Ismeritek az érzést? Mikor annyira szerelmesetek vagytok, annyira akartok valakit, hogy bármit megtennétek érte? A világ végére is elmennétek, ha ez lenne a feltétele annak, hogy végre együtt legyetek? De sajnos nem mindig nyerjük el a méltó jutalmunkat, amiért hosszú hónapokon, akár éveken át vártunk kitartóan, mert a hőn áhított kedves akkor sem lesz a miénk. Valahol ezt nagyon jól tudjuk, de mégis képesek vagyunk várni rá!

viszonzatlan szerelem var 01

Kép: Pixabay.com

 

Várunk rá, pedig nem ígért semmit. Soha egy szóval nem mondta, hogy elválik értünk a feleségétől, szakít a barátnőjével vagy hogy egyáltalán összejön velünk, még akkor sem, ha szabad. Egyszerűen a fejünkbe vettük ezt a hiú ábrándot, mert bízunk abban, hogy neki ugyanannyira fontosak vagyunk, mint amennyire ő nekünk. Képesek vagyunk éveket eltölteni a harmadik fél szerepében. Egyáltalán nem szép dolog, és biztos lehetne másképp is csinálni. De van az a vak szerelem, amikor az ember még egy ilyen helyzetbe is képes belemenni. Igenis, létezik azaz elvetemült, szédületes, őrjítő szerelem mikor semmi sem számít, csak hogy mellette legyünk. Ilyenkor az ember nem is gondol bele túlságosan a tetteinek a következményeibe, hogy segít megcsalni egy feleséget, egy barátnőt. Csak akkor gondol már bele, amikor titokban abban kezd reménykedni, hátha őt választják. Hogy eljön az este, mikor a férfi végre nem azt mondja, hogy haza kell mennie. mert várják otthon, hanem azt mondja: most már örökre veled maradok. Néha azt is lehet tudni, hogy pocsék a házassága, máskor pedig szinte tökéletes, de valamiért mégis ott van melletted és emiatt hajlamos vagy elhinni, hogy ennek érzelmi oka van. Talán van is, de nagyon jól tudod a szíved legmélyén, ha annyira szeretne, és veled akarna lenni, téged választana.

 

viszonzatlan szerelem var 02

 

Inkább fogod, benyeled a bánatot, a megalázottság és a szégyenérzetet, mert bárki bármit is mondjon, de igenis van az embernek. Vele szeretkezett a férfi, neki mondta, hogy jól érzi magát vele, hogy mellette szabad lehet és önmaga. Az ő fülbe súgta a szép szavakat, nem a párjáéba. Ennek ellenére utána mégis hozzá megy haza. Nincs olyan szerelmes nő, aki utána ne törne le, ne érezne valamiféle kihasználtságot és kilátástalanságot. Hiába tudja, mibe ment bele, hol számít ez akár egy végtelenül intelligens nőnek, ha szerelmes?

Akkor sem szívderítőbb sokkal a helyzet, ha az illető szabad. Hosszú ideje flörtöltök, de jelét se adta annak, hogy komolyan gondolja.

 

Mert talán nem is akarja. Igen, szemezik veled, kedvesen szól hozzád, néha még meg is érinti a válladat. Lehet, hogy csak szórakozik veled, mikor az arcodba hajol és azt hinnéd, megcsókol, de nem teszi. Te meg szabályosan bele vagy halva, de nem akarod a tudtára adni, mert félsz. Félsz, hogy elijeszted és lemond rólad. Félsz kezdeményezni, mert tartasz a csalódástól, hogy elutasít és azt mondja, nem vagy elég szép, okos, nem vagy elég méltó arra, hogy a párja legyél. Miért tenné ezt egy halálosan szerelmes nő kockára, hogy teljesen elveszítse? Igaz, hogy így sem az övé, de egy kicsit talán… egy egészen kicsike szeletet csak kap belőle és az több a semminél!

 

viszonzatlan szerelem var 03

 

Meg aztán… az a fránya remény mindig ott van! Az aztán tényleg sosem akar kihalni! Mindig csak reménykedünk abban, hogy talán ha megszépülünk, ha türelmesen várunk vagy odaadóan viselkedünk, akkor meggondolja magát. Ezt a hitet nem lehet csak úgy kiölni az emberből. Hiszen, ha ez sem lenne, ez a csepp kis reményke, akkor mi maradna? A szomorú valóság, hogy sosem lel viszonzásra a szerelme? Hogy sosem választják őt akár a feleség vagy az agglegény lét helyett. Nem fog elválni a szeretett férfi, a másik esetben meg talán csak szórakoznak vele.

 

Aztán egy szép napon azon kezdesz morfondírozni, hogy jutottál el idáig? Hogy a francba jött ez össze? Megláttad és azonnal beleszerettél vagy tett feléd egy kedves gesztust és azután? Majd okolni kezded magad, hogy lehetsz ekkora marha! Hiszen sosem választ téged! Persze, lehet ilyesmikről hallani, csodálatos szerelmi történetekről, és a filmeken kívül talán a valóságban is ismersz olyat, akinél ez bekövetkezett. Pont emiatt hiszed azt, hogy veled is megtörténhet! Mert miért pont te maradnál ki a szórásból? Különben is, mindenki manapság azzal jön, gondolkodj pozitívan, higgy amiben hinni akarsz és akkor megteremted vele a vágyadat. Tessék, már akár a spiritualitást is gyakorolni kezded meg tuningolod az önbizalmadat, csak sikerüljön! Képes vagy bármilyen kapaszkodóval élni, csak legyen egy falatka remény a számodra. Még akár arra is rászánod magad, hogy jóshoz fordulj és mondja meg ő! Az enyém lesz a férfi? Azt sem bánod, ha csak papíron létezik a jóstehetsége, de ha már azt mondja, hogy igen, akkor te aztán képes vagy rá évtizedekig is várni. Ugyanis ezt akarod. Ez a te bolondságod, hogy mindenáron hinni akarsz kettőtökben.

 

viszonzatlan szerelem var 04

 

Hiszen szereted. Őszinte és talán rajongó szerelemmel. Ez ellen pedig nem tehetsz semmit. Jobbik esetben egy szép napon kihevered őt. Megfakul a szerelem érzete és elfelejted. Vagy egyszerűen bepipulsz és ultimátumot adsz neki, hogy válasszon! Akar-e téged vagy sem? Elválik érted vagy nem? Eljöhet a pont, mikor már annyira szabadulni akarsz a már-már beteges szerelemtől, hogy készen állsz felrúgni az ideáidat és ha majd beledöglesz is, vállalod, hogy nemet mond, mert már az is jobb lesz annál, minthogy csak vársz.

 

Csakhogy mi nők, képesek vagyunk hosszú-hosszú némán tűrni és szenvedni, ezért ha most ebben a helyzetben vagy, talán nem a közeljövőben szánod rá magad erre a lépésre. Pedig jól tudod, hogy jobban tennéd. Esélyt adhatnál egy másik kapcsolatnak, ahol a szerelmed viszonzásra találni. Ám hallani sem akarsz másik kapcsolatról, mert neked ő kell!

 

 

Úgyhogy szenvedjünk csak, mert megérdemeljük, ha ilyen bolondok vagyunk, hogy tudjuk, hogy nem lesz a miénk és mégis várunk rá!

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Hogyan éld túl azt, ha megbántottak?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!