De az is lehetett volna a cím, hogy pasit akarok, nem pedig gyereket. Mert mindkettő ugyanarra utal. Ugyanis akadnak olyan férfiak – hála az égnek, nem mindegyik ilyen, általánosítás ide vagy oda! – akik bizony feleség helyett valahol anyukára vágynak. Pont úgy viselkednek a nejükkel, mintha az anyjuk lenne, illetve némi extrával, de azt várják, hogy anyaként viselkedjenek. Márpedig ez nem sok nőnek jön be manapság!

 

 

felesged nem az anyad 01

Kép: vix.com

 

Persze itt is van olyan, aki azt mondja: semmi bajom vele, belefér. Ha valaki szeret pótanya lenni, szíve joga. Viszont sokakat inkább zavar a párjuk anyakomplexusa. Egy nő általában szerelemre, romantikára, szexre vágyik, egy partnerre, akivel lehet jókat beszélgetni. Nem pedig arra, hogy már a húszas éveikben vagy a kapcsolatuk elején tutujgatnia kelljen a párját. Ugyanez igaz a házaspárokra is, ahol ugye gyakran előfordul, hogy az egyik, vagy mindkét fél elengedni magát a házasság után. Olyankor születnek a bunkók, akik belegyógyulnak a kanapéba, a házi sárkányok meg persze a nagy gyerekek.

 

Ha egy nő gyereket akar, akkor majd jelzi a párjának, hogy gyerekre vágyik. Addig nem akar a kedvesén gyakorolni. Nem akarja non-stop kiszolgálni, az igényeit lesni és attól is herótja van, ha a férje a szabad napjukon egész nap a számítógép vagy az Xbox előtt ül, mert a játék sokkal izgalmasabb, mint egy kirándulás vagy randi a közeli városban. Otthon elég, ha beböffenti, hogy „Hozz már be egy sört, ha arra jársz!” vagy „Nincs kedved leszaladni a boltba egy kis chipsért?”

 

Még az is elfogadható, ha a férfi oda van a Marvel univerzumért, hősös filmeket néz, figurákat gyűjt vagy matchboxokat. Bár nem kevés olyan nő van, aki sarkon fordul egy ilyen „gyerek” láttán. Más pedig úgy van vele, nem baj, jobb, mintha cigire vagy piára költené a pénzét és amíg esténként tud úgy viselkedni, mint egy dúvad és leveszi őt a lábáról, meg a hétvégi romantikus piknikezéssel, addig végképp nem izgatja a dolog. Ugyanis nem igaz, hogy a nők nem alkuképesek! Nincsenek feltétlenül tele elvárásokkal a másik fél iránt. Szeretnék, ha mindketten boldogok lennének a kapcsolatban és ezért nyitottak a különböző megoldásokra.

 

felesged nem az anyad 02

 

Téves gondolat az, hogy a nő anyának termett. Mert nem. Egy nő rendkívül sokoldalú. Egy nő lehet fiatal, zsenge szűz, szerető, barát, elismert tekintély a szakmájában, feleség és csak valahol mindezek után anya és az anyaság után is vár még rá élet. Vagyis nem azért él, hogy gondoskodjon másokról. Igen, kétségkívül benne van a gondoskodás hajlama és ha a férje nem érzi jól magát, vagy haza jön lehorzsolt térddel, netán borús hangulattal, mert lecseszték a munkahelyén, a felesége gondoskodni fog róla, mert szereti.

 

Valóban, megvan egy nagy gyerek bája is, valaki kifejezetten szereti őket. Cukik, szexin kisfiúsak és igen, akadnak nők, akik különösen imádnak másokról gondoskodni. „Anyáskodni”. De gyakran náluk is úgy működhet ez a kapcsolat, ha a férje időről-időre át tud menni hősbe, lovagba, csődörbe, oroszlánba, szóval tud mutatni valami igazán férfiasat és nem mindig egy kisgyerek.

 

 

Ennek fényében csoda lenne, hogy ma már egyre több nő vágyik kevésbé gyerekre vagy legalábbis kitolja harminc fölé, akár negyvenhez közelítve? Nagy nehezen meglelik a kedvesüket, összeházasodnak, és esetleg azzal szembesül, hogy egy kisfiú vette el. Hát akar ő még magának egy gyereket is, mikor van már egy? Ugyanis nem mindig a karrier a „bűnös”, hogy amiatt nem vágynak a nők családra, gyerekre. Ugyanakkor nem is azt akarom kihozni, hogy a férfiak a ludasok, de igenis vannak esetek, ahol igen. Ahol a nő úgy érzi, nem kell neki még egy gyerek is, mikor épp elég türelmet kell tanúsítania a férje iránt, akit szeret és igyekszik elfogadni úgy, ahogy van. Vagy megpróbálja megváltoztatni, ami vagy sikerül, vagy nem. De náluk már van egy ember, aki körül sürögni-forogni kell, aki ugráltatja. Csak épp nem kell megetetni meg pelenkázni, de nagyjából ennyi a különbség.

 

felesged nem az anyad 03

 

Maximum abban reménykednek, ha lesz egy gyerek, a férjük is felnő és előjön valamiféle apás-férfias énje. Vagy inkább… még nagyobb gyerek lesz belőle. Ha pedig ezen nem tud változtatni a férfi, hogy néha férfi legyen vagy a nő elfogadni, hogy így járt, két gyerek is jutott neki, akkor cseszheti a romantikát meg a szerelmet.

 

Természetesen a kulcs az, hogy tudatjuk a férfival, hogy nagyon szeretjük, de nekünk férfi, férj kell, nem pedig nagy gyerek. Hogy nem akarunk a pótanyja lenni. Hiszen ha csak gondolatban vágyakozunk erre, aligha fogja kitalálni, kivéve, ha ő Charles Xavier, aminek elég csöpp az esélye. Mindketten megkaphatják, amit akarnak, ha beszélnek róla. Ezért nem érdemes csendben, magunkban fortyogva várni évekig arra, hogy a férfi majd biztos felnő… mert ritka, hogy csak úgy magától férfi legyen belőle, pláne ha nem tudja, igény is lenne rá és el is vállaljuk a pótanya szerepét.

 

Nem baj, hogy szereti az anyját, és jó volna belőle egy házon belül is - hogy törődésre vágyik, de meg kell értenie, hogy a nőnek is kell a szeretet, a megértés. Hogy nőnek érezze magát. Megélhesse a női mivoltát, ami feleségként csúcsosodik ki benne. Lássuk be, jobbik esetben minden férfinak ott van az anyja, hát nem akar mellé egy feleséget is?

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Azzal zsarolsz, hogy nem szeretsz? – Azt hiszed, ez beválik?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!