Én kis hercegem. Drága szerelmem. Szemem fénye. Jaj, de gyönyörű vagy ma! Olyan cuki vagy, hogy belehalok. Biztos hallottad már ezeket te is egy kutyáját, macskáját imádó nő szájából. Talán azért is, mert te magad is ilyen vagy. Amíg mi halálra imádjuk a négylábú kedvenceinket, sokszor fel sem tűnik, hogy a két lábon járó szerelmünket megeszi a zöld penész, amit úgy hívnak féltékenység. Vajon jogosan vannak kiakadva vagy csak hiszti az egész?

jobban szereti a kutyajat 01

 

Kép: hillspet.com

 

Nagyon sok olyan nő – de persze pasi is van – aki úgy tekint a kutyájára, macskájára, mintha a legjobb barátja lenne vagy éppen a gyermeke. Amíg képes mellette egészséges kapcsolatokat fenntartani és nem viszi túlzásba a túláradó szeretetét úgy, hogy a káros legyen önmagára vagy éppen az állatra nézve, addig nincs is ezzel semmi gond. Lehetne magyarázni hosszasan, hogy sokaknak egy pótlékot jelent a kisállat, mert nincs párjuk, gyerekük vagy mert egyszerűen szeretethiányosak és a kisállattól zsebelik be. Most miért kellene ezért elborzadva nézni rájuk? Attól még, hogy emberként tekintenek az állatra, nem jelenti azt, hogy kattantak.

Viszont egyes társas kapcsolatokban problémát jelenthet a kisállat, legalábbis ott, ahol a valódi ember elhanyagolva érzi magát. Természetesen ez nem az az eset, amikor pasi kiskutyát vesz a nőjének azért, hogy az ne akarjon még pár évig gyereket, mert sajnos sokan tudatosan használják ki ezt a lehetőséget.

 

Az még hagyján, hogy a nő mindenhova magával viszi kutyulimutyuliját. Felöltözteti, mint egy dívát, berakja a csini tasijába és végig csattog vele a körúton, meg beül vele az állatbarát kávézóba, hogy aztán egy tányérból egyenek kutyakekszet és utána a nő agyon nyalogatott kezekkel egye meg a saját croissant-ját. Na jó, ez már talán súrolja a határt ahogy azok is, akik úgy adnak puszit a párjuknak vagy a barátoknak, hogy fél perccel előtte mosdatta meg a kutya az arcát vagy még rosszabb esetben… a száját. Láttam már ilyet. Szerintem még te is. Ez már azért sok és ebben az esetben nem csak, hogy oka van a pasinak féltékenységre, de még a nő is aggódhatna az egészségéért. Jószágimádat ide vagy oda, egy felelős állattartó figyeljen már oda a higiéniára, nem?

 

jobban szereti a kutyajat 02

 

De ha még nem is fajul el a kutyasmárolásig a dolog, sokszor már az is elég a pasinak, hogy a kedvese számba sem veszi őt az új vagy a meglévő állatka mellett. Egyfelől akadnak olyan állattartók, akik sz**nak partnerük kéréseire, hogy a macska ugyan ne a zakóján aludjon, amit holnap kell felvennie a tárgyalásra és tiszta macskaszőr. Vagy, hogy jó volna, ha a kutya nem rágná szét a vadi új cipőjét.  Meg talán az is érthető, hogy a macska ne a bőrkanapét gyilkolja már le. Az ilyen gazdák egyenesen személyes támadásnak élik meg, ha ezek a dolgok szóvá vannak téve. Hogy is jut a partner eszébe, hogy majd korlátozzák a szeretett cirmi meg Fifi szabadságát csak azért, mert a párjuk „hisztis” és nem szorult beléjük empátia.

 

Az már tényleg csak a hab a tortán, amikor ciculi vagy a kutyumutyu szigorúan a gazdájával alszik és még azt is végig nézi, hogyan szexelnek. Ettől ugyancsak sok pasinak fel áll a szőr a hátán. De attól jobban, hogy gyakran az az érzésük, az asszony jobban szereti az állatot, semmint a kedvesét.

 

jobban szereti a kutyajat 03

 

 

Ez több férfi szavából is kiderült:

 

Imre: „Olyan szépeket mond a kutyájának, amit nekem sosem!”

Zoli: „Nem értem a nőket! Miért a kutya a szerelme én meg a csak a bunkó pasija, aki rásiccegett a macskára, hogy a ne karmolja szét a kezét?”

Roland: „Többet simogatja meg tutujgatja a macskáját, semmint engem!”

Csaba: „A yorkie-jának szépen leteszi a vacsiját, jó étvágyat kíván, megkérdezi, finom volt és jól lakott-e, nekem meg azt mondja szedjek magamnak vagy úgy adja oda hogy épp csak nem mondja „nesze zabálj”!”

 

jobban szereti a kutyajat 04

 

Az igazság az: ahogy mindent, úgy ezt is túlzásba lehet vinni. A túláradó szeretetnyújtást. Persze ez előfordulhat férfiak esetében, de nő esetén gyakoribb, akik sokkal jobban vágynak szeretetre, gyengédségre, hogy kiéljék anyai ösztöneiket. Biztos vannak férfiak, akik csak eltúlozzák a dolgot, mert maguk is szeretethiányosak és maguknak akarják a nő figyelmét, de bizonyára vannak esetek, ahol a nő valóban tojik a kedvesére és nem tűnik fel neki, hogy a partner már csak a második az életében. De egy biztos: nem az a megoldás, hogy ultimátumot adunk a nőnek, hogy rávesszük váljon meg a kedvencétől vagy a férfi tünteti el önkényesen… erről egy nyugodt pillanatban, rettentő sok megértéssel és őszintén kell kommunikálni a párunkkal. Nyitottan kell állni a másik érzéseihez és akkor el lehet érni, hogy a nő végre felfigyeljen a pasijára. Vagyis nem harcolni kell a Bandival, Hercegnővel meg Bodrival, és kitúrni a másikat a szeretett nő öléből, hanem tudni kell vele erről civilizáltan beszélni. Hogy ne az legyen, hogy valakinek el kell hagynia a szerelmi háromszöget…

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Beleőrülsz lassan az állandó féltékenységbe?- 6 tipp, hogyan szabadulj meg tőle örökre!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!