Egyesek azt mondják, a mai fiatalok bunkók, nagyképűek és lenézik a 40-es korosztályt. Féltékenyek és irigyek rájuk, mert sokuk jól tartja magát, sikeres és akár ezek miatt is, de megtehetik, hogy fiatal férfiakkal járnak. Állítólag a vetélytársat látják az idősebb korosztályt képviselő hölgyekben. Viszont ez a gondolat meg sok fiatalnak esik rosszul, hogy általánosítják őket és azt feltételezik róluk, hogy nem tisztelik az idősebbeket. Most erre cáfolnak rá!

 

tisztelettel a negyevenesek irant 01

Kép: yahoo.com

 

Jól tudjuk, hogy mindenre van példa. Minden oldalnak vannak képviselői. Éppen ezért nem szabad általánosítani. Bizony, akadnak olyan húszas éveikben járó lányok, akik lenézik a negyveneseket és igyekszenek rombolni az önbizalmukat, akár félelemből teszik, akár más okból kifolyólag. Csakhogy ez nem mondható általános jelenségnek, mert amennyi irigy és féltékeny fiatal van, annyi jól nevelt is akad közöttük, akik igenis becsülik, tisztelik az idősebbeket.

 

A 25 éves Liliannába ezt kifejezetten belenevelték: „Anyukám azt mondta, hogy az idősebbeket mindig tisztelni kell, mivel koruknál fogva tapasztaltabbak és bölcsebbek. Igaz, hozzátette, hogy ez sem mindegyikre igaz, mert vannak nagyon buta, éretlen és lezüllött emberek is. De azt tanította, hogy akkor is meg kell előlegeznem mindenkinek a tiszteletet, mert ez így helyes. Talán emiatt olyan természetes nekem, hogy tisztelem őket. Sőt, van olyan, amelyikükre kifejezetten felnézek, ahogy anyukámra is. Különösen az egyedülálló anyákra. Ahelyett, hogy összetörnének, sajnáltatnák magukat, felszegik az állukat, megigazítják a koronájukat és egyedül is helytállnak. Dolgoznak, gyereket nevelnek és mellette még magukra is jut annyi idejük, hogy formában legyenek.”

 

Kötöttek már bele fiatalok abba, hogy milyen nő az, aki egyedül neveli a gyerekét, biztos nem tudta megtartani a férjét. Ez nagyon sértő gondolat. Mindegy mi miatt maradt magára, akkor is tény, ami tény, hogy egyedül is képesek boldogulni és gyereket nevelni és roppantul becsülnivaló dolog!

 

tisztelettel a negyevenesek irant 02

 

Viszont a 27 éves Ritába nem nevelték bele a tiszteletet. Benne magától alakult ki, hogy a nála idősebb hölgyeket (és persze férfiakat) tisztelnie kell: „Engem kimondottan felháborít az, ahogy egyesek a mai fiatalokról gondolnak. Nem minden fiatal bunkó! Én tisztelem a negyveneseket! Hogy a fenébe ne tenném, mikor ők már letettek valamit az asztalra? Én még csak három éve végeztem az iskolával és kezdtem el dolgozni, de ők hosszú évek óta keményen dolgoznak és mellette ők azok, akik összetartják a családot. Háztartást vezetnek, gyereket nevelnek vagy éppen karriert építenek. Szerintem csak tisztelni lehet egy olyan nőt, aki negyvenéves korában felér a csúcsra, lazán képes eltartani magát vagy a családját és nincs szüksége hozzá senkire. Csak elismeréssel lehet tekinteni olyanra, akinek saját vállalkozása van vagy egy jól fizető, megbecsült pozícióban dolgozik a munkahelyén, egyszóval: elért valamit. Nagyon jó példák. Engem kifejezetten inspirálnak és erőt adnak, hogyha nekik sikerült mindezt összehozni, akkor nekem is sikerülhet! Ez azt jelenti, hogy a kor csak egy szám és egy negyvenes ugyanannyira képes lehet, mint egy fiatal és fordítva is.”

 

Ez utóbbi pedig nem csak a karrierre érvényes, hanem a külsőre is. Lássuk be, némelyik negyvenes nő iszonyatosan jól tartja magát és egy tízest vígan letagadhatna. Nemcsak az öltözködésük fiatalos, hanem a személyiségük is. Modernfelfogásúak és rettentően pozitívak. Gondoskodnak az egészségükről, nem lustulnak el, hanem igenis megdolgoznak azért a külsőért, amit annyira csodálunk. Sokunk szeretne negyven fölött úgy kinézni, mint most sok negyvenes.

 

tisztelettel a negyevenesek irant 03

 

„Csodálom őket, hogy van energiájuk és elég kitartásuk ahhoz, hogy mozogjanak, hogy odafigyeljenek magukra. Rengeteg negyvenes van, aki inkább hatvannak néz ki, mert elhanyagolja magát. De szerencsére nagyon sok olyan nő is van, aki rendszeresen sportol, odafigyel arra, mit eszik és csúcsformában van. Nekem sokszor nincs kedvem annyit edzeni, de mikor találkozom egy ilyen nővel, mindig megjön a kedvem hozzá, mert én is szeretnék majd negyven fölött annyira jól kinézni, mint ők. Több ilyen kolléganőm is van és imádok velük beszélgetni, mert hihetetlenül pozitívak, mindegy mi történt velük. Van, akit elhagyott a férje, van, akik szimplán elváltak, más pedig boldog házasságban él és látszólag mindenre van ideje és energiája. Tudom, sajnos nem mindegyik ilyen, pedig olyan jó lenne! Azért is szeretem a kolléganőimet, mert nem néznek le, hogy fiatal vagyok, hanem megosztják velem a tudásukat és segítenek, terelgetnek. Ha baj van, tudom, hogy nyugodtan fordulhatok hozzájuk, mert nem becsülnek le. Néha, mikor magánéleti dolgokról beszélünk, akkor is olyan jó tanácsokat adnak, amik nekem eszembe sem jutnának, de nekik igen, mert ők már megtapasztalták azt, amin én éppen keresztül megyek.”

 

A 21 éves Bea is maximálisan elismeri a negyvenesek bölcsességét. Igaza van abban, hogy nem minden negyven feletti olyan, mint akikről a lányok is meséltek. De vannak, és ez a lényeg. Mint olvashattátok, nagyon jó hatással vannak az ilyen nők a fiatalabb korosztályra, mert betölthetik a példakép szerepét. Valahol ez is lenne a természetes, nem igaz? Az idősebb nemzedék példaként tetszeleg, megosztják tapasztalataikat, bölcsességeiket a fiatalokkal és terelgetik őket. Akik pedig tisztelik és elismerik őket ezért. Nem acsarogniuk kellene egymásra, ki a szebb, ki tartja jobban magát, ki a sikeresebb a férfiaknál vagy a karrierjében, hanem segíteniük kellene egymást. Ugyanis a negyveneseknek meg nagyon jól tud esni, ha elismerik és megbecsülik őket. Nem azért, mert ezen fog múlni feltétlenül az önbizalmuk, hanem mert egyszerűen jól esik nekik. És lássuk be, sokuk meg is érdemli.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

„Szégyellem, hogy már ennyi idős vagyok!” – De miért teszed?!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!