Több férfi barátom is feltette már nekem és bizonyára másoknak is ezt a kérdést. Miért nem értik a nők a viccet? És úgy csinálnak, mintha valami fatális baj lenne velünk, és teljesen el lennénk romolva. Pedig a helyzet az, hogy nagyon is értjük a viccet, talán pont emiatt is vannak a viták. Ott van a gubanc, hogy a nőknek minden vicc vicces, szóval nem mindig tudnak olyan jóízűen röhögni azon, amin a pasik.

 

 

miert nem lehet a nokkel viccelni 01

 

Kép: Freepik.com

 

Már korábban is kérdezték és most újra előjött a téma, mikor összefutottam egyik férfi barátommal és megkérdeztem mi van vele meg a párjával. „Fasírtban vagyunk”. – jött a válasz. Kérdezem, hogy min vesztek össze. Erre kiderült, hogy egy halálosan banális dolgon. A pasi este hazaért a munkából, a barátnője megkérdezte milyen napja volt. Elmesélte, hogy kaptak egy új kolléganőt és az egyből és nagyon barátságos volt bele és elsütötte a „biztos tetszem neki” szöveget. Erre a nő azt replikázta vissza, hogy „úgyis csak nekem tetszel”, mire a pasi: „Nem olyan biztos az és lehet, hogy ő még szívesen is nézné velem a focit.” Reccs. Elszakadt az idegek és a nő kifakadt, hogy akkor lehet menni az új pi**ához. A pasi pislogott, mint hal a szatyorban és benyögte, hogy „de csak hát viccceeeelteeeem.” De késő volt. Ebből a kis dologból akkor vita kerekedett, hogy utána egész este nem szóltak egymáshoz és másnap sem, mikor a sztori el lett nekem mesélve.

 

De van is egy másik a tarsolyomban: Egy másik barátom azt mesélte, hogy beviccelte a barátnőjének egy „vicces” youtube videó nézése után, hogy majd ő is leborotválja a macskát és cigit dug a szájába, hogy megnézzék milyen az. Na, a macskaimádó kikelt magából és közölte a pasival, hogy a saját dorongját borotválja le és természetesen jól hajba kaptak. Hallottam már hasonló verziót ott, ahol a pasi az újszülöttel akart valami hasonlót csinálni. Viccből.

 

miert nem lehet a nokkel viccelni 02

 

Na és mikor ugyanez srác mesélte azt, hogy múltkor meg azon vesztek össze, hogy beviccelte a barátnőjének, hogy az a dolga, hogy kiszolgálja őt? Azt mondta az otthonról dolgozó feleségének: „Úgyis itthon vagy egésznap, ráérsz mosni és főzni rám, hiszen értem élsz.”

Tengernyi ilyen van még a zsebemben. A „segítek neked és megírom a barátnődnek, hogy csúnya és csak ő hiszi magát szépnek” meg a „csak nehogy az esküvő előtt rúgjak be”, és ott van az „jó, hát nem megy rád a fürdőruha, nem baj, úgyis csak kinyomnád a vizet a medencéből” végezetül a „mi lenne ha anyádnak vibrátort vennék születésnapjára, úgyis olyan savanyú”.

Tehát, azt lehet mondani, hogy a pasik néha kimondottan szar vicceket mondanak. Legalábbis azt hiszik viccesek, de nem azok. Sok nő nem tud az olyan vicceken mulatni, amik negatívan vonatkoznak az alakjukra, a házi állatukat, a gyereküket, a barátaikat vagy a családjukat érinti. Igen, vannak sértő viccek és nem minden pasi tudja hol a határ a jó és az ízléstelen vicc között. Sajna sok hímnemű nem gondol bele mivel kapcsolatban viccel és hogy neki fordított esetben hogy esne. Ez a módszer sokat segíthetne a jövőbeni viccelődések terén. Ám az is igaz, hogy a pasik „viccküszöbe” jóval magasabb, és több minden belefér náluk. E tekintetben nekünk nőknek is van mit tanulnunk. Elvégre gondoljunk bele, miért akarna a pasink megsérteni, megbántani bennünket? Érdemes lenne nyitottabban állni hozzájuk e téren.

 

miert nem lehet a nokkel viccelni 03

 

Ugyanakkor azt is le kell szögezni, hogy sok nő tényleg nem érti a viccet, mert érzékenyek és képesek minden bolondságra odakapni. Van, aki az előbb elhangzott vicceket biztos másképp reagálja le és megfordította volna, de legalábbis nem szívta fel volna magát rajta annyira, hogy abból mosolyszünet legyen. Van, aki felméri, hogy a párja tényleg viccelődik (még akkor is, ha pocsék a vicc) vagy hogy ő már csak ilyen gyerekes, és neki lehet vicces és nem fog emiatt hisztizni.

 

A helyzet az, hogy egy kapcsolatban elég hamar kiderül ki és mennyire vevő a viccre, illetve bizonyos viccekre. Vannak, akikkel egyáltalán nem lehet viccelni, még olyannal se, ami mondjuk mással történt meg, mert számára az is undorító, ha azt meséli a párja, hogy a kollégája hogy megszívatta a feleségét. Aztán az is előfordulhat, hogy ahogy kiismerik egymást, a nő megváltozik és nyitottabb lesz a viccekre, legalábbis megtanulja őket jobban kezelni vagy a pasi tanulja meg mit süthet el és mit nem. Ha két ember szereti egymást és odafigyel a másikra, elkerülhetetlen, hogy idővel megismerjék és megszokják egymás dolgait. Akadnak férfiak, akik elfogadták, hogy az asszonnyal nem lehet viccelni, de minden másban jól kijönnek. Mint ahogy vannak nők is, akik elfogadták, hogy a férjük egy mókamester (vagy annak hiszi magát).

 

miert nem lehet a nokkel viccelni 04

 

Minden azon múlik, hogy állunk a másikhoz. Ugyanis nem egy olyan párt ismerek, akik szétmentek és az okok között az is ott szerepelt, hogy „nem lehetett vele viccelni” vagy nő esetén „utáltam a barom vicceit”. Nem kizárólagos ok, de ez is segíthet leépíteni egy kapcsolatot.

 

Úgyhogy nem marad más, minthogy a párok megismerjék egymást és megtanulják elfogadni a másikat. Hogyha ez az egy dolog, ami nem stimmel, nem értenek egyet, még mindig szerencsések, hogy nem valami sokkal komolyabb probléma akadályozza őket a boldogságban. Arról nem is szólva, hogy mindig változhatnak az emberek és ha erről képesek egymással nyitottan beszélni a párok, akkor az is lehet, hogy a nő felajánlja, hogy onnantól kezdve igyekszik jobban tolerálni a vicceket vagy mulatni rajtuk és a férfi is megígér, hogy odafigyel milyen viccet mond és szem előtt tartja kedves lelki világát. Itt aztán valóban igaz a mondás: Minden lehetséges, csak akarni kell.

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

 Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Így tette tönkre a pénz az életünket...

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!