25 felett ajánlott a szemránckrém, 30 fölött a ránctalanító, már csak a növekvő stressz miatt is, ahogy lépten-nyomon hallgathatod, ha még nincs családod, hogy vigyázz, mert kifutsz az időből! 40 felett lassan más irányba kezdenek fordulni a vágyakozó férfitekintetek, 50 után már csak akkor vesz észre egy pasi, ha neked ütközik az utcán, 60 felett pedig már „néni” leszel. Csoda, hogy a nők félnek az öregedéstől?

 

egy evvel oregebb 01

Kép: mysekret.ru

 

Gyerekként és később tiniként is a szülinapok közeledtével az ajándékoknál jobban csak azt vártuk, hogy eggyel nagyobb számot mondhassunk büszke mosollyal, ha az életkorunkat kérdezik. Aztán amikor elérkezik a várva várt felnőttség, pár év elteltével egyszer csak elkezdjük lehalkítani a hangunkat a korunkat firtató kérdésekre válaszolva, vagy egyenesen kikérjük magunknak az érdeklődést, mondván egy nőtől nem illik ilyesmit kérdezni. Húszas éveink vége felé rettegünk a harmadik x-től, aggódva pásztázzuk végig arcunkat nap, mint nap a tükörben újabb kis ráncok után kutatva és folyamatosan méricskéljük magunkat másokhoz, hogy teljesítettük-e a korosztályunktól elvárt dolgokat.

 

Újdonság ez az iskolai évekhez képest, hiszen az általános, majd középiskolában és az egyetemen, néhány kivételtől eltekintve mindenkinél hasonló a képlet, ahogy befejezzük a tanulmányokat viszont egyszerre szerteágazik a kép, van, aki pár éven belül szuper pozícióba kerül, kiugró sikert ér el a karrierjében, férjhez megy és családot alapít, más pedig még tíz évvel később is keresi az útját és pár nélkül él.

 

egy evvel oregebb 02

 

 

Igazságtalan, de ezzel együtt nem letagadható tény, hogy az öregedés a nők mumusa elsősorban, bármilyen szempontból is közelítjük meg a kérdést. Egy nő szépségének csúcspontját általában 20 és 30 év közé teszik, kis jóindulattal 35 alatt is nőszámba vesznek. Ebből a korosztályból szemezget legszívesebben a férfiak zöme, 20 és 99 között, nem véletlen, hogy a jómódú 40-esek, 50-esek, 60-aso sokkal szívesebben feszítenek huszonéves barátnőjük, mint egy maguk korabeli nő oldalán, hiszen a fiatalság státusszimbólum. Arra, hogy egy 45, 50 év körüli hölgyre a „jó nő” kifejezést használják, leginkább akkor van esély, ha az illetőt Monica Beluccinak hívják. Ezzel szemben egy 40-45 éves pasi általában jobban néz ki, mint fiatalabb korában és ha megfelelő társadalmi státusza van, akkor igazi főnyereménynek számít egy húszas és egy harmincas nő számára is egyaránt.

 

Egy nő negyven évesen szül (először): mit képzel ennyi idősen, ez felelőtlenség! Egy férfi ugyanebben a korban lesz apuka? Milyen jól tette, hogy várt, míg megérett erre a szerepre, még bőven időben van! Egy nő 50 évesen 35 éves férfival jár? Polgárpukkasztó, felháborító, érthetetlen, a párjának pedig tuti rossza a viszonya az anyjával és ezt kompenzálja, és az egész viszony beteges, úgy, ahogy van! Egy 50 éves pasinak harminc éves barátnője van? Mindenki természetesnek tartja, hogy ha megteheti, akkor minél fiatalabb nőt választ maga mellé és teljesen elfogadott ez a párosítás és korkülönbség.

 

egy evvel oregebb 03

 

Az öregedéstől minden nő fél, sőt nem csak fél, a többség egyenesen retteg, és ami a fentiekből is látszik, mindez okkal történik, bár annak eldöntése, hogy a korosodás külső jeleitől tartunk-e inkább, vagy attól, hogy nem teljesítjük az adott életkorban elvárt szinteket a megfelelő ütemben, egyénfüggő. Igazából, ami ezeken kívül esik, a tapasztalatokból fakadó lelki érettség és az élményeink, amelyek az idő során egyre többé tesznek minket, érték, valószínűleg ezért van az, hogy minden negatívum ellenére, ha egy 30 éves nőt megkérdeznek arról, hogy lenne-e inkább újra 25, a válasz szinte kivétel nélkül az, hogy nem, mert a mostani énemet sokkal jobban szeretem és tisztelem…

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

Hogyan számolj le végleg a negatív gondolkodással? – Megmutatjuk!

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!