Természetesen nehéz mások életébe látni és megmondani, mi az oka a magánynak, amikor már úgy érzed, mindent megtettél azért, hogy társra lelj. Íme, a leggyakoribb okok a kényszerszingliség mellett.

 

kenyszerszingliseg 01

 

Képe: Pixabay.com

 

1. Nem vagy még túl egy korábbi nagy csalódáson

 

Hiába mondják, hogy az idő minden sebet begyógyít, az igazság az, hogy a korábbi sérelmek és fájdalmak elengedésén neked is dolgoznod kell. Ez nem mindig egyszer, különösen akkor, ha egyedül kell lezárnod valamit, mivel a másik nincs segítségedre az elengedésben (elmenekül a tisztázó nagy beszélgetés elől, esetleg soha nem is voltatok olyan nexusban, hogy őszintén beszélgessetek). Akárhogy is, ahhoz, hogy újba fogj, el kell engedned a régit, helyet kell csinálnod a nagy szerelemnek.

 

2. Túl sok időt töltesz egyedül

 

Egyszerű logika: ha folyton a négy fal között lógsz egymagad, és nem jársz emberek közé, mégis hogyan várod, hogy bárkivel is megismerkedj, aki felkelti érdeklődésedet? Ha partnerre vágysz, nem csak ki kell lépned a világodból, de a világból kilépve a szemedet is ki kell nyitnod, hogy nyitottá válj a potenciális lehetőségekre. Igen, akár a villamoson vagy egy gyorsétteremben, soha nem lehet tudni.

 

kenyszerszingliseg 02

 

3. Képtelen vagy megszabadulni a mérgező kapcsolatoktól

 

Van olyan barátod, aki folyton lehúz, mert mindig csak másokat kritizál? Ha meglátogatod anyádékat, megesik, hogy még napokig nem térsz magadhoz a pesszimista, nihilista panaszáradatuktól? Hagyod, hogy a cinikus és hideg kollégáid mindent és mindenkit kigúnyoljanak? Rossz hírünk van: egy ilyen lelki állapotban nehéz megnyílni a szerelemre.

 

4. Rettegsz az elköteleződéstől

 

A felszínen vágysz rá, és talán magadnak sem vallod be, hogy fogalmad sincs, mit kezdenél valakivel, akivel eszméletlenül szoros kapcsolatot alakítasz ki, és mindennapjaid részévé válik. Ez valóban ijesztő lehet, de ne feledd: egy egészséges kapcsolatban nem kevesebb lehetőséged lesz, mint most van, hanem több, hiszen nem korlátozzátok, hanem segítitek egymást. Ha ezt nem találod meg a partnered mellett, menekülj!

 

kenyszerszingliseg 03

 

5. Nehézséget okoz számodra, hogy másban megbízz

 

Értek már negatív élmények, talán éppen az édesapád vagy az édesanyád hagyott el, csapott be, de az is lehet, hogy lelkileg és/vagy fizikailag bántalmaztak. Ez nem mindig tudatosodik benned, előfordulhat, hogy egy kis segítségre van szükséged, hogy felismerd a problémát és tovább tud lépni. Ne szégyelld megtalálni a megfelelő segítőt, legyen szó csoportos vagy egyéni terápiáról!

 

6. Beleragadtál az online randivilág útvesztőibe

 

Bárhol találhatsz igazi társra, ez a tétel továbbra is áll, de igen gyakran az online társkeresők csak hátráltatnak az előrejutásban, hiszen elveszel a virtuális gesztusokban, hetekig levelezgetsz, csetelsz és telefonálsz valakivel, akiben nincs is fantázia, esetleg becsapnak és felületnek, és utána még nehezebb újra bíznod. Az online randi legyen csak egy opció a sok közül, ahová benézel néha, de ha néhány levél után nincs személyes találkozó, ne etesd a trollt.

 

kenyszerszingliseg 04

 

7. Nagyon leköt téged a munkád

 

Vannak életszakaszok, amikor a hivatás a legfontosabb, mert fel kell építeni valamit, ami egész későbbi karriered biztos alapja lehet. Ha azonban hosszú időre beleragadsz ebbe az állapotba, és képtelen vagy kiszakadni a 60-70 órás munkahetekből, illetve a magánéletedben sem vagy jelen, a legértékesebb kapcsolódásoktól és legszebb élményektől foszthatod meg magad.

 

8. Túl magasak az elvárásaid

 

Az teljesen rendben van, hogy nem „valakit”, „bárkit” akarsz magad mellé, hanem egy hozzád illő társat, aki veled egy szinten mozog, együtt rezeg. De vajon realisztikusak az elvárásaid, nem vársz túl sokat? Létezik olyan ember, akit elképzelsz magadnak, vagy ez csupán fantázia? És te vajon olyan ideális társ vagy-e, akivel egy ilyen képzeletbeli – vagy épp valós – karakter jól érezné magát?

 

kenyszerszingliseg 05

 

9. Görcsösen ragaszkodsz egy illuzórikus elképzeléshez

 

„Legyen szőke, 185 centiméter magas, kék szemű és legyen két diplomája” – jelölte ki egyszer az irányt a párkereső ismerős. „És ha barna lesz a szeme?” – kérdezte a társaságban az egyik lány. „Eszednél vagy mit kezdenék egy barna szeművel...?” – hangzott a válasz. Ez talán extrém példának tűnik, de sokszor olyan mereven ragaszkodunk egy-egy bennünk élő képhez, hogy észre sem vesszük azokat, akikkel együtt rezeghetnénk.

 

10. Saját magadat korlátozod hiedelemvilágoddal

 

A végére hagytuk, pedig az egyik leggyakoribb indok. Túl öreg vagy, túl fiatal, nem érdemled meg az igaz szerelmet, túl kövér vagy, túl kicsi a melled, amúgy is hogy nézel ki, és hát mégis kinek kéne épp egy ilyen nő? És egyébként is, nincs szerencséd a szerelemben, minden férfi csak kihasznál... Az ember rengeteg korlátot állít maga elé anélkül, hogy észrevenné, ám amíg ezekkel nem számolsz le, esélyed sincs megfelelő társat vonzani.

 

 

A jó hír az, hogy a 10 pont közül bármelyik is igaz rád, soha nem késő változtatni: ébredj fel, és éld meg, amire készen állsz!

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!