Nagyjából az emberiség történetével egyidős a kérdés: milyen legyen az nő ott alul, a köldök alatti régióban, ahol a civilizált társadalmakban az erkölcsös embert csak kevesen látják?

 

Kép: pinterest.com

Pornó-effekt és a mindennapok trendje

Trendek jönnek mennek, bizonyos kultúrák a csupasz altájra esküsznek, míg mások a bundás verziót részesítik előnyben. A pornófilmek és egyéb erotikus médiatartalmak természetesen nagyban befolyásolják a fanszőrzet népszerűségének evolúcióját: a hetvenes, nyolcvanas években minden hölgy természet adta lehetőségeivel élt, a kilencvenes években a szolid fodrászkodás dívott, az ezredforduló elejére aztán az utolsó pihék is eltűntek a képernyőről, és ezzel együtt a bugyik mélyéről is.

 

A férfiak ízlése persze még a divat változásaitól is szerteágazóbb. Vannak, akik szerint a legszebb ház is veszít értékéből, ha a pázsit gondozatlan, míg mások kimondottan a dzsungelharcot kedvelik. Ízlés dolga. Mindkét szélsőségnek vannak előnyei, amiket most nem részleteznénk, hátha lecsúszott közben a képernyőről a képzeletbeli 18-as karika.

 

Zsolti 26 éves, ő a kopár nemi szervre esküszik: “Szeretem, ha szex közben érzem a lány bőrét, és a csikló látványa felizgat. Ráadásul szerintem higiénikusabb is a csupasz intim terület.” Az előbbi elmélettel nem vitatkozhatunk, az utóbbiról már megoszlanak a vélemények: egyes szakértők szerint a szőr nem véletlenül van ott a testünkön, ahol van: így védi az adott szervet a szennyeződésektől, jó példa erre a szempilla, ami nélkül szemünk jóval sebezhetőbb lenne.

 

Más pasikat ezzel szemben pont az izgat, ha göndörödik valami a bugyi alatt. “Ha csupasz lánnyal vagyok, olyan érzésem van, mintha egy kisóvodással csinálnám, aki még nem szőrösödik. Mivel a szexfilmekből már szinte teljesen eltűnt a fanszőr, nagyon fel tudok pörögni a dús, életerős bikinivonal látványától” – mondja a 21 éves Laci. Tegyük hozzá, 2017-ben, Magyarországon ő tartozik a kisebbséghez a 20-35 éves pasik körében.

 

Kép: mommyish.com

 

Az “intimfrizura” sokféle lehet – mit csináljak?

Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy persze nem csak csupaszra borotválhatjuk vagy természetes állapotában hagyhatjuk a fanszőrzetet, hanem léteznek egyéb megoldások is. Sokan gondosan megfodrászkodják, rövidre nyírják, megrítkítják a bozontot, mások extrém mintákat csináltatnak párjuk és maguk örömére.

Bőven akadnak olyan nők is, akik a hajkoronájukhoz hasonló módon változtatják a köldök alatti frizurát: néha hosszan és dúsan hagyják, máskor tüsire nyírják, majd egy szakítás után újra és újra visszatérnek a kopár szik sarjához. (A szeméremszőrzeteddel voltaképpen bármit megtehetsz, amit a hajaddal: egyedül a festést-színezést kerüld, merő egészségügyi okokból kifolyólag.)

 

A bizonytalanok közül sokan választják az úgynevezett “kis borz” fazont: ez az a stílus, ami oldalt csupaszít, középen egy vékony kis csíkot hagy csak meg csupán. Ez a megoldás általában a nektarin (=csupasz) és az őszibarack (=szőrös) verzió szerelmeseinek is egyaránt bejön. Ettől is fontosabb persze, hogy párod ne szeméremszőrzetedbe, hanem beléd legyen szerelmes, és úgy fogadjon el, ahogy vagy: szőröstől-bőröstől

 

Oké, de akkor mégis mit tegyen az egyszeri nő? A fő szabály egyszerű: tartsd úgy a gyepet, ahogyan az neked tetszik és kényelmes! Ne elsősorban az aktuális trend befolyásoljon: a lényeg, hogy neked tetsszen az eredmény, és persze kényelmes, higiénikus megoldásról legyen szó!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!