Józsi  - hívjuk így - évek óta készen állt a gyerekre. A barátnője viszont nem. Pedig már harmincas évei közepén jár, Józsi pedig közel a negyvenhez. Elfogadta, hogy a kedvese nem vágyik esküvőre, annak hiánya neki sem volt egy nagy érvágás, ellenben a gyerekre nagyon is vágyott. Ancsa évek óta ígérgette neki, hogy majd a következő évben, de mindig kért egy kis halasztást. Józsi türelme viszont elfogyott...

 

 

pasi atverte a baratnojet 01

kép: freepik.com

 

Ezt a történetet a vonaton ülve hallottam. Két barát beszélgetése volt.

 

Tudom, hogy amit tettem, erkölcsileg megkérdőjelezhető és sajnálom is. Bár valahol nem bánom, de néha mégis el fog a lelkiismeret- furdalás, hogy átvertem Ancsát. Nem akartam, eszembe se volt, valahogy a pillanat váltotta ki belőlem, egyszerűen belém bújt a kis ördög...

 

Éveken át volt napirenden a gyerektéma. Én alapból nagy családban nőttem fel, számomra természetes, hogy legyen gyerek, a házasság is az lett volna, ha Ancsa nem találja ki, hogy nem vágyik rá. Ő főleg a karrierjének építésére vágyik. Egy légitársaság irodájában dolgozik és ott mindig van előrelépési lehetőség. Mindketten jól keresünk és elégedettek vagyunk az életünkkel. Azt az apró kis tényt leszámítva, hogy én már nagyon vágyom a családra és szeretnék már egy gyereket. De Ancsa a karrierjére hivatkozva mindig tolta és tolta. Máskor az anyagiakra hivatkozott, hogy teremtsük meg az alapokat és mikor az is pipa lett, akkor azzal jött, hogy előbb még élni kellene és utazni. Ez is rendben van.

 

Szépen felépült a karrierje, megteremtettük az anyagi biztonságot és szórakoztunk, utaztunk is az elmúlt években. Nem gondolnám, hogy a gyerek mellett ezt ne lehessen folytani. Kezdett az az érzésem lenni, hogy Ancsa nem akar gyereket vagy fél az anyagságtól, de mindig tagadta ezeket.

 

Ő nem szed fogamzásgátlót. Próbálkozott vele, de annyira bekavartak nála a hormonok, hogy inkább hagyta a dolgot. A spirál felrakásától pedig tartott, ezért maradt az, hogy én védekezek gumival, ami idáig be is vállt. Ám tavaly el voltunk egy születésnapi bulin, ahol mindketten jól leittuk magunkat, de Ancsa még nálam is jobban. Hazaértünk és kitalálta, hogy szeretkezni akar. Na, akkor megszólalt bennem a kis ördög tisztán és érthetően. Ancsa totál részeg. Itt az esély. Úgyhogy nem húztam fel gumit és úgy csináltuk. Annyira kész volt, hogy fel sem tűnt neki.

 

pasi atverte a baratnojet 02

 

Másnap megkérdezte, hogy ugye nem felejtettem-e el védekezni. Persze, hogy azt mondtam, hogy természetesen védekeztem. Úgy voltam vele, hogy ez csupán egyetlen egy alkalom volt, nem biztos, hogy célt érek. De legalább megpróbáltam. Szükségem volt erre az esélyre, ami végül… be is jött.

 

A következő hónapban nem jött meg neki időben. El sem tudta képzelni, mi lehet a probléma. Azt mondta nem is gondolta igazán, hogy „az” lehet a baj, mikor vett egy terhességi tesztet és pozitív lett az eredmény. Kiborult. Hogy ez nem lehetséges, hogy történhetett. Egészen dühbe gurult és akkor gondolkodtam el először azon, hogy talán még is rosszul tettem, amit és be kellene vallanom, hogy nem a gumival volt baj, hanem velem. De inkább csendben maradtam és azzal nyugtattam, hogy de a gumi sem nyújt 100%-os védelmet és hogy előbb menjünk el egy orvoshoz, aki biztosra megmondja, mi a helyzet.

 

A teszt pedig nem tévedett. Szerencsém volt. Vagy inkább átkom? Merthogy Ancsa nem tűnt boldognak. Igaz, azt mondogatta, hogy is vágyott ő a gyerekre, csak „nem most”, neki ez túl korai. Nem készült fel rá. Még annyi más dolgunk lenne. Még nem akar anya lenni. Bár remegő gyomorral, de felajánlottam neki, hogyha ennyire nem szeretné, akkor vetesse el. Nem akarta, hála az égnek. Persze megkaptam, hogy én most biztos örülök, és hogy legalább én jól jártam. Ez igaz. Mert bár átvertem őt, de valahol mégis boldog vagyok.

 

pasi atverte a baratnojet 03

 

Önző voltam és tudom, hogy hibáztam, nem így kellett volna. De attól féltem, hogy soha nem akar majd gyereket. Én pedig szeretem őt, nem akartam volna vele azért szakítani, hogy mástól legyen gyerekem. A kérlelésnek pedig már nem volt helye, nem volt rá vevő. Ettől még nem kellett volna átvernem. Sokszor gondoltam arra, hogy bevallom neki, mit tettem, de végül úgy láttam, neki is meg jött a kedve az anyasághoz. Sokat segített az, hogy az életemet arra tettem fel, hogy boldoggá tegyem és élete minden terhességgel töltött percét megkönnyítsem. Meg volt lepve, mert nem gondolta volna, hogy a gyerek engem ennyire boldoggá tesz és hogy végig ilyen figyelmes leszek vele meg azután is, hogy megszületik. Nem mondom, hogy nem játszott közre némi lelkiismeret-furdalás is, de attól még a színtiszta szeretet is dolgozott, illetve dolgozik bennem a mai napig.

 

Az volt életem legszebb napja, mikor először kezembe fogtam a kislányomat. Nekem nem is kell több a boldogsághoz. Szerencsére Ancsa is megbékélt és egyszer azt mondta: örülök, hogy így alakult, mert lehet, hogy magamtól tényleg soha nem vállalta volna be.

 

Ettől még nem érzem magamat hősnek vagy jótevőnek, de legalább nem mardos annyira a lelkiismeret-furdalás. A családom a szemem fénye. Nem tudom, hogy egyszer leszek-e elég bátor, hogy bevalljam az igazat. Most semmit sem szeretnék elrontani, ahhoz túl nagy a boldogság az életünkben.

 

Tény, hogy a Józsinak nevezett férfi tette több, mint megkérdőjelezhető, de durva, mik derülnek ki a vonaton és hogy mire képesek az emberek. Akármennyi igazság is legyen a történetben, elgondolkodtató, mennyire bízhatunk meg a párunkban.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Mi rossz van abban, ha a nejemnek fizetek a szexért?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!