Nem ismeretlen történet több vasat is a tűzben tartani egyszerre, de annak mindig az a vége, hogy a kéz megégeti magát. Mi rejlik ennek hátterében és ki lehet a felelős a félrelépő szereplők közül?

triangle 1

Forrás: www.linkedin.com

Rögtön az elején felmerül a kérdés, hogy mi késztet valakit arra, hogy felvállalja magára a másodhegedűs szerepét? Mert ugye ha jobban belegondolunk, akkor az senkinek sem előnyös. Vegyünk példaként egy nős férfit, aki valami miatt egy igen vonzó, elvált nő személyében keresi a boldogságot. De mennyire beszélhetünk boldogságról, ha kapcsolatuk csupán csak időszakos testi együttlétről szól?

Ugyanis a férfi retteg attól, hogy fény derül felesége előtt a félrelépésre, a történet harmadik szereplőjeként ismert nője pedig attól fél, hogy ismét egyedül marad, kiheverhetetlen fájdalmak közepette. Mert a férfi rózsaszín fátyolba burkolta a nő elméjét és mindent megígért már neki a "szerelem" nagy hevében. Természetesen soha nincs jövője egy ilyen kialakult helyzetnek, ez sokkal inkább a menekülés gyávaságba fordult cselekedete. A férfi nem képes felismerni gyengeségeit, ezért másra hárítja saját felelősségét. Csúnya dolog ám! És ne feledkezzünk meg a másodhegedűs hölgyről sem, aki önmaga megaláztatásának teljes tudatában lép bele a románcba, tudattalanul felvállalva önmaga sárba tiprását. Ennek a storynak mindig sírás a vége, de mégis emberek tömkelege megy bele, ahelyett, hogy magukba tennének rendet. Sajnálatos módon ez már elérte a normális kategóriáját, ezáltal fel sem tűnik nekik, hogy hazugságban élnek.

Kedves hölgyek! Miért mentek bele olyan dologba, ami tudod nagyon jól, hogy megaláztatással jár? Mitől félsz? Hogy nem találod meg a számításaidat? A céljaidat? A boldogságot? Hát ezen a vonalon biztosan nem is fogod! Ha meg a kedves uraknak már valóban menthetetlen a holtomiglan holtodiglannak tett ígéret, és biztosra tudja legbelül, hogy a házasságnak vége, akkor ne kerülgesse a forró kását! Válj el, sokkal egyenesebb döntés és cselekedet, mintha még évekig fokoznátok egymás fájdalmait.

Mi zajlik belül?
Okai teljesen egyszerűek, mégsem merik felismerni. Az egész cselekedet indíttatása, hogy az egyén saját sikertelenségét azzal próbálja kompenzálni, hogy szándékos alázásba megy át partnerét illetően és mossa a kezét, hogy persze ő nem felelős semmiért, minden rajta kívül álló okok miatt történt így. Mert szerinte a legjobb védekezés a támadás. Dehogy. Ez gyávaság. Önmagával szemben. Ahogyan az is, ha annyira alacsony önbecsüléssel rendelkezik, hogy azt hiszi attól lesz több, ha gyűjt még magának pár trófeát, mert csak akkor halad előre az élet, hiszen szerinte így válhat kiegyensúlyozottá. Nem. Ez romokba dönt.

Akár a másodhegedűs, akár a háromszög kezdeményezője teszi, annyi mindenképpen bizonyos, hogy állandósult elégedetlenség gyötri. Minden próbálkozása kudarcba fulladt az élet azon területein, ahol célokat látott maga előtt. Elgyengült. Ezért elkeseredésében minden olyan látszólagos megoldást elfogad, ami pillanatnyi örömet okoz neki félresiklott életében.

triangle 2

Forrás: https://itscheating.com

Van kiút és megoldás?

Persze. Mindig és minden esetben. Nincs olyan, hogy lehetetlen! A probléma ami elől menekül, csak a fejében létezik. Saját magában kell helyre raknia a dolgokat ahhoz, hogy a pozitív változás elinduljon az életében. Ehhez szembe kell néznie önmagával és őszintén beszélni arról, ami megakadást, problémát vagy gondot jelent a szereplők életében. Ez a kulcsa az egésznek, a feltételek nélküli őszinte kommunikáció. Ugyanis e nélkül csak úgy tesz, mintha nem is venne tudomást az érintett témáról, tehát csak homokba dugja a fejét és nem hogy előre nem haladt, de még jobban hátráltatta is saját magát.

Az őszinte kommunikáció mindig megoldotta a problémákat és ezek után is megfogja. Utána vagy így vagy úgy, de megindul előre az élet. De ami a legfontosabb: játszmák nélkül és őszintén!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!