Egy 20-as és egy 30-as éveiben járó szinglik nem csak abban különbözik egymástól, hogy az előbbit nem nyaggatják lépten-nyomon azzal, hogy kicsúszik az időből, ha nem szed össze valakit, de azonnal, hanem abban is, hogy pasi híján sokkal inkább módjában áll kihasználni az időt, barátnőkkel éjszakába nyúlóan világot megváltani, bulizni, programozni, egyszóval élvezni az életet független nőként. Harmincasként viszont szombat estére nagy eséllyel marad a macinaci és a sorozatok, félúton valahol a depresszió és a kajakóma között.

 

elhagynak a baratok 01

Kép: gerhardhealer.com

 

„Boldog szingliként” a harmadik x után egyre valószínűbb, hogy a szombat estét a táncparkett helyett a tévé előtt ülve fogod tölteni chipset és csokit falva, amíg be nem ájulsz a Szex és New York maraton közben. Persze ezzel nincs is semmi gond akkor, ha számtalan meghívást visszautasítva döntöttél úgy, hogy kivételesen inkább otthon maradsz, mert hiányzott egy kis nyugalom. Más viszont a helyzet (és a hangulatod is), ha azért töltöd Carrie, Samantha, Miranda és Charlotte társaságában az estét, mert kizárólag ők azok, akik elérhetőek számodra ilyenkor és lassan úgy érzed, hogy egyben a legjobb barátaid is, hiszen lassan minden esti és hétvégi társaságodat ők jelentik. Persze abból is látszik, hogy ez csak egy sorozat és nem a való élet, hogy ott pasi és/vagy család mellett is megmaradnak a csajos reggelik, ebédek és vacsorák, nagy bulizások, éjszakai telefonálások is. Ha ez a valóságban is így működne, akkor tuti, hogy nem a tv előtt ülnél egy hétvégi estén és nem a kutyád lenne az egyetlen, akihez szólhatsz, foglalt barátnők mellett viszont tuti, hogy ez a sors vár rád.

 

elhagynak a baratok 02

 

Ráírsz a csajokra, akikkel egykor együtt töltöttétek ezeket az estéket, de a pasijuk karjaiban fekve a romantikus hétvégén, egy baráti párral töltött vacsorán vagy az esküvői tervezgetés kellős közepén az is csoda, ha elolvassák az üzenetet, esetleg írnak egy pár szavas választ, amiben szép estét kívánnak kacsintós és mosolygós szmájlival. Amikor aztán hétfőn a munkahelyről kilépve rád csörögnek gyorsan mielőtt odaérnének a közös mozizásra a pasijukkal és elmondod, hogy milyen magányos voltál a hétvégén, felsóhajtanak, hogy ó, milyen jó is egyedül töltött este, nekik is, hogy hiányzik már egy ilyen alkalom! Nehéz ilyenkor higgadtnak maradni, hiszen lehetetlen, hogy nem értik, hogy itt nem egy énidős estéről van szó, amikor a párod a barátaival találkozik, te meg végre felteheted azt a kevéssé vonzó zöld pakolást az arcodra és órákig fürdőzhetsz a kádban, hogy a szerelmes hétvégére szépülj, hanem egy újabb magányos estéről, amikor senki nem ér rá, hogy Veled legyen vagy legalább felhívjon.

 

elhagynak a baratok 03

 

Persze az egy más kérdés, hogy a párkapcsolat léte elegendő indok és felmentés-e a barátságra fordítandó idő alól, automatikusan elfogadható-e az, hogy a hétvége tabu, az esti találkozók csak ritkán, jó előre leszervezve jönnek létre és törvényszerű-e az, hogy este 10 körül a barátnőd már egyre gyakrabban pillant az órájára, hiszen várják otthon. Hogy ha este 9-kor azt érzed, hogy világvége hangulatod van és rád tör a rettegés, hogy magányosan fogsz meghalni, akkor olyan embereknek írsz, akit fél éve ismertél meg az angol nyelvtanfolyamon, mert úgy tudod, hogy ő éppen szingli és mindenféle ürügyet keresel, hogy felhívhasd, emberi szóra szomjazva.

 

Létezik megoldás? Igazából két dolgot tehetsz, mielőtt végképp önsajnálatba süllyednél, igyekezz új barátságokat kiépíteni és bármilyen furcsán is hangzik, de kifejezetten arra törekedve, hogy hozzád hasonló élethelyzetű embereket gyűjts magad köré. A másik pedig, hogy ha holnap beállít a szőke herceg, ne felejtsd el, hogy milyen volt egyedül, és ha egy barátnőd ír szombat este, hogy nagyon szomorú és magányos, akkor ha van rá mód, bontakozz ki a pasid karjából pár percre és hívd fel, hogy érezze, rád minden körülmények között számíthat…

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Miért nincsenek ma már normális nők?! – Egy kétségbeesett pasi segélykiáltása

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!