Mint ahogy a kettő nem is jár feltétlenül együtt. Az erős nő nem biztos, hogy domináns is. Sajnos manapság összemosódott a két fogalom. Nem árt letisztáznod magadban ezt a kérdést önismereti okokból kifolyólag és a férfi olvasóknak is mintegy útmutatóul szolgál, hogy megértsék ezeket a női típusokat, akikre ujjal mutogatnak, és egy kalap alá véve azt skandálják „feministák”.

eros dominans no 01

 

Kép: freepik.es

 

 

Ugyanis napjainkban egyre többet foglalkozunk a „női kérdéssel”. Hogy mennyire kinőtték magukat, milyen sikeresek és elismertek lettek, hogy kasztrálják a férfiakat és úgy tekintenek rájuk, mint modernkori feministákra, akik kihasználják, vagy éppen köpnek a férfiakra. Tény és való egy feminista határozott, céltudatos, erős, akár domináns is. Csakhogy nem minden erős nő feminista alkat is.

 

 

Mert kétségtelenül igaz, hogy a vérbeli feministák a nők úttörői, akik akár szívesen hangoztatják, hogy nincs szükség pasikra – sőt, egyesek utálják is őket, mindegyiket ugyanolyan szexmániás vagy szemétládának tartják – egyedül is bármit elérhetnek és hogy le az elnyomással, legyen nőuralom. Na, itt már csak-csak kitűnik a dominancia… hogy az ilyen jellegű nők akarnak győzni mindenben, magukhoz ragadni a hatalmat és megcserélnék a szerepeket. A pasinak kuss a nevük, ha kell, maradjanak otthon háztartást vezetni, gyereket nevelni, de ha nem, akkor ne korlátozzák a nőt abban, amit csinál és ahogy él. Igen, ezek a domináns szeretnek diktálni, szabályokat hozni. Azt hihetnéd, hogy senkinek nem kell egy ilyen dirigáló „házi sárkány”, csakhogy ez téves gondolat, sok pasit vonz egy ilyen határozott, talpraesett, önálló és tegyük hozzá, kőkemény nő. Tudod az, amelyik maga nyitja ki az uborkás üveget, krokodilbőrt növeszt és egy árva könny nem hagyja el a szemét. Azt csinál, amit akar és kedve szerint éri az életét. Hogy meddig tarthat egy ilyen párkapcsolat, az más kérdés, mert az dolog, hogy ez a karizma vonzza a férfiakat, de hogy meddig képesek lemondani a férfi mivoltukról egy ilyen nő mellett, az már más lapra tartozik. Persze van, akinek tökéletesen megfelel az alárendelt szerep. Ámde másokat egy idő után zavarni kezd korunk problémája, hogy kasztrálják őket és megelégelik a női dominanciát, még akkor is, ha kezdetben rém imponáló az, hogy az ágyban is a nő uralkodik a férfi fellett. Szóval mikor úgy érzik a nő papucsot vagy pincsit akar csinálni belőlük, akkor pedig búcsút vesznek egymástól, de semmi gond, a domináns vagy akár feminista nő – aki talán amúgy is csak ágymelegítőként tekintett a pasira - vállat von és megy tovább az útján… hiszen őket semmi és senki sem állíthatja meg!

 

eros dominans no 02

 

De mi újság azokkal a nőkkel, akik nem feministák, nem dominánsak, csak szimplán erősek? Az egyszer biztos, hogy nem szabad őket egy kalap alá venni. Nagyon sok erős nő van szerencsére a világban. Keményen dolgozó feleségek és családanyák, akiknek fényes karrierjük van. Intelligensek és sikeresek. Nem szenvednek hiányt magabiztosságból. A legkevésbé sem akarják sárba tiporni a férfi nemet, lábtörlőnek használni őket. Nem akarnak mindenáron uralkodni felettük. Tény és való, nekik is meg vannak a maguk szabályai, akár az, hogy anyagilag szeretnének függetlenek maradni vagy egyenlőséget követelnek maguknak. De ez egészen normális, hiszen ugyancsak határozott, vasakaratú nőkről beszélünk, akik a jég hátán is megélnek és bármilyen körülmények között feltalálják magukat.

 

Csakhogy akármilyen sikeresek, erősek is legyenek, ugyanúgy vágynak a szeretetre. Igenis igényük van a társas kapcsolatra, hogy szeretve legyenek.  Ugyanis időnként jól esik „kikapcsolniuk” és gyenge, törékenynek mutatkozni, akinek szüksége van egy lovagra, egy védelmezőre, aki igazi nőként tekint rá és a tenyerén hordozza. Nem is értem egyesek, hogy gondolhatják, hogy a kettő kizárja egymást, hogy az erős nőnek nem kell szeretet, törődés, romantika és gyengédség meg pasi. Egyáltalán nincs kőből a szívük! Vágynak egy hozzájuk illő, ugyanolyan intelligens és megértő párra, akivel egyenrangú társak lehetnek. Aki megérti őket, nem akarja elnyomni, meghagyja a kapcsolaton belüli szabadságukat, hagyja érvényesülni és megvalósítani önmagát. Ez az ember úgy férfi mellette, hogy közben nem akar egy rabszolga feleséget vagy irányítható nőt faragni belőle. Nem ragaszkodik a családfenntartó vagy a „ki az úr a háznál” szerephez. Az ágyban is helyet ad az egyenlőségnek, miközben férfiként képes újra és újra meghódítani a nőt. Ez azért nem egy lehetetlen vágy, egy pasi, aki minden ízében férfi, tisztában van az úriemberség fogalmával.

 

eros dominans no 03

 

Ezért ha Te erős nő vagy, nincs mitől tartanod. Ne hidd az, hogy nem fogsz kelleni a pasiknak, mert mindegyiket megrémíti az erőd, a tekintélyt parancsoló jellemed. Igen, lesznek olyanok, akik gyáván megijednek és már az első randin lekoptatnak vagy vissza sem hívnak, csak eltűnnek, mert ők féltik a státuszukat és nekik egy gyenge, irányítható nő kell. Akármennyire is tetszen egy ilyen férfi, inkább örülj is neki, hogy lelépett, nincs szükséged egy ilyen jellemre! Ám igenis lesznek férfiak, akik pont egy ilyen magabiztos, erős nőre vágynak és nem rettenek meg tőle. Keményen fognak harcolni érte és törik majd magukat azért, hogy meghódítsák.

 

eros dominans no 05

De ha te inkább egy domináns nő vagy, akkor persze eleve nem aggódsz a pártalálás miatt. Biztos meg van a magadhoz való önbizalmad, hogy könnyedén találsz férfit, ha akarsz, de az is lehet, hogy nincs kimondottan igényed rá. Az biztos, hogy sugárzod magadból a dominanciát, ugyanis az nem egy elnyomható dolog. Viszont ha te csak ágyasnak való pasit keresel, az tuti, hogy mind a tíz ujjadra találsz majd. Hogyha egyszer mégis úgy döntesz, beengedsz valakit az életedbe, akkor kénytelen leszel megbarátkozni azzal a bizonyos kompromisszum szóval… kivéve, ha olyanra bukkansz, aki maximális irányításra vágyik!

Reméljük, ennek a kis írásnak a segítségével közelebb kerültél önmagad megértéshez, illetve a férfi olvasók is tudomásul veszik, hogy nem minden feminista jellegű nő egyforma…

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Találhat párt egy okos és erős nő?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!