A „szív pótolható szerv”, írja C, pedig mi ketten pontosan az ellentétei vagyunk ennek a mondatnak. Pont azért bízol nehezebben, mert nem tudod a jelennel pótolni a múlt történéseit. Csalódtál, mert anno túlságosan szívvel szerettél. Tudod, többször is észrevettem már, hogy emiatt tudat alatt is a többi lányhoz hasonlítgatsz…

engedd meg bizalom 01

 

Kép. Freepik.com

 

 

Nem akarod újból átélni, hogy átvág az, akinek mindenedet odaadtad magadból. Hányszor mondtad ezt, ott a lépcsőn ülve. Vagy mikor a padon ültünk, közöttünk cigarettásdobozok, te pedig akkor lehunyt szemmel annyit kérdeztél, hogyha kiteríted az asztalra azt, aki te vagy, ki lesz az, aki viszonzásul szintén kipakolja neked önmagát?

 

 

Kicsit olyan érzés, mintha nem mernéd magadnak megengedni a szeretetet. A feltétlen nélküliséget. Mintha nem tudnád, hogy van, amikor a szív és a szabadság együtt jár, sőt, általában együtt is kéne járniuk, nem csak külön-külön. Mintha nem hinnéd el, hogy bízhatsz, közben pedig láthatatlanul csúszunk bele egymás életébe.

 

engedd meg bizalom 02

 

Nem vagyok az, aki betesz egy ketrecbe, aki pórázt rak rád, aki nem enged élni. Nem vagyok az, aki féltékenyen nyomogatja a telefonod, hogy vajon kivel beszélsz éppen, ha nem vele vagy, vagy mikor éppen kimegy a konyhába. Nem vagyok az, aki számonkér, hogy ezt és ezt miért csináltad, mert tudom, hogy semmit sem teszel átgondolatlanul, mégha néha úgyis tűnik. Nem vagyok az, aki játszadozik. Veled legalábbis képtelen lennék rá.

 

Amíg nem engedsz közel, biztonságban vagy, legalábbis ezt gondolod. Közben rólam azt állítod, hogy a szívedhez akarok férkőzni. De valójában te vagy az, aki legszívesebben belebújna a másik lelkébe.

 

Az vagyok, aki milliószor a szemedbe nézve elmondja, hogy bízz benne. Aki szerinted a legtürelmesebb ember a Földön. Akinek azt mondod, hogy nem tudsz bízni, de valamiért úgy érzed, hogy bennem nagyon is akarsz, ok nélkül. Akinek ott az utcában sétálva megígérted, hogy bízni fogsz. Akinek lehunyt szemmel ígérsz meg egy csomó dolgot. Te is tudod, hogy magadnak kell megengedned elsősorban, hogy bizonyítani tudjak neked, nélküled nem megy.

 

engedd meg bizalom 03

 

Melletted ismertem meg a bizalom iránti küzdést. Hogy milyen az, mikor az ember lánya azon dolgozik, hogy a másik elhiggye neki, bízhat benne, elhiheti a szavait. Melletted tanultam meg, hogy a tettek nem kisebbek a szavaknál. Hogy ott érzi otthon magát az ember, ahol szabad lehet. Melletted tanultam meg a klisék igazságát.

 

Tanítottál türelemre, szeretetre, nyíltságra. Annyi mindenre, így egy szavam sem lehet. Talán csak egy miatt csöppentem az életedbe: hogy újra merj bízni.

 

A szív nem pótolható, abból indul ki minden. A levegővétel, a légzés, a légszomj, a pánikroham, a félelem miatti összerándulás, az elkékülés, a dobogás, a vérkeringés, az üresség érzete, a ki nem mutatható szavak. A szív nem pótolható, s a bizalom az egyik hullámvasútja. Engedd meg magadnak, hogy bízz bennem, ahogy ígérted. Onnan indul ki minden.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Hogyan számolj le végleg a negatív gondolkodással? – Megmutatjuk!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!