Nem kérdés, hogy a szeretetteljes kapcsolatok hogyan befolyásolják mindennapjainkat, kinézetünket és az egészségünket is. Akkor tehát a szeretet lenne a legjobb orvosság és gyógyír minden betegségre?

 

Kép: pexels.com

 

 1. A szeretetben lévő ember könnyebben hagy fel káros szenvedélyeivel

Nagy általánosságban a drasztikus változások szokták meghozni a vágyott sikert egy adott kérdéskörben. Hogy ideig-óráig tart, az viszont már egy másik kérdés, de az minden bizonnyal egyértelmű, hogy a párkapcsolatban és szerelemben lévő párok esetében ez tartósan megmarad. Magyarázata végtelenül egyszerű, ugyanis a partnerek hatalmas erőt képesek adni egymásnak. Így tehát a kapcsolatban lévő emberek sokkal nagyobb eséllyel képesek leszokni például a dohányzásról, mint az egyedülálló személyek.

 

  1. A szerelmes embert nem éri stressz

A szex fantasztikus dolog, de sajnos még mindig nem ez a kulcsa a stresszmentes életnek. Sokkal inkább az ölelés, így nem véletlen, hogy ha turbékoló gerlepárokat látunk összebújva az utcán, azokról sugárzik a kiegyensúlyozottság. Bizonyított tény, hogy az ölelés növeli a szervezet oxitocin szintjét, ami enyhíti a stresszt és javítja a közérzetet. A kulcs tehát az ölelkezésben rejlik.

 

  1. A szeretet a hosszú élet titka

A párkapcsolatban élő nők 20%-kal csökkentik a betegségek kialakulásának kockázatát. Természetesen jelen esetben is a harmonikus kapcsolatról beszélünk, hiszen egy rossz párkapcsolat ugyanúgy lehet gyilkos is. Ha ilyenben élsz, azonnal lépj ki belőle! Jó hír a férfiak számára is, hogy boldog kapcsolat esetén 100, de akár 200%-kal kevesebb eséllyel halnak meg idő előtt. A szerelem életben tart!

 

Kép: pexels.com

 

  1. A szeretet meggyógyít

A vérnyomás csökkenésének nagy szerepe van a szeretetnek is, ez nem kérdéses. De már azt is tudjuk, hogy a rák gyógyítására is kiváló. A téma egyik szakértője, Camelia Ray úgy fogalmazott, hogy : „a rákból elenyésző százalékban gyógyultak fel egyedülálló személyek. Ezzel szemben a párkapcsolatban lévő emberek szervezetében nem egy alkalommal tűntek el a rákos sejtek, amit a család támogatásának és a szerelem jelenlétének köszönhetnek.”

 

  1. A szeretet sportossá tesz

Amennyiben ott van benned a szeretet érzése, az energiaszinted biztosan megnő, amit az edzőteremben neked megfelelően tudsz kamatoztatni. Ráadásul ha a kapcsolat mindkét szereplője sportember, akkor minden bizonnyal képesek egymást motiválni egy adott cél elérése érdekében. Ugyanúgy igaz ez a fogyásra is, vagyis a kapcsolatban lévő személyeknek bizonyára könnyebb dolguk van, ha le akarnak számolni a kilókkal.

 

  1. A szeretet megfiatalít

A szeretet és a szerelem egyértelműen megfiatalítja a bőrödet, a kisugárzásodat és az egész lényedet. A tudomány még nevet is adott ennek a jelenségnek, mégpedig szexuális fényként vált ismertté. Add meg magadnak a lehetőséget, hogy ebben a fényben ragyoghass minden nap!

 

 1. A család-barát ölelés táplál

Azt már a fentiekből is megtudtuk, hogy az ölelés gyógyír a léleknek, de fontosságáról még nem esett szó mélyebben. Az egyedülállóak is ugyanúgy részesülhetnek a szeretetben, abszolút nem törvényszerűség, hogy hiányt szenvedjenek belőle! Egy baráti ölelés mindig energiával és önbizalommal tölt fel, a családi és rokoni ölelések pedig egyediségekben is bővelkednek. Használjuk ki ezeket a lehetőségeket is!

Ha ott van benned a szeretet és a szerelem, akkor életed a legpozitívabb irányba mozdulhat el. Megszűnnek a betegségek és állandósul az egészség. A szépség, a siker és a fiatalság forrása is maga a szeretet. Lásd be végre, hogy nélküle nem élhetsz teljes életet! 

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!