Imádok szerelmes lenni. Nem csak azért, mert szeretem azt a bizonyos valakit, hanem mert oda vagyok a szerelem érzéséért. Szeretem minden egyes nyűgjével, nyavalyájával együtt.  Akármilyen betegen is hangozzék, szeretem, mikor a hiánya, a veszekedések karcolják a szívemet és azt szeretem, amikor láthatom, hozzám szól és törődik velem. A szerelem úgy csodás, ahogy van és mindenkinek meg kell tapasztalnia!

 

 

imad szerelmes lenni 01

 

Kép: Freepik.com

 

Nem csak egyszer, hanem ezerszer. Sokan féltik a szívüket és azt mondják, nem mernek vagy nem akarnak szerelmesek lenni. Mert fáj. De ez édes fájdalom! Az, amikor hiányzik, mert napok óta nem találkozunk, mert egyikünk elutazott vagy dolgoznia kell. Mint ahogy az is, amikor jók összeveszünk, és duzzogva át megy valamelyikünk a másik szobába vagy jól leordítjuk egymás fejét. Még néha az is, amikor nem veszi fel egyből a telefont és máris összeesküvés-elméleteket szőttünk arról, hogy elrabolták az ufók vagy baja esett és özvegyek lettünk. Attól olyan csodálatos ez a fájdalom, hogy arra emlékeztet bennünket, hogy van valakink. Valaki, aki fontos, akit szeretünk, akit a magunkénak akarunk, hogy csak minket szeressen, örökké együtt legyünk, aki egyetértsen velünk és mindig ott legyen mellettünk.

 

Igaz, sokan azért találják olyan fájdalmasnak a szerelmet, mert már csalódtak. Sokat. Bedarálták a szívüket, elhagyták vagy megcsalták őket. Netán eltávozott az élők sorából a kedves. Ám nem törli ki azokat a mesés pillanatokat, amit korábban együtt töltöttek. A szerelem érzete nem vész semmibe és erre kellene emlékezniük azután. Igen, fáj-fáj az ilyen vég, de ettől még nem elhatárolódni kellene a szerelemtől, hanem újra és újra belefutni. Tudod, mikor vannak azok az „őrült” emberek, akikre azt mondod „meg van zakkanva” csak mert könnyen beleszeretnek másokba, imádnak kapcsolatban élni és akár könnyen mennek át egyikből a másikba még egy csalódás után. Lehet, hogy igazából ők csinálják jól…

 

imad szerelmes lenni 02

 

Vedd a kezedbe a Bibliát és úgy mond, hogy nem szeretsz szerelmes lenni! Hogy nem imádod azt a felemelő érzést, amit ad neked! Igen, néha jóformán tényleg szárnyakat ad! Amikor tudod, hogy van kiért felkelned, kicsípned magad, hogy vár rád valaki, aki elkápráztat, olyan, mint te, aki a lelki társad vagy mindegy is minek nevezed, de van! Még akkor is, ha ezért reggelente émelygsz, - és nem amiért terhes vagy, hanem mert rágondolsz – vagy remeg a gyomrod, mikor újra találkoztok. Mond, hogy nem kellemes az a légszomj, ami elkap, mikor hozzád ér vagy éppen egyetlen csókjával úgy felvillanyozz, hogy menten letudnád futni a maratont. És még csodálkozunk azon, hogy egy szerelmes ember képes hegyeket mozgatni meg eszméletlen dolgokat csinálni? Akár jó vagy netán rossz értelemben kifordulni magából?

 

A szerelem óriási energia. Tömény energia, és érzésbomba. Nem csak azért, mert képes az embert átalakítani, tettekre sarkallni, hanem mert feltölti. Komolyan, sokkal jobban képes lehet feltuningolni az embert reggelente, mint egy bögre kávé. Az, hogy magadba szippanthatod az illatát, gyönyörködhetsz a mosolyában, a testében, a lelkében, amit minden bizonnyal úgy szeretsz, ahogy van! Lehet, hogy mások azt kérdik, mit szeretsz rajta, hiszen olyan csúnya, gázos vagy bunkó, pojáca kitudja… de te akkor is úgy imádod őt, ahogy van és hálás vagy minden egyes percért, amit vele tölthetsz.

 

imad szerelmes lenni 03

 

Igen, vágyunk megbecsülésre, világkörüli útra, sikerre, házra, kocsira, pénzre, egy komplett ruhatárra, de legfőképpen erre az érzésre vágyunk. Hiszen az összes többi is akkor tehet bennünket igazán boldoggá, ha van kivel megosztanunk. Egyszerűen ilyenek vagyunk, társas lények, akik osztozni akarnak a jóban, rosszban, de főleg a szerelemben. Bárki, bármit is mondjon, hogy nem vágyik rá, a lelke mélyén akkor is szerelemre éhezik!

 

Hiszen mégis ki az, akinek nem jó a tudat, hogy valaki szereti? Csak rá gondol? Érte epekedik? Mindenkit mély boldogsággal tölt el az, hogy van egy ember, akinek a világ közepét jelentik és bármit megtenni érte. Nem mindenki vágyik hercegre és hercegnőkre. Egyesek már azzal is beérik, ha csak szerelem van. Jó, sokan úgy futunk neki, hogy van egy elképzelés a fejünkben kire vágyunk, és majdnem gyermekfejjel ábrándozunk arról, hogy nézzen ki és milyen legyen a személyisége. Ám az igazság az, ritkán találjuk meg a tökéleteset és ez a szép szerelemben. Hogy úgyis beleszeretünk valakibe, akinek sikerül megérintenie a lelkünket, még akkor is, ha nem az a valaki, akiről annyit ábrándoztunk.

 

imad szerelmes lenni 04

 

Temérdek dolog van, amiért megéri szerelmesnek lenni. Most soroljam? Ugyan már, tudod te magadtól is! Nem az csak, hogy valaki viszont szeret, és nem kell magányos kisasszonynak meg várúrnak lenned, hanem mert jótékonyan hat a testi és lelki egészségedre egyaránt, mert javítja a kedélyedet, motivál és így tovább! Eltekintve a mérgező kapcsolatoktól, - ahol már igazából nincs is valódi szerelem - csak jót tehet az emberekkel.

 

Most mond, hogy ennyi áradozás után nem jött meg hozzá a kedved? Ha egyedülálló vagy, akkor semmiképpen se add fel, hanem találj rá a szerelemre, hogy gazdagabbá és színesebbé tegye az életedet! Hogyha már megtaláltad a kedvesedet, azt, akibe igazán szerelmes vagy, akkor te biztos megérted az itt leírtakat, mert nap, mint nap részed van abban a csodában, amit a szerelem ad!

 

 

mennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Azt hiszed, te jól csókolsz? - Mert a pasik kicsit másképp látják ezt a csóktémát

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!