Sokakat, ha megkérdeznek arról, hogy szerintük kinek a kielégítése fontosabb, azt szokták válaszolni, hogy mindkét fél vágya ugyanolyan fontos. Ahogy a párkapcsolat, a házasság, a szex is kétemberes. Fontos, hogy mindketten élvezzék. Ez valahol igaz. De vajon hosszú távon kinek az elégedettsége lehet hatással a kapcsolat minőségére és időtartamára? Meg fogsz lepődni, mert a válasz nem az, hogy a nő és a férfi szexuális tapasztalata ugyanolyan fontos.

 

 

nok kielegitese fontosabb 01

kép: vg.no

 

A Psychology Today által megjelentett kutatások eredményei szerint valamivel fontosabbak lehetnek a nők szexuális tapasztalatai a hosszú távú kapcsolathoz. Hogyha nem akarjuk kerülgetni a forró kását, röviden-tömören úgyis mondhatnánk: fontosabb, hogy a nő élvezze a szexet és kielégítőnek találja. Ugyanis a hölgyek szexuális tapasztalatai nagyban befolyásolják a kapcsolat minőségét és időtartamát.

 

Mint azt tudjuk, a nők összetett lények. Nem elég nekik, hogy a férfi jól nézzen ki. Kismillió másik dolog is számít nekik: a személyisége, a lelke, hogyan csókol, milyen az ágyban. Sok férfinak ennek a fele is elég. Ám ahhoz, hogy egy nő szexuális vágyat érezzen a férfi iránt a legtöbb esetben szüksége van arra, hogy a lénye is megfogja, ne csak külseje. De van ebben egy kis biológia: a legszebb, a legerősebb hím párosodhat a nősténnyel, mert az biztos, hogy jó utódokat fog nemzeni. Ezért nem mindegy általában a nőknek sem, hogy kivel bújnak ágyba. Kezdjük ott, hogy nagyon sok nő képtelen érzelmek nélkül lefeküdni valakivel, ami a rengeteg férfiról nem mondható el.

 

Tehát, adott egy pár. A nő részéről van testi és lelki vonzalom. Mi kell még? Nem árt, ha jól csókol. Szívesebben bújnak hosszú távon olyannal ágyba, aki hajlandó csókolózni és aki ráadásul jól is csinálja. Azzal is tisztában vagyunk, maga a női orgazmus mennyire összetett. Amíg a férfiaknak minden nehézség nélkül elérik a tűzijátékot, a nőknél vagy tengernyi kritériumra van szükség, hogy létrejöjjön. De érdemes is érte megdolgozni mindkét fél számára.

 

nok kielegitese fontosabb 02

 

Mivelhogy az a nő, akinek rendszeresen van orgazmusa, boldog és elégedett. Önmagával, a partnerével, a világgal, egyszerűen mindennel. Ha elégedett szex terén a kedvesével, mert képes kielégíteni, akkor kész a hosszú távú kapcsolat fenntartására. Ráadásul egy másik kutatás azt is megerősítette, hogy a nők által megélt orgazmus segít abban, hogy a születendő gyerek erősebb immunrendszerrel bírjon. Ezért sem véletlen, hogy sokkal inkább kutatják a női orgazmust, semmint a férfiét.

 

Szóval nemcsak azért fontos a nő orgazmusa, mert akkor nem adja fejét a megcsalásra vagy szakításra, hanem mert lelki szinten is rendben lesz, márpedig jól tudjuk, hogy a lelki boldogság milyen fontos egy nőnek! Azok, akik nem jutnak el a csúcsra – és most nem a tipikus orgazmus problémákra kell gondolni – feszültek, stresszesek, elégedetlenek a nemi életükkel és a párjukkal. Ezek pedig mind-mind szakításhoz vezethetnek vagy hosszú, csendes, lélekölő szenvedéshez. De éppen ezért tükrözi jobban a női orgazmus a kapcsolat minőségét, semmint a férfi, hiszen a férfiaknak gyakrabban van és jóval könnyebben érnek el a csúcsra.

 

Bizonyára azt hitted, hogy ez inkább a férfiakra igaz. Hogy az a pasi, aki elégedetlen az ágyban, egyből félrelép vagy dobja a nőt, ám ez a nőkre is igaz lehet, bár hozzá kell tenni, bizonyos tekintetben készségesebbek és türelmesebbek a férfiakkal. A házasságot – de talán még a szülést -  követő első néhány évben csökken a libidójuk, ellenben sokuk ugyanúgy él nemi életet, mert tisztában vannak a férfiak igényeivel. Nem minden nő panaszkodik fejfájásra meg fáradtságra.

 

nok kielegitese fontosabb 03

 

Ugyanakkor az is igaz, hogy sok kapcsolat ment tönkre azért, mert a nő évek óta nem élte az át orgazmust és megkeseredett az egyébként működőképes kapcsolatába. Igen tudjuk, hogy vannak olyanok, akiknek annyira nem fontos szex, és inkább arra szavaznak, hogy a párkapcsolatuk legyen jó vagyis inkább a lelki kielégülés a lényeg. De gyakran ennek nagyon is megvan a hátulütője, mivel tetszik vagy sem, a szex fontos része az emberi természetnek.

 

Továbbá, mikor újra belendülnek azok, akik libidója csak átmenetileg csökkent, ugyanúgy kívánják a szexet és ugyanúgy fontos lesz nekik a minősége. Ha csak nincs fizikai oka, tehát valamiféle betegsége, ami megakadályozná őket. Máskülönben gondolj csak bele, sok esetben a férfiak az évek előrehaladtával beérik azzal, ha van. A szex a lényeg. Míg a nőknek ugyanolyan fontos marad a romantika, a körítés, a szenvedély, az előjáték és persze a csók.

 

Természetesen mindannyian mások vagyunk, így cikkben leírtak nem egyezhetnek mindenkivel. Elvégre vannak férfiak, akiknek ugyanolyan fontos a lelkiség és a minőségi szex, és nőkből is akad, aki csak a jó szexért van a pasival. Összességében az mondható el, hogy mindkét fél vágyai és kielégülése fontos a hosszú és minőségi párkapcsolathoz. Szó sincs arról, hogy mostantól csak a nők érdekeit kellene szem előtt tartani. Csupán vannak bizonyos tényezők, amik arra engednek következtetni, hogy érdemes több figyelmet szentelni a nők kielégítésére és orgazmusára.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Házasságban vagy párkapcsolatban jobb a szex?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!