Te is próbáltad már? Azt hiszem, sokan elmondhatjuk azt, hogy megpróbáltuk. Őszinte elszántsággal, teljes erőbedobással nekiduráltuk magunkat. Ennek ellenére mégis fel kellett adnunk. Egyesek mégis elváltak. Miért? Hiszen csak pár dologra kellene odafigyelni, nem igaz? Akkor miért van az, hogy képtelenek vagyunk tökéletes feleségek lenni?


tokeletes feleseg 01

 

Kép: Freepik.com

 

 

Emlékszel még a napra, amikor a fejedbe vetted, hogy tökéletes feleség leszel? Mikor felébredt benned az ellenállhatatlan vágy, hogy újra meghódítsd a férjedet és megmutasd, te vagy számára a tökéletes? Talán azért tetted, mert így érezted jónak. De biztos volt olyan, aki kényszerűségből döntött így, mert tudta, hogy a férje vagy a családjaik ezt várnák el tőle. Ám sokan azért jutnak el erre a pontra, mert félnek attól, hogy a férjük majd más szoknya után néz. Esetleg meg is beszéltétek a párterápia vagy közös elhatározás során, hogyha nem változtok meg sürgősen, akkor válás lesz a vége.

 

Egyszóval eldöntötted, hogy vállalkozol a lehetetlenre és tökéletes feleség leszel. De miből áll az, hogy tökéletes feleség vagy? Az biztos, hogy nem a mosásban, a főzésben, meg takarításban merül ki a dolog. Nem kérdés, hogy ez mind egy feleség dolga. Van, hogy teljes egészében, mások pedig segítséget kapnak hozzá a férjüktől. Mert hát lássuk be, évszázadok óta ez a társadalmi szokás, illetve elvárás, hogy a nő vezesse a háztartást, nevelje a gyereket, a férj pedig megkeresi a kenyérre valót. Rengetegen próbálunk még mindig megfelelni ennek a szerepnek, mert számos férfi el is várja, hogy a felesége úgy tekintsen rá, mint a kenyérkeresőre, az Atyaúristenre, az uborkásüvegek legyőzőjére, egyszóval arra, akire maximálisan szükség van.

 

tokeletes feleseg 02

 

Közben talán nekiállsz vadul fogyózni, meg sportolni, felújítani a ruhatáradat és kiküszöbölni az összes szépséghibádat, hiszen nem csak az a fontos, mit adsz, hanem, hogy ki adja. Márpedig a szexi és gyönyörű feleség ritkán számít tehernek egy férfi számára.

Azon kívül, hogy gondoskodsz az ilyesfajta szükségleteiről, oda kell figyelned arra is, hogy lelki szinten is elégedett legyen veled. Érdeklődni kezdesz arról, milyen napja volt, arra kéred meséljen a munkájáról meg a kedvenc hobbijáról, egyáltalán mire vágyik az életben és miről mit gondol. El akarod érni, hogy ne csak a házvezetőnőjeként, hanem barátjaként, társaként is tekintsen rád, akivel bármit megoszthat. Ezért tudod jól, hogy beszélgetned kell vele a házasságotokról is. Mennyire elégedett vele, kettőtökkel, min változtatna. Borzasztó sokat kell beszélgetni a párunkkal ahhoz, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz, jobban megértsük a másikat, mert ezek a beszélgetések visznek előrébb.

 

Este pedig ideje levetni a házvezetőnő, a gyereknevelő és barát szerepét, hogy átmenj cédába. Hiszen a legtöbb férfi erre vágyik. Egy gondoskodó, szerető, hűséges, de ugyanakkor tüzes, rosszéletű asszonyra, akiből este kibújik a szajha. Úgyhogy felfrissíted a szexi ruhatáradat, mindenféle cikket olvasol, elfogadod a baráti tanácsokat arról, hogyan csempészd vissza a tüzet hálóba. Előadsz egy sztriptíztáncot, megtanulsz különböző pózokban szeretkezni, gyakorolod, hogy úgy néz ki és úgy is érezd magad, mint egy szexistennő és közben olyan dolgokat teszel, amit addig talán még csak a szexfilmekben láttál.

 

tokeletes feleseg 03

 

Végül nem marad más, hogy éljetek érdekes életét, vagyis időnként elutaztok, kirándultok, moziba mentek és igyekeztek minőségi időt is együtt tölteni.

 

Egy idő után már ott tartasz, hogy szinte mindent kipipálhatsz vagy amit nem, azzal többszöri nekifutás ellenére is szenvedsz. Mert mondjuk tipikus karrierista nő vagy és nincs kedved felvenni a háziasszonyi szerepet vagy látványosan a férjedre támaszkodni mikor egyedül is meg tudod oldani a gondjaidat. Nincs kedved vele lelkizni, moziba menni, mert jobb dolgod is lenne. Talán szeretkezni sem óhajtasz vele minden áldott este.

 

El is érkeztünk a kulcskérdéshez: amíg te azért izzadsz vért, hogy tökéletes feleség legyél, hol maradsz te? Mi az, amit te igazán szeretnél? Tényleg ez a vágyad, hogy tökéletes legyél? Ugyanis, ha ez életed leghőbb vágya, akkor megemelem előtted a kalapomat és minden jót kívánok! Ám ha igazából csak szenvedsz, hogy olyannak mutatkozz, ami nem te vagy, hogy azt add, amit képtelen vagy hosszú távon megtartani, mert gyárilag nem vagy olyan, akkor mi értelme az egésznek? Valóban kell neked annyira ez a házasság, még akkor is, te magad vagy az ára? Ne érts félre, mindig értékelendő, ha valaki változni akar és jobb szeretne lenni. Csakhogy ha az testi vagy lelki szenvedést okoz, az egészet megette a penész. Beetetted a férjedet azzal, ami nem vagy és utána képes lennél egész életeden át így kínlódni és átverni őt?

 

tokeletes feleseg 04

 

 

Értsd meg, azért nem sikerül tökéletes feleségnek lenned, mert nincs olyan! Senki sem tökéletes és ezt kellene fogadnod. Lehet, hogy valaki annak tűnik, de nem az. Vagy csak amennyire mindenki más tökéletes. Hiszen, ha jobban belegondolsz, teljesen szubjektív dolog a tökéletesség. Egy férjnek tökéletes lehet a csúnya és buta felesége is, mint ahogy másnak a gyönyörű és intelligens. Nem attól leszel tökéletes, hogy kínzod és másnak adod ki magad. Ha a férjed mégis ezt várja el, akkor nem is téged szeret. Akkor felmerül a kérdés, érdemes-e küzdeni a házasságért. Különben is, ha elválik tőled, mert nem vagy elég jó, inkább örülj neki. Hidd el, lesz más helyette, akinek te leszel a tökéletes!

 

Ha pedig egyedül benned fogalmazódott meg félelemből vagy hiúságból, hogy tökéletes akarsz lenni a férjed számára, aki mondjuk így is azt hangoztatja, hogy úgy vagy jó, ahogy, akkor miért szenvednél feleslegesen? Hogyha magad ellen dolgozol, a természeted ellen, persze, hogy nem leszel tökéletes! Ne tökéletes akarj lenni, hanem önmagad. A férjed pedig önmagadért szeressen, ahogy te is őt. Ne törődj a társadalmi elvárásokkal, hiszem ez a te házasságod, nem másé. Az legyen a fontos, hogy boldogok legyetek és ha a párod az melletted, akkor ezt fogadd el, hogy neki nem kell más, csak te, abban a formában, amilyenben most vagy!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

 

Ezeket a női típusokat kerülik el messzire a férfiak – Te vajon közöttük vagy?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!