Több fiúslány is van a környezetemben. Ilyen például Adrienn is. Rövidre van nyírva a haja, sportos ruhákat visel, fiús dolgok érdeklik és a viselkedése is néha éppen olyan, mintha egy vérbeli pasi lenne. Viszont mindettől még egyáltalán nem érzi azt, hogy kevésbé lenne nőies.

 

 

tomboy 01

kép: pinterest

 

Sokszor megkaptam már, hogy leszbikus vagyok vagy biztos lázadok és azért nézek ki úgy, ahogy. Biztos ki vagyok ábrándulva a pasikból vagy kudarcot vallottam „nőként”. Az igaz, hogy kevésbé érzem otthonosan magamat a tipikus női világban, de ettől még nem érzem magamat kevésbé nőnek.

 

Csak nem rajongok a hosszú hajért. Kényelmesebb, praktikusabb a rövidre nyírt haj. Jobb lenne, ha egy ápolatlan szénakazal lenne a fejemen, csak mert nincs időm foglalkozni vele? És igen, hosszú évek óta nem vettem fel szoknyát, sem pedig nyári egyberuhát, mivel a legkevésbé sem érzem jól magamat a szűk vagy rövid ruhákban. A legtöbbször blúzt, pólót és nadrágot viselek sportcipővel, ugyanis a tűsarkú is inkább kínzó eszköz a szememben. De miért is lenne baj, hogy egy nő extra kényelmesen öltözik?

Természetesen a munkahelyemen a szünetekben nem a kolléganőim társaságát keresem fel. De a melóhelyen kívüli baráti köröm is főleg pasikból áll és szerintem ez rendjén van. Már gyerekkoromban is könnyebben megértetem magamat a fiúkkal. Szívesebben fociztam vagy játszottam az autókkal. Manapság meg örömmel beszélgetek a sportról, kocsikról, a műszaki dolgokról, a nőkről, a különböző pasis témákról és nem zavarnak a disznó viccek, miközben együtt sörözöm velük. Ennek köszönhetően sokkal jobban megértem őket és azt is tisztán látom: némelyik nő csakugyan házi sárkánnyá válik és kikészíti a párját.

 

tomboy 02

 

Minden nőnek kellene legalább egy pasi barát, de hála az égnek nekem több is jutott. És milyen jó! Nincs versengés meg örökös rinyálás a partner vagy a szinglilét miatt. Sokkal jobban ki tudom engedni a gőzt egy vicces, laza pasi társaságban, semmint egy örökké megfelelni vágyástól feszengő sminkporos környezetben. Ugyanis engem mindig kinéztek a csajok. Nemcsak a külsőm miatt, hanem mert sosem sírtam a pasik miatt, nem kötnek le a tipikus csajos témák, nem bírom a romantikus filmeket és nem tudok hozzászólni a klasszikus anya-gyerek témákhoz. Sőt, számomra hátborzongató, hogy egyes nők a házasságot meg a családalapítást követően mennyire meg tudnak feledkezni önmagukról.

 

Már csak a partner számít, akinek az irányába temérdek mennyiségű elvarást támasztanak. A beszédtémáik rájuk, és a szidalmazásukra koncentrálódnak meg a bababüfire, a zöld fosra és szemük fényére. A legtöbbjük elfelejt nőnek lenni. Olykor teljesen észrevétlenül, máskor meg azzal jönnek: nincs rá idejük.

 

Tessék, én fiúslány vagyok, mégis igazi nőnek érzem magamat és a pasijaim sem vallották soha az ellenkezőjét. Persze a haverok elsütögetnek olyat, hogy „te nem is vagy igazán nő” meg „tiszteletbeli fiú vagy” Igen, észrevettem, ha fiúnak látszom, fiúként is bánnak velem. Kétségkívül pasinak is kezelnek, de sokszor bizonyítottam is, hogy érek annyit. Fel tudom cipelni a szatyraimat segítség nélkül is az ötödikre, ki tudok cserélni egy villanykörtét, kereket is cserélek a kocsin, szóval minden helyzetben feltalálom magam. De ettől még szeretem, ha ezeket egy férfi teszi meg. Mégiscsak nő vagyok.

 

tomboy 03

 

 

Attól még, hogy határozottabb, keményebb, tökösebb vagyok az átlag nőnél, nem jelenti azt, hogy nem vágyom szeretetre, gyengédségre, törődésre és ne tudnám ezeket megadni. Néha nekem is jól esne, ha lenne, aki aggódna értem és nem azt gondolná: áh, a jég hátán is megél meg úgyis mindent megold. Szeretem, ha kinyitják előttem az ajtót, segítenek a cipekedésben vagy felajánlják a segítségüket, ha láthatóan gondom akadt. Mert nem fiú vagyok, hanem fiúslány és jól esik, ha  nőként kezelnek. Nem kell a széltől is megóvni, de örülök a figyelemnek, a gondoskodásnak. És akármennyire is jól megvagyok szingliként, nem vágyom kevésbé a férfi társaságra és arra, hogy nőként kezeljenek.

 

Nem kell leírni a tomboy típusú lányokat. Attól még, hogy karakánabbak, fiúsabbak, nagyon is női lélek lakik bennük és tudnak ízig-vérig nőként viselkedni. Nem sérültek, nem lázadnak, csak kimutatják azt, ami belül is van: erősek, önállóak, lazák.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Nem leszel attól jobb vagy erősebb, hogy szenvedsz a kapcsolatodban

 

TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

 

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!