A mondás úgy tartja: minden sikeres férfi mögött áll egy nő. Többségében ez így is van. Kutatások is bizonyították, hogy a nős férfiak sokkal sikeresebbek. De szolgáljanak ékes például a királyi családok, Kennedy-ék vagy éppen Obamáék. Obama mögött nem csak a felesége Michell áll, de még Sarah is, a nagyanyja. Ez mind szép és jó, csak egy dolog szúr szemet ebben az egészben: mégis ki áll a nők mögött?

  ferfi mogott 01

kép: pinterest.com

 

Már évszázadok óta a nő „dolga” a férfi támogatása. A nőnek kell ellátnia a ház körüli teendőket, a gyereket nevelnie. Hozzá kell tenni, ez sokáig teljesen normális és természetes volt, ehhez voltak hozzászokva az emberek. Korábban nem minden nő vágyott ennél többre, és úgy voltak vele: amíg a férjük biztosítja számukra a pénzt, a fedélt, a jövőt, addig ez abszolút kielégítette őket, és mondhatni boldogan végezték mindennapi teendőiket.

 

Persze aztán jött a női emancipáció, a feminizmus és a hölgyek is feltették maguknak a kérdést: mögöttük mégis ki áll? Nekik ki segít? Biztos elég nekik az, hogy el vannak tartva? Aztán mindjárt rá is ébredtek arra, hogy nem kell nekik férfi ahhoz, hogy eltartsák magukat és egyáltalán értelme legyen az életüknek.

 

 

Nézzünk csak ma egy egyedülálló férfit. Sokuk nem teheti meg, hogy egyedül vagy a barátjával éljen egy albérletben. Inkább otthon maradnak a szülőkkel. A szülők többnyire nem kérnek semmit a gyerektől, beérik azzal, ha dolgozik. Ilyen egy sikeres férfi? Nem igazán, és nem feltétlenül azért, mert a szüleivel él. Hanem azért, mert nincs is igénye a sikerre! Minek? Amire kell a pénz, azt megteremti magának, ha gond van, majd kisegítik a szülei.

 

sikeres ferfi mogott all egy no 02

 

Na igen, csak aztán jön a nagybetűs NŐ. A nő pedig mindent felforgat, emlékezteti régi szerepére, hol is van helye a férfinak. Egy nő óriási motivációs erővel bír és hirtelen a mamahoteles kijelentkezik, plusz munkát vállal, elköltözik, hogy saját fészket építsen szíve hölgyével. Bekapcsol az érett férfi üzemmód: meg kell mutatnom a nőnek, hogy egyedül is tudok boldogulni. Legalábbis ideális esetben ez történik, a pasi saját falkát szeretne alakítani, így leválik a szüleitől.

 

Aztán megházasodik és igen: sikeres lesz. Mert a házas férfi sokkal szorgalmasabb és ambiciózusabb. Kész arra, hogy megteremtse azt, amit felmutathat a nőnek. Bekapcsolt benne az ösztön, hogy ő a családfenntartó. Amit pedig megkapott a mamahotelben – teljes körű kiszolgálás – azt gyakran a feleség veszi át. Hogy a férjnek semmi gondja ne legyen, csak termelje a pénzt. Ez egy dolog, amivel a nő hozzájárul a férfi sikeréhez.

 

Ugyanakkor a házasok között létrejön az intim kapcsolat és nemcsak az ágyban, hanem lelki szinten is. Nem véletlenül mondják, hogy a feleség ismeri a legjobban a férjét. A feleség szokta tartani a lelket a férjben. Amikor hazajön csalódottan a melóhelyéről, neki önti ki a szívét, a nő vigasztalja meg és állítja talpra. A feleség a férfi legfőbb bizalmasa, aki minden gondjáról, bajáról, lelkének minden rezdüléséről tud. Tartja benne a lelket, építőleg kritizálja, megnyugtatja és jobb kedvre deríti. Így működik ez az érett kapcsolatokban, de sokszor még azokban is, ahol csak a nő érett.

 

Aztán este a nő azt gondolja: én állok a férjem mögött. Támogatom, segítem őt mindennel, amivel csak tudom. De nekem ki segít?

Pedig az a feleség ugyanúgy dolgozik, mint ő és közben háztartást vezet vagy gyereket nevel. Mégis elmaradnak esténként a lélekerősítő mondatok, amire szüksége lenne. Mivel a férfiak egy része azt gondolja: nincs rá szüksége. Hiszen erős. Mindent meg tud oldani. Míg a másik úgy van vele: ő akart egyenlőséget. Még hallgassam a panaszait? A nők úgyis csak rinyálni tudnak, mert semmi sem jó nekik. 

 

sikeres ferfi mogott all egy no 03

 

Tisztelet a kivételeknek, azon férfiaknak, akik néha megpróbálnak beállni a nő mögé. Ugyanis így kellene ennek működnie. Tudjuk, hogy léteznek ilyen kivételes férjek.

 

Néha valóban úgy tűnik, mintha minden a férfi alá lenne tolva. Legalábbis némelyikük esetén. Már az édesanyjuk is körbeugrálta őket, utána meg a feleségük. Azonkívül, hogy dolgoznia kell, nincs egyéb-gondja baja. Szabadidejében és azt csinálhat, amit akar, míg egy nőnek alig jut ideje magára. Mintha a férfi arra született volna, hogy előnyt élvezzen és kiemeljük, mindent megtegyünk érte, mert rajta múlik minden. Régen talán így volt.

 

De ma sokszor még egy egyedülálló nő is sikeresebb, mint egy egyedülálló férfi. Hiszen a nőben folyamatosan él a bizonyítási vágy, hogy megmutassa többre képes. Egyedül is képes várakat emelni, nem vár senkire. Hát még mire lenne képes egy olyan asszony, aki mögött ott áll egy férfi! Nem lehet azt hinni, hogy a nők majd támogatják egymást, de nem ám! A férfinak is a női erőre van szüksége, míg a nőnek a férfira.

 

Tegyük fel a kérdést: mi lenne a férfiakkal, ha nem állna mögöttük egy kedves, megértő, támogató nő? Nem lennének olyan sikeresek, sem pedig boldogak. A nő tartja fenn a birodalmukat, ő tartja össze az univerzumukat. Sok nő ebbe majd beleroppan, mert érzik: mögöttük nem áll senki.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Atyaég, baromi nehéz ma pasinak lenni! – Karesz kifakadt!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!