Attól még, hogy modern világban élünk, még nem biztos, hogy modernek is vagyunk. Elhiheted, itt most nem arra gondolok, hogy a legújabb divat szerint öltözöl, a legfrissebb trendeket tükrözi a frizurád vagy, hogy a legmodernebb telefon van a zsebedben. Az a nagy kérdés, hogy vajon lélekben is modern vagy-e! Ha igaz rád a következő 7 állítás, akkor kétségkívül az vagy!

 

mondern no 01

Kép: freegossip.gr

 

Itt a lehetőség, hogy megtudd: modern nő vagy, vagy sem! Amennyiben igaznak ítéled a következő 7 állítást, de legalábbis a legtöbbet, akkor valószínűleg az vagy.

 

1. Nem keresed a herceget és nem is várod, hogy a párod az legyen!

 

Az életed nem lányregény. Nem az a leghőbb vágyad, hogy megtaláld a daliás herceget, akivel ellovagolhatsz a naplementében. Persze ettől még lehetnek konkrét elképzeléseid róla, de nem idealizálod túl, nem várod, hogy maximálisan tökéletes legyen és minden álmodat valóra váltsa. Ha szingli vagy, nem a hercegedet keresed és amennyiben párban élsz, nem várod el a kedvesedtől, hogy élő Grimm-mese legyen. Neked egy valódi férfi kell és nem zuhansz meg, ha nem tökéletes.

 

mondern no 02

 

2. Nem ragaszkodsz a társadalmi normákhoz

 

A legkevésbé sem vagy annak a híve, hogy a nő csupán tenyészkanca, kinek az a feladata, hogy férjhez megy, szül három porontyot és főállású anya lesz. Nem ebben látod az életcélodat. Igaz, ettől még nincs bajod a házassággal és a gyereknemzéssel sem, de talán nem ezek az elsődleges dolgok az életedben. Szívesebben építenél karriert és előbb vinnéd valamire. Hiszel abban, hogy a nők is nagyra törhetnek, és kiemelkedő dolgokat vihetnek véghez. Számodra fontos az elismerés, a siker, hogy úgy érezd, vitted valamire az életben.

 

3. Tökéletesen meg vagy egyedül is

 

Ha éppen nincs kedvesed, nem esel mindjárt depresszióba. Jó-jó, vágysz a társaságra, szeretetre, szexre, de hogyha épp nincs megfelelő férfi, akkor nem rohansz bele egy pocsék kapcsolatba csak azért, hogy legyen valakid. Inkább választod, hogy egyedül legyél, addig is több időd jut magadra vagy akár a szeretteidre, barátaidra. Sosem érzed magadat magányosnak és nem félsz egyedül lenni, mert olyankor jól tudod, hogy az én-idődet töltöd. Pasi meg majd úgy is lesz.

 

mondern no 03

 

4. Nem függsz a párodtól

 

Hogyha van párod, egyáltalán nem függsz tőle. Ez nem azt jelenti, hogy sosem kérsz tőle segítséget, szívességet, hogy megfosztod attól, hogy férfi legyen, csak éppen nem akarsz a sziámi ikerpárja lenni. Utána is kikéred magadnak a privát szférát, és nem várod el, hogy eltartson vagy mindent megvegyen neked. Bár együtt vagytok, valahol szeretnéd megőrizni a függetlenségedet. Szívesen megtartod az állásodat és nem teszed a párodtól függővé a boldogságodat. Akkor is jól tudod érezni magad, mikor éppen nem vagytok együtt.

 

5. Nincs bajod az alkalmi szexszel

 

Tegyük fel, hogy nincs pasid. Oké, nincs társad. De attól még miért ne szexelhetnél? Miért kellene megvonnod magadtól az érintést, a szeretet, a testi örömöt? Nő vagy, nem robot, neked is lehetnek igényeid. Így hát nincs bajod azzal, ha kalandba, alkalmi szexbe bonyolódsz. De még ha nem is vagy a híve, akkor sem ellenzed és nem dobálsz köveket azokra a nőkre, akik viszont kihasználják a lehetőségeiket, hogy ma már egy nő is egész nyugodtan vadászgathat és kedvére szexelhet. Nincsenek előítéleteid azokkal szemben, akik ilyen kapcsolatokat tartanak fenn. Lehet, hogy te nem tennéd, de nem is fogsz ujjal mutogatni arra, aki megteszi. Amíg nem árt vele senkinek, addig miért ne?

 

mondern no 04

 

6. Helyén van az önértékelésed

 

A modern nő egy optimista, pozitív, határozott, céltudatos nő, akinek nagyon is helyén van az önbizalma. Nem függ másoktól. Ismeri a saját képességeit, hisz a tehetségében. Törekszik arra, hogy megvalósítsa magát és az álmait. Készen áll arra, hogy bemutatkozzon a világnak, megmutassa, mennyit ér. A modern nő tele van élettel, mert sok esetben merész, újító, vállalkozószellemű, aki vadászik az élményekre. Kétségkívül akadnak „szolidabb” modern nők is, de is ugyanolyan életrevalóak, mint élénkebb társaik. Mindkét esetben igaz, hogy tiszteli és szereti magát és ezért nem ragad meg a rossz kapcsolatokban. Nem fog senki mellett feleslegesen szenvedni.

 

7. Újító, úttörő vagy

 

Minden tekintetben egy reformer vagy. Ez nem jelenti azt, hogy egy-két hagyományt ne tartanál meg. De gyereknevelésnél sem ragaszkodsz feltétlenül a régi, jól bevált módszerekhez, mint ahogy a házasság, párkapcsolat esetén sem. Szeretsz kísérletezni és új dolgokat kipróbálni, vagyis egy kicsit mindig a saját szád íze szerint csinálod a dolgokat. Ott van benned a modern anyuka és a modern feleség egyszerre.

 

Nos, hogy látod? Igazak rád az állítások? Vagy legalábbis a nagyja? Akkor vérbeli modern nő vagy! Hogyha nem, igazából az sem, baj, nem vagy tőle kevesebb, valószínűleg kicsivel konzervatívabb vagy. Természetesen a konzervativizmust és a modernitást is túlzásba lehet vinni, fontos, hogy törekedjünk az arany középút megtalálására. Ugyanakkor mindkét típus értékes, így hát légy büszke magadra!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Te erős vagy inkább domináns nő vagy? Vajon a pasik felismerik a különbséget?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!