Még csak nem is szereti. Ezért van ma annyi boldogtalan nő. Lehet, hogy te nem így látod. Sőt, inkább azt, hogy kiteszik magukról a szexi, csinos fotókat vagy boldogan mosolyognak a párjukra. Ránézel egy nőre az utcán és azt gondolod: milyen gyönyörű, biztos jó élete van. Vagy a drága ruháit láttán azt hiszed: megvan mindene. A kisugárzásából az jön le, hogy tutira boldog és elégedett. De nem így van.

 

 

boldogtalan a no 01

kép: unsplash.com

 

Színészkedésből, a maszkok viselésében díjnyertesek vagyunk. Egy nő mestersége a megtévesztés. Olykor olyan jól sikerül a szerep, a feladat, hogy saját magukat is megtévesztik. Azt hiszik erősek, boldogok, nincs okuk a panaszra. Belül mégis sírnak és romokban hevernek.

 

A legtöbb nő problémája nem az, hogy a párjuk nem szereti vagy becsüli őket. Hanem az, hogy ők nem szeretik és becsülik önmagukat! Rettentően alacsony az önbecsülésük. Nem látják magukban a szépséget, a kedvességet, a szeretetet, a bájt, mindazt, ami nővé teszi őket. Kételkednek a képességeikben, önmagukban, de abban is, hogy egyáltalán szerethetőek-e. Persze ez sosem úgy kezdődik, hogy így ébrednek fel egy szép tavaszi napsütéses reggelen. A rombolás – illetve az építés hiánya – már a gyerekkorukban elkezdődött, amikor a szüleik nem erősítették meg őket. Nem kaptak elég dicséretet, szeretetet. Sőt, talán csak pofon, sértegetés és erőszak jutott nekik osztályrészül.

 

Azzal a tudattal nőttek fel, hogy őket nem lehet szeretni. Nincsenek értékeik. Ha pedig meg nem így nőttek fel, akkor a pasijuk volt az, aki összetörte őket és elhitette velük: értéktelenek. Akár a szüleik, akár a párjuk révén, de sérültek.

 

A nők rendkívül érzékeny, finom lelkek. Képesek egymást is megsebezni. A negatív kritika, a kudarcélmények, az elhanyagoltság, a terror mindenféle változata sebeket ejtettek a szívükön. Most pedig olyan nők lettek, akik terheiket gurulós poggyászként húzzák maguk után mindenfelé, akárhol is járnak. A csomagok száma meg egyre csak nő.

 

boldogtalan a no 02

 

A legtöbbjük nem beszél róla. Talán meg is próbálják elfelejteni, hogy minden áldott nap viszik magukkal a csomagjaikat. Félnek, szégyellik vagy egyszerűen csak görcsösen igyekszenek becsapni magukat azzal, hogy nem vesznek tudomást a kínjaikról. Ők azok, akikre ránézel, és bár látod, hogy mosolyognak, a mosolyuk nem őszinte és a szemük valójában sír. Tele vannak fájdalommal és félelemmel. Attól tartanak, hogy ez már örökre szól és soha nem gyógyulnak be a lelki sebeik, soha nem lesz értelme az életüknek és soha nem lesznek igazán boldogok.

Napjainkban egyre több önismereti kurzus van nők részére. Női energia, Belső Istennő, Találd meg a nőiességedet és így tovább. Azért van ennyi tanfolyam, mert igény is van rá. Nők sokasága van elveszve. Tartás nélküli rongybabaként kúsznak-másznak a földön. Elvesztették az önbizalmukat, ami képes lenne őket egyben tartani, talpon marasztalni. Hiányzik belőlük az erő, az önmagukba vetett hit, a testük és lelkük iránt érzett tisztelet, illetve megbecsülés. Mivel ezek mind hiányoznak belőlük, hagyják magukat kihasználni, lábtörlőnek vagy éppen boxzsáknak nézni. Belemenekülnek az egyoldalú, mérgező kapcsolatokba, hogy legalább onnan szerezzenek egy kis szeretetet és alkalomadtán egy kis megbecsülést. Pedig a szerelem nem orvosság az önbizalomhiányra. Nem a párunktól vagy a barátainktól kellene remélni azt, hogy önbizalomra teszünk szert. Régen rossz, ha valaki ezen az úton jár és azt hiszi, így épülhet fel az önbizalma. Az ilyenből csak kapcsolatfüggő lehet nem kevés megfelelési-kényszerrel.

 

boldogtalan a no 03

 

Csak is önmagunknak adhatjuk meg az önbizalmat. Az önsegítő könyveik lapjairól, az önismereti tréningek előadásait látván vagy a motivátoroktól. De ők is csak mind arra valók, hogy utat mutassanak, támogassanak, de egyik sem ajándékoz meg önbizalommal. Csak az ajtót mutatják meg, de a kilincset lenyomni és belépni az ajtón már neked kell.

 

 

Tudom, nem könnyű egy olyan világban, ahol mindenki csak az elvárását hangoztatja. Ahol minden platformon azt üvöltik a képünkbe, hogy a tökéletes külsejű, a karrierrel vagy a boldog párkapcsolattal bíró nő ér valamit. Meg kell felelni a különböző sztereotípiáknak, az angyali háziasszonynak, a mindig türelmes nőnek és a szexistennőnek.  Ne higgy nekik, ne akarj másoknak megfelelni. A szeretet, a tisztelet, a megbecsülés nem képezheti üzlet tárgyát. Ezeket mind magadnak kell megadnod és meg is tudod!

 

Csak fedezd fel önmagadat és légy hajlandó meglátni azt, hogy kész csoda vagy. Merj álmodni cselekedni, ha a céljaid eléréséről van szó. Valósítsd meg önmagadat és élj olyan életet, amilyet csak szeretnél. Az, hogy mennyit érsz, azt egyedül te tudhatod, te állapíthatod meg, senki más.  Ha azt nézed, mások mit gondolnak rólad, sosem leszel boldog. De ha azt tartod szem előtt, hogy téged mi tesz boldoggá és meg is adod magadnak, akkor szép lassan a fabábúból igazi gyerek lesz. Igazi nővé fogsz érni, aki szereti, tiszteli és becsüli önmagát.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Fájó leckék árán, de megtanultam: Értékes vagyok és szeretem magamat!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!