Porcelánbaba arc, tökéletes smink. Eddig akár a szokásos plasztikcica is lehetne, a jól megszokott instababa. De, ahogy haladunk nyaktól lefelé, egyre gyanúsabb, mert némelyiknek olyan vastag nyaka van, mint egy bikának, a vállain meg simán átúszhatnád az Atlanti-óceánt. Még lejjebb haladva olyan kigyúrt test vár, hogy még Hulk és elbújhat mögötte. Lufinőci izomból, akkora, mint egy hegyomlás.

 

 

izombarbi 01

Kép: mopo.de

 

„Brutál szexi fotók”. Írják, az eredeti izombarbiról, a 23 éves orosz testépítőnőről Julia Vinsről, aki csak néhány éve kezdett gyurmázni és tessék-lássék, úgy néz ki, mint a Marvel új szuperhősnője. Több, mint 9000 követője van és nem is kérdés, hogy elindult az izombarbi láncreakció és sok csajszi meg nő gyúrni kezdett. Idáig a csücsöri ajak volt a nyerő, meg a ki látszik a legnagyobb műanyagnak, de megeshet, hogy át kell adniuk helyüket az izombarbiknak.

 

Nehéz megállapítani melyik a rosszabb, igazából mindkettő sokkos állapotba hozhatja az embert, ha a természetesség híve. De mivel egyre több nő kezd el szimpatizálni az izombarbisággal fel kell készülni arra, hogy ez lehet a legújabb trend. Vagyis egyre több muszklis nő lesz az utcán, akik simán lerakják az embert a villamosról, ha az ferdeszemmel nézett rájuk.

 

Félreértés ne essék. Nem az izommal van a baj. Jó az, ha egy nő sportol, edz és törekszik arra, hogy ne integető háj, hanem izom legyen a karján. Nagyon szuper és bölcs dolog, ha azért tevékenykedik, hogy negyvenévesen ne legyen olyan teste, mint egy rohadt paradicsomnak és ne keljen koleszterincsökkentőn élnie. Ha pedig valaki önvédelem céljából szeretne egy kis izmot a virgácsaira, hogy egy Charlie Angyalai rúgással elintézze azt, aki bántani akarja, az is helyénvaló. Mindkét esetben az mondható el, hogy van értelme a motivációjának és még akár jó példák is lehetnek. Nagyon jó, hogy gondoskodik a külsejéről, az egészségéről és arról, hogy biztonságban érezze magát.

 

izombarbi 02

 

kép: reddit.com

 

Csakhogy, mint mindent, ezt is túl lehet tolni. Márpedig ezeken az izombarbikon, mintha több lenne az izom a kelleténél. Az, hogy valaki testépítő egy dolog, ha ebből él és versenyszerűen tolja, mert neki az a végzete, hogy győztes testépítő nő legyen, akkor ámen. Ám nem kellene ebből divatot csinálni. Persze tudjuk, hogy a szépség is szubjektív dolog, de nekem nem tűnnek annyira „brutál szexinek” az izombarbik. Mi olyan szexi abban, hogy a babaábrázatú nőről lereped a ruha? Hogy olyan karja van, mint a Sziklás-hegységnek? Nyilvánvaló, hogy ez neki bejön, mi másért csinálná – az esetleges instasztárságon kívül – mert ő így találja magát szépnek és szexinek. Oké, tiszteletben kell tartani, nem kivenni a kezéből a 200-as súlyosokat, csak tessék.

 

De vajon jó lesz az, ha egyre több ilyen izomcsibe lesz? Egy csomó nő azért károg, mert eltűntek a valódi férfiak, az úriemberek és már csak selejt utánpótlást marad, illetve még azok nem keltek el. Na, tessék, akkor nézzük innen: jót teszünk még azzal a férfiaknak, ha már ilyen téren is porig alázzuk őket? Eljutottunk arra a szintre, hogy egyedül is lazán képesek vagyunk boldogulni, mi is használhatjuk a pasit ágymelegítőnek, nincs szükségünk a pénzére, a randit is már mi álljuk. És most már több izom lesz rajtunk, mit rajtuk? Lassan tényleg csak dísznek lesznek szegények, teljesen elveszítik a funkciójukat. Már nem hős, lovag férfiak kelnek a védelmünkre, hanem hősizombarbik a pasik védelmére. Aztán csodálkozni fogunk, ha az evolúció úgy dönt, hogy kinő a nők herezacskója. Kitudja.

 

Hogyha pedig vannak pasik, akiknek ez kell, mert szexinek találják, akkor rendben van. Én még abban a korszakban nőttem fel, ahol egy férfi sokkot kapott azon, ha a potenciális asszonyjelöltje vagy a neje gyúrósabb volt, mint ő. De ha az a mai férfi igénye, hogy a nő menjen ki tűzifát hasogatni, akkor Isten őrizzen, hogy megszóljuk a boldogságát. Korábban messzire futottak volna egy olyan nőtől, amelyiknek azért vastagabb a combja, mert izmosabb és mert nemhogy kinyitna az uborkásüveget, de még atomjaira is repeszti az üveget. Ám az ízlés mindig változik, szóval simán lehet, ha ma már ez kell a pasiknak, legalábbis néhányuknak.

 

izombarbi 03

 

Szóval tényleg nem az izom ténye aggaszt, hogy a nők gyúrnak és edzenek, hanem az, hogy ez a vágy milyen méreteket ölthet. Nemcsak a pasik miatt, akik így is sírnak azért, mert kasztrálták őket a modern nők. Hanem, hogy milyen hatással lesz magukra a nőkre. Gondoljunk csak bele, hogy az instamacákat is hány másik nő követi és mennyi szenved közöttük attól, hogy ők sosem lesznek olyan csontkollekciós cicamicák, mert hiába az éhezés, smink, a szoli, a műcsöcs, a műhaj meg a ribis rucik, akkor sem fognak úgy kinézni. Meg talán nem is akarnak és csak elkönyvelik magukban, hogy oké, ők lesznek a rusnyák, akik nem kellenek senkinek. Na, lehet újra lesújtani az átlag nő önbizalmára egy szívlapáttal azzal, hogy nem elég, hogy nincs porcelánarcuk, még csak nem is izmosak. És hiába kezd majd el mindent megtenni azért, hogy izompanka legyen, ha nem olyan a testalkata, a szervezete, akkor a jó Istennek sem lesz belőle izomkolosszus, és akkor meg azért lesz önbizalomhiánya. Remek.

 

Összességében ez a baj a divattal meg az influenszerekkel, hogy ritkán sikerül egészséges önbizalmat építeniük és inkább arra „ébresztik rá” az embert, hogy mennyire tökéletlen.

 

Úgyhogy óvatosan ezekkel az új őrülettel. Nem kell mindenkit bekövetni, mert mások is azt teszik és nem is kell mindjárt másolni őket azt gondolva: beállok a sorba, mert ha ez hódít, nekem is így ezzel kell hódítanom. Nem kell! Nyugodtan maradj meg olyannak, amilyen vagy, de legalábbis ne fordulj ki magadból.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Már nem jönnek be a plasztikcicák meg a csontkollekciók a pasiknak!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!