Ez a Férfi bátran állítja, hogy a nők legnagyobb baja az, hogy mindent túlagyalnak. Hozzáteszem, nem csak az ő szájából hallottam ezt. Én is egy túlagyalós nő voltam, illetve vagyok még néhanapján, de én már csak hobbiból is imádom túlpörgetni a dolgokat. Eddig minden pasimtól, de még barátoktól is megkaptam ezt a kérdést, hogy miért kell mindent túlagyalni?

nok tulagyalnak mindent 01

Kép: freepik.com

 

Gábor barátom volt az, aki nem csak felkiáltott, dühöngött egy sort, hanem igazán kifejtette, hogy mi szerinte a nők valódi problémája, ami minden más gond alapja. Szerinte sok helyen szűnnének meg a párkapcsolati problémák, a féltékenységi és bizalmi viták, de még a kishitűségből, önbizalomhiányból eredő gondok is, ha a nők lelőnék magukat. Persze nem szó szerint, csak arra célzott, jó volna, ha kikapcsolnánk az agyunkat.

 

Hozzátette, hogy ez is csak az intelligens, okos nőkre igaz, de azokból se mindegyikre. A butákkal az a baj, hogy egyáltalán nem gondolkodnak, ott az lehet a probléma egy idő után, hogy nem használják az eszüket. Aztán vannak az érett, intelligens nők, akik túl vannak már egy bizonyos számú kapcsolaton és játszmán, hogy átlátják a dolgokat. A kettő között helyezkednek el azok az okos nők, akik túlagyalnak mindent. Lehet, hogy ez egy nagyon beszűkített kategorizálás, de Gábor így látja a dolgot.

 

Szóval vannak azok a bizonyos túlagyalós nők, akik nem érik be azzal, hogy a férfi mond nekik valamit. Az túl egyszerű lenne. Mögöttes tartalmakat keresnek, eltitkolt érzéseket és gondolatokat. Hiába mondja nekik azt a pasi, hogy nem kér reggelit, mert nem éhes, ők ebből arra következtetnek: a, tutira beteg b, éhes, de fogyózni akar és ezért inkább koplal c, nem ízlik, ami otthon van és máshol akar enni

 

nok tulagyalnak mindent 02

 

Ebből a banális példából az derül ki, hogy még a legegyszerűbb dolgot is túlreagálják. Vagy itt a másik példa: A férfi azt mondja, most nincs kedve a szexhez, mert fáradt. A nők ezt így értelmezik: a, Úristen, megcsalt és más elégítette ki b, elege van belőlem és el akar hagyni c, beteg és a halálán van

 

 

Nem lehet őket tény elé állítani, mert szarnak a tényekre. Nekik az kell, amit ők hisznek, azt hiszik el, ami az agyukban megszületik. A korábbi csalódásaik vagy az élénk fantáziájuk miatt nem bírják elfogadni, hogy az 1x1 az tényleg 1 és a rohadt életbe, de csak kihozzák belőle, hogy az valójában 2 és mindenki más rosszul tudja.

 

Mondai sem kell, hogy a túlagyalásukat nem bírják magukban tartani. Igen, van, aki csendben szenved és magában rágódik, de egy pasi, akinek van szeme, ismeri a párját vagy van némi érzéke, kiszúrja, hogy bántja, pontosabban kattog valamin. Más nők pedig egyenesen jelenetet csinálnak. Egy idegen nő hajszála a megcsalás jele lehet, ahogy az is, ha nem veszi fel a pasi a telefont vagy késett. Ha csak annyit mond neki, hogy „jól néz ki”, akkor ez annyit teszi „dagadt vagy, de nem akarlak megbántani”. Hogyha a pasi kicsit is furán viselkedik, akkor mindjárt beteg, vagy már nem szerelmes, esetleg más sötét titka van.

 

nok tulagyalnak mindent 03

 

Gábor eddig szinte mindig csak ilyen nőket fogott ki, akikkel rendszeresen összerúgták a port, mert a nő képtelen volt hinni neki. Hiába bizonygatta, hogy szereti, ő élete szeme fénye, hogy gyönyörű és másra sem néz, és mindent őszintén megbeszél vele, a jó Istennek se akarta elhinni. Valahogy mindig félremagyarázta a dolgokat. Gábor azt megbírja érteni, ha egy pasi nem őszinte, nem elég nyílt, és valóban nem mond el dolgokat a párjának vagy esetleg kevéssé kommunikatívabb, netán csak nem tudja, hogyan fejezze ki magát. Ott még eltudja fogadni miért „barkóbázik” vele a nőt. De ahol a pasi teljesen őszinte és egyenes, ott miért nem képesek a nők elfogadni azt, amit mondanak?

 

Aztán ha összevesznek és megmondja mi a baja a nőnek, akkor még annak áll feljebb és tagadja, női megérzésekre hivatkoznak, meg jó emberismeretre, a lényeg, be nem látná, hogy nem bízik a férfiban vagy, hogy tényleg túl élénk a fantáziája és le kellene szállnia a felhők közül.

 

nok tulagyalnak mindent 04

 

Így hát Gábor – és sok más pasi – töredelmesen arra kéri a hölgyeket, hogy könnyítsék meg az életüket és a sajátjukat is, és a kapcsolatuk érdekében szokjanak le a túlagyalásról. Beszéljék meg a párjukkal, hogy legyenek egymással teljesen őszinték, hiszen amúgy is az a jó kapcsolat alapja és kíméljék meg egymást az olyan felesleges kínoktól, mint amilyen a másik gondolatának - avagy a nők szerint az „igazság” – kitalálása. Sokkal egyszerűbb lenne minden és a kapcsolatok is tovább tartanának, sőt, sikeresebbek lennének. Ha pedig a túlagyalás oka egy korábbi csalódás vagy önbizalomhiány, akkor forduljanak szakemberhez, de lássák be, nekik sem tesz jót, ha a pasi nem ér haza időben, mert túlórázott, lemerült a telefonja és a nő halálra aggódja magát, mert azt hiszi, megcsalja vagy átment rajta a gyorsvonat, és mire a férfi hazaér félórával később, már ott aszalódik a az asszony, akit elvitt az infarktus. Tanuljanak egy kis önkontrollt, állítsák le magukat, mikor elkapná őket a gépszíj és nyugodjanak le. Menjenek és fussanak két kört a ház körül vagy süssenek egy tortát, csak ne kezdjenek el agyalni… és végezetül, tanuljanak meg hinni a férfiaknak!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Miért hisszük, hogy olyan felhőtlen az életük - Egy sérült férfi vallomása

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!