Ilyet se hall mindennap az ember, aminek oka főleg az, hogy az illető annyira szégyelli, annyira fél attól, hogy valami komoly baja van, hogy inkább nem is beszél róla, főleg nem egy szakértőnek, aki esetleg segíthetne is rajta. De sokan még a legjobb barátnőjükkel is alig beszélik meg, nemhogy a pasijukkal, ha mondjuk párkapcsolatban élnek. Pedig ezen nincs semmi szégyellnivaló és az is lehet, hogy könnyen lehetne rajta segíteni, ha hajlandó lenne megnyílni valakinek az, aki orgazmus hiányban szenved.

 

 

sosem volt orgazmusom 01

Kép: pinterest.com

 

Ugyanis az orgazmus egy bitang összetett dolog. Nem megy olyan könnyen, mint a férfiaknál. A nők esetén számos dolognak kell „teljesülnie” ahhoz, hogy sikerüljön. Persze egyénenként eltérő, hiszen van, akinek lazán sikerül, másnak több felkészülésre és testi-lelki gyönyörre van hozzá szüksége.

 

Egy nőnek sokszor eleve szüksége van a megfelelő környezetre. Utána ki kell tudni pipálni a hangulatot is. Nem véletlenül nem megy nekik totál stresszesen meg fejfájással küzdve. Eleve több időre van általában véve (mint azt előbb írtam, mindenki más!) szüksége arra, hogy felizguljon, lázba jöjjön. Kell a flört, a romantika vagy legalábbis a kényeztetés, az előjáték. Vagyis a nőt kimondottan a fejénél fogva is el kell tekerni, nem elég a testét ingerelni.

 

Ha már ezek valamelyike nem teljesül, már nem biztos a siker. Aztán számolni kell azzal, hogy nem jó a partner játéka. Ügyetlen, kellemetlen az érintése, valamit nem jól csinál. Ezen viszont könnyen lehet segíteni azzal, hogy finoman irányítjuk és felhívjuk a figyelmét arra, hol találja a villanykapcsolónkat. Ám ha tartósan nem sikerül egyetlen vagy akár több partner mellett sem, akkor érdemes lehet felkeresni egy szakorvost, ugyanis az esetek többségében valamiféle pszichés ok áll a háttérben, nem pedig testi eredetű.

 

sosem volt orgazmusom 02

 

A 28 éves Marcella is ezt fontolgatja, hogy talán ideje lenne felkeresnie egy szakembert. Maga a szexualitás 18 évesen kezdte foglalkoztatni, addig a legcsekélyebb vágya sem volt a fiúkra, nemhogy a szexre. Viszont összejött egy sráccal és akkor lobbantak fel benne addig ismeretlen vágyak. Bár megtörtént a szüzességének elvesztése és utána sokat szeretkeztek, de jóformán nem érzett semmit. Nem érezte azt, hogy elveszíti az eszét, hogy iszonyatosan kívánná a partnerét, csak azt, hogy „valamiféle kis vágy motoszkált” benne.

 

Ezért elkezdett maszturbálni, hátha úgy sikerül, és eleve azért, hogy jobban megismerje a testét és az igényeit, ami egy fontos mozzanat az orgazmushoz. A maszturbációra kétségkívül szükség van ahhoz, hogy örömteli és kielégítő szexuális életet élhessünk. Csakhogy a maszturbáció sem hozta meg a kívánt hatást. Valamit érzett, de nem érezte magát tőle kielégültnek. Mintha nyomban el is múlt volna minden vágya és kedve sem volt tovább próbálkozni.

 

Viszont a tapasztaltabb kedvese igyekezett lelkesen örömöt szerezni neki, de sehogy sem jött össze. Végül három év után szakítottak, bár nem ez volt a fő oka. Onnantól kezdve több partnere is volt, akik szintén nem jártak nála sikerrel, ahogy az önkielégítés sem. Nem gondolná, hogy a partnereivel volt a baj, vagy legalábbis nem mindegyikkel, mert akadtak közöttük lelkes férfiak. De egy éve már tartós kapcsolatban él Jocóval, akit nagyon szeret és aki keményen dolgozik azért, hogy orgazmusa legyen barátnőjének, ám az továbbra is elmarad.

 

sosem volt orgazmusom 03

 

Már arra is hajlandónak bizonyult Marcella, hogy pornót nézzen a barátjával. Mindenfélét néztek. De egyik esetén sem érezte, hogy elöntötte volna a szexuális vágy. Valamivel gyorsabban izgult fel, de semmi több. Így 28 évesen pedig kezd komolyan aggódni azért, hogy még életében nem volt egy tisztességes orgazmusa, pedig ő igyekszik. Nem görcsöl rá, igyekszik ellazulni, kikapcsolódni, de nem jön a siker. Úgy érzi, még csak nem is az esetleges testi gátlások okozzák a bajt, mert szexinek, szépnek tartja magát.

 

De most már fél, hogy rá fog menni a kapcsolata. Jocónak óriási a szexuális vágya és fél, hogy véget fog érni amiatt, hogy a férfinak nincs nála sikerélménye. Minden tökéletes kettejük között, csak éppen kielégíteni nem tudja. Pedig még a szexuális segédeszközöket is próbálták, ám Marcella úgy jellemezte magát, „olyan vagyok, mint egy jéghely”. Gyakran sír és maga alatt van azért, mert úgy véli beteg, gondjai vannak, és talán sosem lesz orgazmusa, holott vágyik a szexuális beteljesülésre.

 

Pedig már attól is megnyugodna, ha legalább az önkielégítése során lenne, mivel jól tudja, hogy több féle orgazmus típus van és hogy vannak olyanok, akik szex ideje alatt sosem mennek el, mert nem képesek a hüvelyi orgazmusra, de legalább a csikló általi ingerlés által igen. Ám Marcella kitartóan ingerelte az évek során minden testrészét és mindenütt kudarcot vallott.

 

sosem volt orgazmusom 04

 

Úgyhogy talán épp itt lesz az ideje annak, ha felkeressen egy orvost, akinek a segítségével kizárhatják a fizikai tényezőket és esetleg megfejthetik azt, mi okozza lelki szinten a gátat, amiért nem tud kielégülni. Hiszen sokszor már az is gátolja, ha szex közben bevillannak a problémáink, a napi elintézni valók. Ha valaki nem tudja teljességgel átadni magát a pillanatnak, az élménynek, már búcsút inthet az orgazmusnak. Akkor meg pláne, ha esetleg fél elveszíteni az önkontrollt, hiszen az orgazmus egy olyan pillanat, mikor minden megszűnik és úgy idézhető elő, ha átadjuk magunkat a kedvesünknek, és a tetteknek. Ám az sem kizárt, hogy ennél mélyebben gyökerezik a probléma, valamiféle szülői tiltás hatására, de egyeseket a barátaik rossz tapasztalatai is befolyásolnak. Olyan dolgok derülhetnek ki, hogy mik gátolják az orgazmust, amire nem is gondolnánk. Ehhez kell a szakértő, aki erre rávilágíthat.

Marcella már teljesen kétségbe van esve, ezért is jutott arra a pontra, hogy irány a szexológus. Hiszen ha még depressziós is lesz a sikertelenség miatt és a félelemtől, hogy a párja elhagyja, csak tovább tetézi a bajt. Ezért bárki, aki hasonló helyzetben van, mint ő, ne várjon évekig, hanem mielőbb forduljon szakértőhöz!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Nő vagyok és szexfilmeket nézek – Na, és akkor mi van?!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!