Ahogy a férfiak sem tolerálnak egy-két női szokást, úgy a nők is nehezen viselnek el bizonyos férfi jellemzőket.

Sok férfi hajlamos arra, hogy alapvetően teljesen normálisan, tiszteletteljesen viselkedik, majd a haverok előtt szinte kifordulva önmagából, ízléstelen, bántó poénokon nevet, esetleg rólunk oszt meg megalázó dolgokat. Mindezt persze csak azért, hogy a haverok között „igazi” férfinak mutatkozzon. Néhány férfi birtoklási vágya szintén társaságban mutatkozik meg leginkább, amikor gyakorlatilag az illemhelyre se mehetünk ki engedély kérése nélkül. Ezzel is dominanciájukat próbálják demonstrálni, nem éppen egészséges módon. Az ilyen egyénektől érdemesebb inkább menekülni, ha semmi esélyt nem látunk a változásra.

IMG 8113

A férfiak féltékenykedése szintén idegőrlő tud lenni. Természetesen ők jobban belelátnak más férfiak agyába, de mégis többet képzelnek például egy egyszerű, baráti szinten működő kapcsolatba a kollégákkal. Egy nőnek alapvetően nehezebb férfi munkatársak között megállni a helyét, és ha még otthon is ezzel piszkálják, az már rettenetesen frusztráló tud lenni. Az sem ideális helyzet, amikor a baráti körre vetíti ki a férfi a féltékenységét. A probléma forrása persze a nemek közti különbségekben rejlik, hiszen egy nő tud barátként tekinteni egy férfira, míg egy férfi esetében egy ilyen barátságnak nem feltétlenül vannak határai a testiség terén.

A legtöbb nő stabilitásra, biztonságra vágyik, ezért elég kellemetlen, hogy a férfiak többsége elsősorban nem a komoly kapcsolatokat keresi. Egy bizonyos ponton, amikor úgy érezzük, itt az ideje komolyabbra fordítani a kapcsolatot, olyan válaszokkal áll elő a partner, mint neki most fontosabb a karrierje, neki nem való egy mély párkapcsolat, nem bírja a korlátokat, vagy esetleg őszintén megmondja, hogy nem velünk képzeli el az életét, és hasonlók. Ez a logika egy női agynak feldolgozhatatlan, hiszen, ha eddig minden jó volt, akkor miért ne lehetne mindezt fokozni. Örök rejtély.

IMG 8115

A férfiak javarészének sokszor fontosabb a karrier, a pénz, mint a szerelem vagy a család. Gyakran nem veszik észre, hogy mindent háttérbe szorítanak csak azért, hogy elérjék a kívánt anyagi szintet. Persze egy olyan fizetés, amiből kényelmesen meg lehet élni az nem hátrány, de egy igazi nőnek vannak ennél lényegesebb dolgok is. Például, hogy elegendő mennyiségű és minőségű időt tölthessünk együtt szerelmünkkel.

Sajnos az akaratos férfiak nagy része lelki terrort szokott bevetni, hogy elérje célját. Képesek a női szeretetet, szerelmet fegyverként használva olyan dolgokra kényszeríteni partnerüket, amik nem feltétlenül képviselik az ő érdekét. Olyan irracionális döntéshelyzetek elé állítják partnerüket, melyeknél nem is hagynak valódi választási lehetőséget. Az ilyet még csírájában kell elfojtani, hiszen a kapcsolatok alapja a kommunikáció, bármely érdemleges konfliktust meg lehet oldani kompromisszumokkal.

Ezek csak a leggyakrabban előforduló példák arra, hogy a férfiak mivel tudnak a nők agyára menni. Emellett persze még nagyon sokat lehetne regélni a hisztikről, a szeszélyes hangulatingadozásokról, amelyek bizony nem csak nőknél jelentkeznek.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!