Egy jól működő párkapcsolatban előbb vagy utóbb, de az egyik fél biztosan kimondja az érzését a másiknak. De hogyan reagálható le egy váratlan kijelentés, amikor nem vagyunk rá felkészülve?

love 01

Forrás: https://pexels.com/

 

Emberek vagyunk és különbözünk egymástól, ez így van rendjén. Ezért is mindenki másképpen reagál le egy bizonyos dolgot, legfőképpen, ha érzelmekről van szó. Lehet, hogy fél a ragaszkodástól, fél a törődéstől, fél egyszerűen a szeretettől. Valószínűleg azért, mert a múltjában olyan események történtek a témát illetően, amit vagy még nem dolgozott fel, vagy fájdalmas volt a lezárás és rossz emlékek, rossz tapasztalatok kavarognak benne. Az is elképzelhető, hogy számára ez egy teljesen új élethelyzet és megdöbbenésében képtelen reagálni.

 

Számtalan esetben történt már meg, hogy egy jól sikerült összebújás után az egyik fél kimondta hangosan és valóban őszintén az érzéseit, de párja már az alvást színlelte, csak ne kelljen reagálni. Talán azért, mert még nem biztos benne, hogy ezt ő is őszintén viszonozná, vagy talán azért, mert még túl friss a kapcsolat és így még átgondolhatja a dolgot, mielőbb komolyabbra fordulna a kapcsolat. De valaki meg pont ettől retteg, hogy ha viszonozza az érzést, akkor a későbbiek során csalódás éri és fájdalmakkal kell szembenéznie. Nagy rejtély, hogy az ember miért mindig a legrosszabbra gondol?

 

A legmókásabb szituációk azért még mindig azok, amikor zavarodottságodban nem tudod, hogy mit válaszolj, vagy egyáltalán reagálj a kijelentésre és valami bődületes nagy hülyeséget felelsz. És ez sűrűbben előfordul, mint gondolnád. Nincs ebben semmi rossz, hiszen még oldottabbá is válhat az egész pillanat és a későbbiek során egy kedves, de annál viccesebb történet születik belőle. Ilyen például, amikor mondják neked, hogy "szeretlek", te pedig gondolkodás nélkül rávágod, hogy "én is szeretem a krumplit". Ez egy konkrétan megtörtént eset egyik példája, ami után évekig tartó szerelem született meg. Ahogyan az is, amikor a kapcsolat női szereplője annyira bepánikolt a "szeretlek" szó hallatán, hogy gondolkodás nélkül hasba vágta párját. Persze azonnal megbánta tettét és a mai napig is belepirul ha szóba kerül, de azóta is együtt vannak.

 

love 02

Forrás: https://www.pexels.com/

Az egyik legkellemetlenebb reakció a mély hallgatáson kívül mégis az, amikor egyszerűen azért nem tudsz mit mondani, mert olyan ember mondja neked, akitől nem várnád. És az még hagyján, hogy nem várnád és nem számítasz rá, de egyetlen porcikád sem kívánja, hogy az adott személy egyáltalán hozzád érjen. A viszonzatlan szerelemnek is van sötét oldala, de hát ilyen dolog ez. Nem lehet ráerőltetni olyan dolgot a másikra, amit ő nem akar. És az érzelmek, de legfőképpen a szerelem az pont egy ilyen dolog.

 

És hogy bezárjuk a kört a szeretlek szó reakcióival, a legkínosabb kétség kívül az, amikor szeretkezés közben mondod ki az exed nevét, megspékelve a szeretlek szóval. A legtöbb esetben nagy valószínűség szerint az volt az utolsó együttlét abban a kapcsolatban. Persze láttunk már csodákat és volt, aki kimászott belőle és meg tudták beszélni az elszólást, de nem ez az általános.

 

Minden kétséget kizáróan a "szeretlek" szó a legnagyobb örömet és a legnagyobb fájdalmat is elő tudja hozni az emberből. Hogy te miben részesülsz, az csak is kizárólag rajtad múlik. De a legjobb, ha mindannyian a boldogság megélésére törekszünk általa, hogy a kifejezés valóban egy csodát adhasson számunkra.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!