Lépten-nyomon, röptében a legyet, állandóan szexelni akar. Mégis mit lehet kezdeni egy olyan párral, akinek a szexből áll az élet? Aki semmi másra nem tud gondolni, sőt, néha még beszélni se, csak a szexről? Honnantól számít betegesnek a túlzott szexuális vágy?

  szexfuggo 01

Kép: freepik.com

 

A szakértők azt mondják, hogy az a normális, ha egy pár legalább heti egyszer szeretkezik. Az teljesen rendben van és egészséges. Sokaknak ez teljesen kielégítő, hiszen a minőségi szexhez idő, hangulat és energia kell. Másoknak sok lenne a több alkalom heti 40 vagy annál is több munkaóra, esetleg gyereknevelés mellett, úgy, hogy még magára is szeretne időt szánni.

 

Csakhogy vannak pasik, akiknek ennél több kell. Azt szerintem mindenki el tudja fogadni, hogy a férfi-férfi, vágyai és igényei vannak, hogy általában jobban akarják a szexet, mint a nők. Egy jó párkapcsolatban a hölgyek lehetőségeikhez mérten igyekszenek is a partnerük kedvére tenni.

 

De mi van akkor, ha a pasinak a szex a mindene? Ha mindennap akarja, nemhogy egyszer, hanem többször és azonnal, akkor, amikor neki éppen kattanása van, mert azonnali kielégülésre vágyik. Elvárja, hogy a nő menten dobjon el mindent és tegye szét a lábait. Egy friss kapcsolatban még talán bele is fér a kezdeti nagy hévben, de utána mihez kezdjen vele az ember lánya? Mikor lenne jobb dolga is, fáradt, rosszul van és szeretne mást is csinálni? Egy idő után meglehetősen terhessé válhat a számára, hogy a párja állandóan kekszelne és hogy csak arra tud gondolni, minden vicce arra éleződik ki és képtelen néha másról beszélni.

 

tulzott szexualis vagy 04

 

Mi a gond az ilyen emberrel?

 

Szögezzük le, hogy nem mindegy, hogy túlzott szexuális vágyról beszélünk vagy szexfüggőségről, ugyanis az utóbbi már inkább betegség, hiszen függőség. Szexfüggőségről akkor beszélhetünk, ha a férfi vágyai már kezelhetetlenek. Ha elönti a vágy és nem bírja türtőztetni magát és azonnal szexelnie vagy maszturbálnia kell, nem hogy otthon, de akár a munkahelyén vagy bárhol máshol. Illetve ha ezt otthon nem kapja meg, akkor képes ész nélkül bárkivel megcsalni a párját. További figyelmeztető jelek lehetnek: ha komolyan másra sem tud gondolni csak a kufircra, szinte mindennap néz pornót, és rendszeres szexuális viszony mellett is akár mindennap magához nyúl. Elhanyagolja az életét, mert a szex tölti ki minden percét. Általában az ilyen személyek nehezen kötődnek másokhoz érzelmileg, mert számukra nem a szeretet, meg a törődés fontos a szexuális kapcsolatban, hanem a kielégülés. Meg eleve minden, ami függőség, az egy jelzés arra, hogy valamit elnyom magában. Talán pont azt, hogy nem tud szeretni vagy kötődni. De a teljesség kedvérért hozzá kell tenni, hogy szexuális trauma, gyerekkori bántalmazás is okozhatja. Egyértelműen betegesen hangzik, ugye?

 

tulzott szexualis vagy 03

 

De mi a helyzet az erős szexuális vággyal? Azaz előbb leírtak a light-os verziója, amikor nem beszélhetünk függőségről. Mert bár az illetőnek késztetése van, de alkalmanként képes elfogadni a nemet, nem lóg állandóan a pornóoldalakon és beéri a napi eggyel vagy azzal, ha valamivel ritkábban. Tud másról is beszélni és látványosan nem csak a szex tölti ki az életét. Illetve ugyanolyan fontos neki az, hogy a partnerének is jó legyen, nem csak neki, nem úgy, mint a szexfüggőnek, aki csak magára gondol.

 

tulzott szexualis vagy 02

 

Mert legyünk tisztában azzal, hogy teljes normális, ha az egyik fél jobban kívánja a szexet. Ez ráadásul időszakosan változhat. Mint ahogy ne feledkezzünk meg arról, nem hogy csak férfi, ha nem nő is lehet szexfüggő!

 

Ha a párunk akár mindennap jelét adja annak, hogy kíván és nem csak kufircolni, hanem szeretkezni akar és igyekszik minket is lázba hozni hozzá, az nem jelenti azt, hogy szexfüggő, csak azt, hogy erős vágya van.

 

Mit tegyünk a párunkkal akár szexfüggő, akár erős vágyai vannak?

 

Ha szexfüggő, akkor nincs mese, akkor már orvosi segítségre lesz szükség. Szembesíteni kell a problémájával, feltárni annak gyökereit és foglalkozni kell vele. Elsősorban neked kell vele erről beszélned és meggyőznöd, hogy forduljon segítségért.

 

Amennyiben inkább csak erős szexuális vágyai vannak, akkor le kell vele ülni és beszélni róla, hogy fontos neked ő és az, hogy boldog legyen, de néha értse meg, hogy fáradt vagy, nem kívánod a szerelmet, indokold is meg miért, de az elmaradott alkalmakat be fogjátok pótolni. Illetve mikor próbálkozik, finoman utasítsd vissza és ajánlj fel helyette egy másik alkalmat. Egy normális, működő kapcsolatban lehet erről beszélni és sikeres kompromisszumot kötni. Vagy viccesen megjegyezheted neki, hogy nyugodtan beülhet a kádba, nem fogsz rányitni…

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Amit egy nő biztosan kedvel egy férfiban

 

Nem érdemelsz jó kapcsolatot!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!