelkét csak azért, hogy a hőn áhított kedves vele legyen. Már nem akar szerepeket játszani azért, hogy megszerettesse magát. Ha úgy veszi észre, hogy a férfi nem kimondottan ő rá vágyik, hanem arra, aki lehetne, akkor inkább elengedi. Nem fog meghasonulni. Vagyis, ha a férfi egy tipikus házi asszonyra vágyik, akinek egyetlen életcélja a család, de a nő meg inkább karrierista és egyelőre nem tervez családot, akkor nem fogja rabolni sem a sajátja, sem a férfi idejét. De főleg nem fog belemenni abba, hogy átváltozzon házi tündérré. Azt sem fogja engedni, hogy a pasi a saját igényeire, kénye-kedve szerint formálja. Nem fog olyan ruhát venni vagy olyat frizurát csináltatni, mint amit a férfi sugall vagy egyenesen kimond.

 

Valószínűleg éppen elégszer adta fel már magát ahhoz, hogy tudja: soha nem éri meg. Mert a férfi nem is őt szereti, hanem azt a szerepet, amit nyújt neki. Ő pedig nem akar egész életében szenvedni azért, mert szerepelni kell és rosszul érzi magát a bőrében.

Éppen ezért nem hajlandó arra sem, hogy olyankor szeretkezzen vele, amikor ő nem akar. Ha fáj a feje, akkor tényleg nemet fog rá mondani, ahogy akkor is, ha nagyon rossz kedve van vagy hullafáradt. Nem fogja odanyújtani magát, mintha egy darab fa vagy gumibaba lenne, hogy tessék szerelmem, használj. Nem fog szexuális szívességet tenni neki. Tudja jól, hogy az hosszú távon csak megmérgezné a kapcsolatukat. Neki rosszul esne, hogy kihasználják a testét, meggyötrik a lelkét és ezért később nemcsak magára, hanem a párjára is haragudna. Ezért nem teszi. Inkább ma egy „nem”, mint holnap egy „vége”.

 

nem szabad megtenni 02

 

Továbbá egy ilyen érett nő nem fog beleavatkozni a férfi életébe. Nem fog beleszólni az ügyeibe, csak ha az érintheti őt is, mert mondjuk közös kasszán vannak. De egyébként hagyja, hogy a férfi úgy oldja meg a gondjait, ahogy akarja és nem fogja mindenáron kivenni a kezéből, hogy hagyd csak szívem, majd én megoldom. Kivéve persze, ha valóban, istenigazán súlyos az ügy. Hiszen jól tudjuk, hogy vannak panaszkodós pasik, akik elvárják, hogy a párjuk oldja meg az életüket. Szó sincs arról, hogy a nő nem empatikus, segítőkész és cserben hagyja a partnerét. Csak nem fogja hagyni, hogy mindent az ő nyakába zúdítsanak. Pontosabban: nem fogja önként és dalolva elvállalni. Hiszen nem azért vannak együtt, hogy szolgálja a férfit és megoldja a gondjait. Különben is, mit árulna el mindez a férfiről?

 

Ezért szóba sem jöhet az, hogy feladja a karrierjét vagy az álmait a kedvesért. Csak mert a férfinak nem tetszik, hogy sikeres üzletasszony vagy többet keres nála. Vagy mert rosszul van annak a gondolatától, hogy a párja színésznő vagy fotómodell legyen, pedig mindig ez volt az álma. Ha az a férfi valóban érett, tiszteli, becsüli és szereti a kedvesét, sosem kérné vagy várná ezt tőle. Inkább még támogatni is fogja! Nem szerencsés senkiért se feladni az álmainkat, a karrierünket, mert abból többnyire csak szakítás lesz. Az ember egy idő meggyűlölheti azt, akiért feladta a vágyait, az életét.

 

nem szabad megtenni 03

 

De egy ilyen férfi azt se várná el a kedvesétől, hogy olyanra mondjon igent, amire nem szeretne. Igen, a kapcsolatok alapja a kompromisszumok. Igencsak megkönnyíthetik az életünket és a kapcsolatunkat. Fontos, hogy engedékenyek legyünk egymással. Viszont akadnak nők, akik hajlamosak olyanba is belemenni, amibe nem akarnak és már a gondolatától is rosszul vannak.  Nemcsak a szexről van szó, hogy esetleg az ágyban kell olyat tenniük, amitől a hideg rázza őket. Az is lehet, hogy a nő nem akar a férfi szüleivel együtt négyesben nyaralni, mégis igent mondd rá. Ezt nem követi el az érett nő. Inkább nemet mond vagy addig-addig agyalnak, míg nem találnak egy tökéletes megoldást, de nem fogja megerőszakolni a lelkét szerelméért.

 

Egy kapcsolatban, ahol mindkét fél érett, nem is támasztanak elvárásokat egymásnak. Nem a  tökéletes partnert keresik. El tudják fogadni egymást úgy, ahogy vannak, a hibáikkal együtt. Ha mégis változnak, azt önmagukért teszik. Tisztelik, becsülik és szeretik egymást, ezért soha nem kérnének olyat a másiktól, amiről tudják, hogy a kedves nem akarja. Ugyanakkor nemcsak egymáshoz, hanem magukhoz is hűek. Ismerik egymás és a saját határaikat és nem fognak behódolni a másik kedvéért. Kapcsolatuk mentes a manipulációtól és a kényszeres megfelelni vágyástól. Ilyen az egészséges kapcsolat.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Fájó leckék árán, de megtanultam: Értékes vagyok és szeretem magamat!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!