A szüzesség elvesztése a lányoknak és a fiúknak is nagy szó és egyben jelentős fordulópont az életükben. Főleg a lányok azok, akik arról álmodoznak, hogy majd mesébe illő körülmények között veszítik el a szüzességüket. Megvárják az igazit, a leendő férjüket és minden pont olyan lesz, mint a „nagy könyvben” meg a hollywood-i filmekben. Ám sajnos egyre többször hallani arról, hogy rémálomba illő módon veszítik el a szüzességüket.

 

 

szuzesseg 01

kép: freepik.com

 

A szüzesség egy kincs. Annak kell adni, aki valóban megérdemli. Régen ezt mondogatták a szüleink, nagyszüleink. Hogy ez egy ajándék, amit nagy becsben kell tartani és az annak érdemesnek kell adni. Az első alkalom egy jelentős pillanat lesz az életünkben, emiatt nem szabad elkapkodni, hanem ki kell várni a megfelelő partnert, aki felejthetetlenné teszi.

 

 

Azt is lehet mondani, hogy túlidealizáljuk a dolgot és épp ez a baj. Túl nagyok lesznek az elvárásaink és ha kicsit sem olyan lesz, mint álmunkban, akkor már csalódásként fogjuk elkönyvelni, pedig egyébként talán nem is lenne olyan rossz. Persze manapság egyre kevéssé várnak a lányok az igazira. Kíváncsiak, hamar szerelembe esnek, a fiúk is sürgetik őket, más értékrendszerrel bírnak a szüleik révén, ezért hajlamosak elkapkodni a dolgot, viszont az ritkán vezet jóra. Ma már egyre kevesebb fiatal vár tizenhat, meg tizennyolc éves koráig, beérik bárkivel, csak vegye el a szüzességüket, az a lényeg, hogy túl legyenek rajta, hogy a többi fiú és lány ne csesztethesse őket, hogy még mindig szüzek. Mert szomorú, de ma már a szüzeket cukkolni szokás, hogy még éretlenek, tapasztalatlanok, ahelyett, hogy a becsülnivalót látnák benne: kitartó, nem befolyásolható, türelmes. Lehetne hibáztatni a szülőket, hogy nem tartanak lelkes hegyi beszédet a gyermeknek a szüzesség fontosságáról és túlságosan szabadon nevelik őket. Hibáztatni nem érdemes, de tény, hogy szükség lenne rájuk, hiszen így elkerülhetőek lennének a fiatalkori terhességek, a testi és a lelki sérülések is.

 

szuzesseg 02

 

Viszont lássuk be: akár vár vele, akár nem, akár a tökéletes, álomszerű első szeretkezés a cél, akár nem, sok esetben borzalmasra sikeredik az első alkalom. Néhol egyértelműen a lányok hibája, akik nyilvánvalóan rossz partnert választottak, de akadtak olyanok is, akik belefutottak egy zsákbamacskába. Nem kellett nagyon sokáig keresgélni, bőven akadt negatív példa arra, hogyan vesztették el egyesek a szüzességüket:

 

Tizenhat éves voltam. A barátnőimmel voltunk szórakozni. Megismerkedtünk pár sráccal. Az egyikük valószínűleg drogot tett az italomba, mert arra emlékszem, hogy rettenetesen kába voltam, mikor becipelt a mosdóba és elvette a szüzességemet. Szégyenkezve mentem haza és mondtam el anyámnak a történteket, aki egyből orvoshoz vitt.” – Szilvi (24)

 

A pasimnak volt egy legjobb barátja, aki sokat lógott velünk. Egyszer átmentünk hozzá és ott ültünk hárman a szobájában. Végül a barátom dobta fel, nincs-e kedvem lefeküdni velük. Csak tizenöt voltam. Nagyon szerettem őt és nem akartam elveszíteni, ezért igent mondtam arra, hogy ketten vegyél el a szüzességemet. Szörnyen megalázónak éreztem.” – Julcsi (28)

 

Bulizni voltunk a párommal és a barátainkkal Szilveszter éjszaka. Iszonyatosan részeg voltam. Anyám úgy tudta, hogy a barátnőmnél fogok aludni, de valójában a páromnál terveztem. Éjfél után valamikor át is értünk hozzá. A szülei nem voltak otthon, mert elutaztak. Annyira részeg voltam, hogy alig bírtam megállni a lábaimon. Tizennyolc voltam, de szinte semmire sem emlékszem abból, hogy elvesztettem a szüzességemet.” – Kriszta (33)

 

szuzesseg 03

 

Nagyon sokat cikiztek azzal az osztálytársaim, hogy szűz vagyok, talán ezért is kerestem annyira annak a lehetőségét, hogy elveszítsem. Tizennégy voltam, mikor elmentünk egy házi buliba néhány osztálytársammal. Voltak ott a suliból végzősök is. Az egyikkel egész este flörtöltem, aztán felajánlotta, hogy folytassuk a bulit „odafent”. Felmentünk az egyik emeleti szobába, tovább iszogattunk és az lett a vége, hogy megfektetett. Borzalmas volt. Semmi szépség, romantika, gyengédség nem volt benne. Valósággal megerőszakolt, rettenetesen fájt, nagyon durva volt. Sokáig nem bírtam róla beszélni, annyira szégyelltem magam.” Éva (32)

 

Rengeteg történetet lehet hallani szó szerint megerőszakolt vagy legalábbis túl durva bánásmódnak kitett, bántalmazott lányokról, akik rettenetes körülmények között vesztették el a szüzességüket. Nagyon fontos lenne, hogy a szülők vagy akár az iskola segítsége révén olyan értékrendszerre tegyenek szert, hogy a fiatalok ne akarják hamar vagy akárkivel elveszíteni a szüzességüket. Csak a megfelelő kommunikációval és törődéssel lehet megelőzni a rettenetes élményeket.

 

A szüzesség elvesztése meghatározza a felnőttkori nemi életünket. Az első alkalom hosszú ideig elveheti a kedvünket a szextől, pláne a pasiktól. Olyan mély nyomot hagyhat bennünk, olyan lelki traumát, amivel felnőtt korunkban is küzdeni fogunk. Ezért nem mindegy hogy és milyen körülmények között veszíti el a gyermeked. Emlékezz vissza arra, te, hogyan veszítetted el! Hiszen sok felnőtt nagyon is bánja azt, hogy kinek, mikor, hol vagy miért adta oda a szüzességét. Ettől kell megóvni a gyermeket vagy akár a húgodat, hogy ugyanezt a hibát kövesse el.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

15 évvel idősebb a párom! Vajon mennyire számít a korkülönbség?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!